anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Adevarata chestia urmatoare?
Daca tu vorbesti cu dzeu esti religios, daca dzeu vorbeste cu tine ai probleme cu " capul (adica nebun)?

13 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Prof. Thomas Szasz, MD, care se opune tratării bolilor mintale, arată sarcastic duplicitatea cu care sunt judecate aceste simptomele caracteristice pentru schizofrenie:

„Dacă vorbești cu Dumnezeu înseamnă că te rogi; dacă Dumnezeu îți vorbește, suferi de schizofrenie. Dacă îți vorbesc morții înseamnă ca ești spiritist; dacă tu le vorbești morților, atunci ești schizofrenic."
—Thomas Szasz, The Second Sin

Din punctul de vedere al consensului psihiatric, intr-adevar, a-ti vorbi Dumnezeu e simptom de psihoza.

| danay72 a răspuns:

Azi Dumnezeu ne vorbeste prin Biblie, nu vise, viziuni.

| sublime89 a răspuns:

Daca d-zeu vorbeste cu tine, inseamna ca auzi voci, deci da, am putea spune ca nu esti tocmai sanatos la cap.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cam nesimtit e, cand eu il rugam se facea ca ploua. o avea probleme cu genul masculin poate, cine stie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred, mie mi se pare ca e fustangiu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hmm ce "credincioasa" esti tu de iti bati joc de al care te ajuta sa te trezesti dimineata ( cum spuneti toti religiosi), eu macar nu creed in vreun zeu dar tu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Beh, macar stii ce te asteapta. e si asta ceva

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai iti face placere sau ce? chiar asa mare e plictiseala?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Rau asa, o sa ajungi ca idiotull ala de 22 de ani, care a omorat 7 persoane ca era inca virgin. fiecare cu nebunia lui

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mda.
"interesanta" mica discutie, ciao

| Cyrano a răspuns:

Nicidecum! Asata este filozofia unora care isi neaga Creatorul crezand ca au aparut din maimuta si ca Dumnezeu e doar in imaginatie!

Răspuns utilizator avertizat
| Perseverance a răspuns:

Cum?