| blueangel99 a întrebat:

Am o intrebare pentru cei de la categoria asta.
Ce fel de persoane credeti ca ii sunt pe plac Lui Dumnezeu? Perosanele care petrec timp mult rugandu-se, dar care nu fac nici o fapta buna pentru cei din jur(nu ajuta pe nimeni, sunt rai, calomniaza, barfesc) sau persoanele care desi se roaga mai rar, respecta invataturile date de Dumnezeu(isi ajuta semenii, nu calomniaza, nu sunt rai etc)?
Sa va vad >:

12 răspunsuri:
| danut a răspuns:

1 Rugaciunea este forma de comunicare cu Dumnezeu (in speta).
2 Faptele bune pot fi de DOUA feluri:
a) Altruiste, AGAPE, care sunt faptele lui Dumnezeu facute prin INTERMEDIUL oamenilor.
b) Cointeresate, egoiste, facute de oameni pentru un anumit scop PERSONAL si bine determinat.
Eu cred ca lui Dumnezeu ii plac cei din grupa 1+a. Nu ii plac cei din grupa 1, 1+b sau b (simplu).

| soimisos a răspuns (pentru danut):

In legatura cu care Dumnezeu, daca i te rogi cu "Si nu ma du in ispita"?
Nu cumva "dumnezeului" care te duce in ispita, adica Diavolului care s-a asezat in biserici si se lasa slavit ca Dumnezeu!
Sau nu ai auzit de "Dumnezeul veacului acesta" sau nu stii cine se ascunde sub aceasta denumire?

| danut a răspuns (pentru soimisos):

Matei 26,41. Vegheati si rugati-vã, ca sã nu CADETI în ispitã; duhul, în adevãr, este plin de râvnã, dar carnea este neputincioasã."
Marcu 14, 38. Vegheati si rugati-vã, ca sã nu cãdeti în ispitã; duhul este plin de râvnã, dar trupul este neputincios."
Luca 11, 4. si ne iartã nouã pãcatele noastre, fiindcã si noi iertãm oricui ne este dator, si nu ne LASA DUSI în ispitã, ci izbãveste-ne de cel rãu."

| Musique a răspuns:

A 2-a variantă, clar.
Rugăciunea e doar un mod de-ai arăta Domnului iubirea purtată, pe când faptele bune e calea directă/dreaptă de-a ajunge la inima Sa.

La fel e și cu oamenii. ( "fapte, nu vorbe")
O zi frumoasă!

| RAY a răspuns:

Tocmai ai descris toti crestini bravo

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acestia sant oamenii bineplacuti lui.asculta si ia aminte. http://www.youtube.com/watch?v=eZnqyIh_eRI

| AlexeHellsing a răspuns:

Cu siguranță este cea de-a doua variantă întrucât Dumnezeu nu vrea doar rugăciune întru numele Lui, ci vrea și să respectăm Virtuțiile și poruncile pe care ni le-a dat sub pază întru Slava Preasfintei Treimi.

| RaduMD a răspuns:

Antiteza este falsa. In realitate, rugaciunea face parte dintre faptele bune. Vorbim, deci, nu de antiteza a doua lucruri aflate in opozitie, ci de doua cai diferite, dar complementare: calea contemplativa si calea actiunii. Ele se mai numesc "calea Mariei" si "calea Martei", dupa numele celor doua surori ale lui Lazar din Betania, prietenul Domnului nostru. Una dintre ele, Maria, se ruga mult. Cealalta, Marta, era "cea care alearga". Ambele cai sunt mantuitoare, dar calea contemplativa are precedenta in onoare.

| soimisos a răspuns (pentru RaduMD):

Ce?
Ce fapta buna este sa te rogi pentru cineva apropiat tocmai Diavolului pe care il numesti Dumnezeu?
sau nu in Rugaciunea Tatal Nostru te adrsezi lui "dumnezeu" rugandui-te cu "Si nu ne duce pe noi in ISPITA!"?
Poi de cand Dumnezeu creatorul ispiteste oamenii?
Sau nu stii ca cel care ii duce pe oameni in ispita este tocmai Satana?
Poi acum coroboreaza acest text din rugaciunea Tatal nostru cu afirmatia din Biblie la 2 Tesaloniceni 2: 4 in care ti se arata ca Diavolul s-a asezat in biserici si se lasa slavit ca Dumnezeu!
ha...ia sa vedem daca esti in stare sa faci o legatura logica simpla pe aceste 2 subiecte?
Caile tale asa zis "mantuitoare" sunt caile Satanei care va ispiteste si va minte ca va mantuieste, dar singurul MANTUITOR este chiar Creatorul si nu Satana care se lasa slavit in Biserici ca Dumnezeu, si asta nu o zic eu ci o zice chiar Creatorul in Isaia 43 11!

| AndrrreaDeea a răspuns:

Dupa parerea mea ambele sunt foarte importante, dar cred ca lui Dumnezeu ii plac mai mult oamenii care isi ajuta semenii si care respecta invataturile primite de la Tatal nostru.In timp ce muncim sau facem un lucru bun, ne putem si ruga, putem spune Rugaciunea inimii sau Rugaciunea lui Iisus, rugaciune care te ajuta sa duci la bun sfarsit un anumit lucru, cu zambetul pe buze si cu mai multa usurinta.Acesta rugaciune se repeta cat mai mult posibil, fiind foarte scurta in cuvinte, dar mareata prin fericirea pe care ti-o "provoaca" atunci cand o rostesti.

| soimisos a răspuns:

Se pare ca "dumnezeului" crestinilor ii plac pacatosii, curvele si criminalii, dar si cei care il ling in fnd!
Astfel se explica motivul pentru care desi Dumnezeu Creatorul interzice si JUDECA toate cele mai sus amintite, "dumnezeul" crestinilor nu numai ca ii iarta dar le permit celor ca Hitler sa ajunga in rai.
Am pus in ghilimele "dumnezeul" crestinilor din cauza ca in Biblie ni se spune ca in biserici Diavolul se lasa slavit ca Dumnezeu!

| alemaria11 a răspuns:

Lui Dumnezeu ii plac de persoanele care actioneaza ii armonie cu cea ce se roaga. Deoarece chiar el ne indeamna sa ne rugam lui la Filipeni 4.6, 7. Astfel rugandune ne apropiem mai mult de el si avem o relatie mult mai puternica.Insa pentru a ne asculta rugaciunile trebuie sa intrunim cateva cerinte de baza.Una este aceea sa avem credinta (Evrei 11:6).Alta e sa avem umilinta si sinceritate.Iar ce mai importanta este aceea sa il recunoastem pe Isus drept fiul sausi sa ne rugam prin intermediul sau deoarece el s-a dat pe sine pentru noi iar la Ioan 14:6 se spune acest lucru.