"Daca citesti cartea Iov, este simplu de inteles:"
Adica oamenii trag ponoasele pariurilor pe care le face Dumnezeu cu Satana?! Mare cretinatate povestea asta...
El a intrebat de ce cred crestinii chiar daca lumea merge cu susul in jos (multi au ca referinta acel verset), nu am incercat sa afirm cum e Dumnezeu prin acel verset.
Oricum sufletul fiecarui om e pariat(indiferent daca e bun sau rau), dar pentru crestini nu conteaza deoarece:o persoana care renunta usor la credinta nu a avut-o niciodata(este scris ceva asemanator cu cine sunt ai lui nu si vor pierde locul, face referinta ca credinta adevarata nu poate fi adevarata daca poate fi zdrobita, ceea ce inseamna ca niciodata nu va ajunge un credincios adevarat in iad, dar mai chestii de genul: un om nu va fi folosit pana nu va pus in genunchi, oamenii din biblie care au ajuns in acel punct au plans, au intrebat ce au gresit, s au rugat incontinuu, Un om normal ar fi renuntat la credinta, dar pe un credincios adevarat durerea il imbarbateaza.Biblia spune ca multi vor renunta la credinta in vremurile rele.
Oricum conform bibliei nu merita a trai pentru pamant, dar merita cele mai mari chinuri pentru cer, viata vesnica, viata mult mai frumoasa decat pe pamant, in biblie scrie ca anii omului sunt putini(pentru Dumnezeu ne ducem imediat, pentru el 100 de ani sunt putini pentru cer)
Chiar si asa nu ar avea sens versetele decat daca ai fi de acord ca pedepsirea raului, este mai importanta decat dragostea, un DUmnezeu care lasa faptele rele neatinse, nu cumva lasa de interpretat ca oricine poate face orice? Oricat ar iubi omul trebuie pedepsit.
Mai e o problema pusa de multi :daca stie unde e locul unei persoane de ce nu ne trece automat in una din ele
1. nu e drept, deoarece omul trebuie sa fie judecaat, si nu poate fi judecat daca procesul e decis
2.incercarile schimba omul, viata pe pamant, prietenii, actiunile durerile.Omul nu se naste cu trasaturile din viitorul sau, el le dezvolta incetul cu incetul.
Macar iti dai seama ca ce spui e un nonsens, nu are nici o logica? Poate tie ti se pare wow, dar de fapt nu doar ca te contrazici singur, dar contrazici chiar Biblia. E drept ca si ea insasi se contrazice de sute de ori, dar asta tot nu e o scuza pentru tine.
Unde am contrazis biblia?(care parte din ce am scris contrazice).
Nu cred ca este important, daca doresti o lasam balta.
Dumnezeu nu se uita la saracie, bogatie, la cele lumesti, El vede si vrea sufletele oamenilor, nu il intereseaza materialul. Ca pe noi ne intereseaza materialul si vrem bogatii si sa traim in lux si sa ne petrecem si sa fim cei mai cei, aici noi ne stricam sufletul. De aceea Dumnezeu ingaduie ca unii sa piarda casa, banii, sanatatea, pentru ca omul acela are o legatura mica cu Dumnezeu si pentru a nu ii pierde sufletul ingaduie o catrastofa pentru om ca el sa se trezeasca din "betia" banilor, placerilor sau mai stiu eu ce. Iar cei saraci sunt saraci pentu ca unii aleg asta, iar altii care chiar nu au posibilitatea sa faca bani, si au credinta in Dumnezeu sa stii ca is mai fericiti ca cei ce au milioane in conturi. I-a du-te tu la un om sarac, lipit pamantului, cu nadejdea in Dumnezeu sa vezi cum te primeste in casa lui si iti da ce are el mai bun de mancare si vezi ce zambet si suflet are el. Si ia sa suni la un multimilionar sa vezi zgarcenie pe el. Care e mai placut lui Dumnezeu? Milionarii sau saracii?
Wooow! Deci dumnezeu asta da saracia ca asa are el chef la uniila care ii convine lui?
Inseamna ca dumnezeu asta nu are o logica de nimic. Nu ai cum sa fii sarac si fericit cand tu nu poti sa ii asiguri traiul de zi zi. Cum putem crede ca dumnezeu asta ne iubeste in mod egal cand ne da saracie la unii si altii nu au cunoscut. suferinta? Ti se pare ok logica lui? De ce nu a creat o lume in care toti sa fim egali si un paradis daca ne iubeste la fel?
Pentru ca toti suntem diferiti, ia gandeste-te daca am fi toti la fel, am gandi la fel, am lucra la fel, ne-am spala la fel, am avea o singura minte cu acceasi neuroni si am fi cu acelasi ganduri. Cum ar fi, ia gandeste-te. Iar Dumnezeu se vede in interiorul nostru, al sufletului, nu al ceea ce avem noi in exterior. Ca ce avem noi in exterior, asta nu prea conteaza, depinde si de caracterul omului. Sunt oameni care traiesc in paduri, in pustie si sunt fericiti acolo cu Dumnezeu si mananca o data pe zi si alea radacini si paine uscata. Deci nu avem noi nevoie de bani, de casa, de toate astea, putem trai si intr-o cocioaba cu putina mancare si sa fim fericiti. Gandul nostru ca nu putem trai si duce o viata decenta cu salariul asta, ca nu putem fi noi la standardele omenirii, ca murim daca nu mancam de 3 ori pe zi si cu un desert la final, toate astea este in mintea noastra si in obisnuinta noastra. Dumnezeu ne-ar da tot, numai sa stie ca avem sufletul bun si cand suntem saraci si cand suntem bogati. Si sa stii ca multi saraci nu vor sa fie bogati, nu vor sa dea sufletul pe bogatie. Nu cred ca ai sa vezi vreun sarac cu nadejdea in Dumnezeu care sa cerseasca, pentru ca cel care cere de la Dumnezeu, Dumnezeu ii va da, atunci cand chiar are nevoie. Ce ce cersesc pe strazi prin parcari si etc sunt doar cersetori care au nevoie de bani pentru ca nu sunt impliniti sufleteste si nu au pe Dumnezeu ca nadejde asa cum ar trebui ca un crestin sa fie. El ne iubeste pe toti in mod egal, numai ca noi suntem cei care alegem sa suferim pentru tot ceea ce nu e necesar. Suferi pentru ca ai pierdut un job, suferi ca ti s-a stricat masina, suferi pentru ca nu esti bun sa faci nu stiu ce, suferi pentru ca te-a parasit gagica, toate astea in fata lui Dumnezeu sunt nimicuri, sunt niste chestii puerile, copilarii. El ne vrea bucurosi si linistiti s blanzi in orice imprejurare. Si atunci cand cunosti pe Dumnezeu si iubesti pe Dumnezeu, o sa vezi lucrurile altfel. Dar noi alegem cum sa ne fie viata, iar cand nu cunoastem pe Dumnezeu, adica adevarul, atunci le legam de lucruri si suferim pentru ele.
Deci noi ăștia, nu dăm toate Tatălui înapoi. Atunci când El există în duh (ne dăm pe noi Lui ca să-L primim pe El), se întâmplă lucruri TARI. Combați și iubirea Lui nemărginită? Și-a lăsat Fiul să jertfească în planul Lui pentru niște rahați ca noi (toți). Și tot El e gata să ne dea TOATĂ împărăția cerurilor.
Si faptul ca ne lasa sa ardem in iad pentru cele mai mici pacate? Asta numesti tu iubire? Ce parinte normal la cap I ar face asta copilului sau?
Păcatul vine de la diavol, el are treabă cu tine când tu slab fiind, nu chemi pe Hristos să biruie. Tatăl te protejează, tu cheamă-L și rămâi în El. Ia de citește Biblia.
Dumnezeu il pune pe diavol sa te tortureze in iad. Nu spuneati ca dumnezeu asta e atotputernic? De ce nu il opreste pe diavol? Dar cum sa il opreasca daca el ne trimite in iad
Așa cum Adam și Eva au fost puși (înșelați) de diavol să calce pe Cuvânt (pe Domnul, creatorul lor), așa și noi cunoaștem, diferențiem binele de rău ca tot noi să alegem de ne întoarcem înapoi în țărână sau la viață (la Hristos) care a biruit moartea. Cum? prin Hristos (pe calea lui, trăgând doar la bine, jertfind prin iubire). Răspunsurile la infinitele tale nedumeriri sunt în cartea sfântă. De vrei să găsești o logică, citești căci ai de descoperit cât îți dă Dumnezeu să cuprinzi.
In cartea aia nu am gasit nicio logica, vechiul prezinta un dumnezeu nemilos, care pedepseste, razbunator si in noul un dumnezeu mai bun care iarta, dar pe de o parte tot ameninta cu iadul. Deci clar nu am ce sa inteleg mai bine daca citesc biblia decat am inteles. Plus de asta Adam si Eva au vrut sa aiba acces la cunoastere, si dumnezeu asta ca un tata "iubitor" I a pedepsit, i-a dat afara din rai pentru ca asa a avut el chef
Si pe cei cu boli de ce nu ii ajuta, pe copiii care se nasc bolnavi? Ei ce vina au? Sau oameni credinciosi care sunt saraci lipiti si isi pun nadejdea in el si nimic. Eu cunosc multe cazuri de genul. Unde e dreeptatea lui? Si daca tine cont numai de suflet cumdaca ai spus tu si bogatia si saracia sunt 0 pentru el de ce nu ne a lasaat sa traim in edenul creat de el si toate astea n ar mai fi fost? Am fi fost toti fericiti. Pana la urma dumnezeu asta e omnipotent si omniprezent daca ar vrea ar termima cu toata saracia, bolile, rautatea etc din lume de ce nu o face daca e asa puternic?
Clar înțelegi dacă legi vechiul de nou. Dumnezeu reconfigurează prin propriul Fiu, vechiul cu noul. Ai să fii șocat cât de îngăduitor, răbdător, bun și desăvârșit e Domnul. Minus, i-a înlăturat din grădina Eden (pe Adam și Eva) că atentau și la pomul Vieții (aflat lângă cel a cunoștinței binelui și răului) ori apoi creația trebuia să devină Creator. Ceea ce e absurd.
Frate, multe intrebari si neajunsuri avem noi oamenii, dar noi nu stim sa ne bucuram si nici nu stim cum merge viata noastra si ce sa facem noi cu ea, si tu te intrebi de ce e Dumnezeu asa, sau ca de ce nu a facut altfel...sau etc. Dumnezeu pana la urma face ce vrea El, noi suntem niste pacatosi si netrebnici care ne plangem mereu si vrem sa ne fie cat mai bine si sa fim cat mai tari si sa avem cat mai multa putere si bani si sa ii omoram pe toti care ne supara si etc. Frate, viata ta este dupa gandul tau, asa cum gandesti asa traiesti. Credinta in Dumnezeu daca o ai si mergi pe calea Lui, o sa te lumineze si o sa iti dea luminare sa intelegi unele lucruri. Eu degeaba explic ceea ce cred eu ca daca nu esti pe aceeasi unda cu mine nu o sa intelegi. O sa iti vina in minte si alte intrebari si altele si altele..si nu ajungem nicaieri. Daca tu vrei sa il vezi pe Dumnezeu bun, atunci El bun este, daca vrei sa il vezi pe Dumnezeu rau, pai atunci El este rau in ochii tai, nu EL e bun sau rau, noi ne schimbam perceptia, prin ceea ce vedem si credem ca este rau. Tu crezi ca moartea este rea? Crezi ca boala este rea? Crezi ca durerea este rea? sa stii ca niciuna nu este rea in ochii celor ce au credinta si cred in Dumnezeu. Pentru ca boala, durerea este o cale spre desavarsire pentru un credincios. Adica ea este buna, ca sa faca un om mai puternic. Numai ca noi ne lamentam si vrem neparat sa fim sanatosi, sa avem bani sa avem de toate si etc. dar uitam sa ne uitam la sufletul nostru. Dumnezeu e in inima ta asa cum vrei tu sa Il percepi, asa va fi pentru tine, pentru ca noi avem liberul arbitru de a crede ceea ce vrem.
Exact,nu suntem pe aceeasi unda si orice mi ai spune nu ma va face sa imi schimb parerea despre acest dumnezeu
Si suferinta si boala nu au cum sa fie bune nici cu dumezeu nici fara...
Nu sunt de aceeasi parere. Clar nu poate fi bun si ingaduitor cineva care te trimite in iad si te tortureaza vesnic.
Eu pot sa zic ca suferinta si boala mi-au fost de ajutor mie sa imi dau seama cam ce este viata asta si cam cu ce se mananca si cam unde ar trebui sa ajung, deci din propria experienta suferinta si boala m-au inteleptit. Daca nu ar fi fost ea, acum cred ca eram beat prin santuri, cu femei multe si cine mai stie ce mai facem. Si suferinta e rea si urata atunci cand nu o accepti si te temi de ea si te enervezi si nu o vrei. dar ea este foarte buna in unele momente.
El te așteaptă, și dacă nu, nu și nu, răsufli datorită lui, te trezești datorită Lui, ai de mâncare, ai Soare pe cer, etc. Dar stai, că tie îți place în zmoală.
Nu ai inteles nimic din ce am zis. In zmoala te trimite el ca asa are el chef
Daca tu asa cosideri este parerea ta si nimeni nu ti o poate schimba, dar pentru mine suferinta, saracia, boala sunt niste lucruri dezastruoase
Cum cazi în păcat, cum vine michiduță. El te convinge în mod înșelător să sari singur în ceaun. Tu un biet om (și fără Dumnezeu), nu îi faci față, are experiență de veacuri.
Da, nimeni nu este la fel, fiecare vede, percepe, viata, suferinta, moartea, asa cum numai el stie. Ce ii este cuiva cu putinta altuia nu ii este cu putinta. Ceea ce pentru cineva suferinta este o placere asa pentru altcineva este o durere, nu vezi masochistii de se bat pentru a le creea placere, noi vedem asta ca un gest oribil, dar pentru ei e placere. Deci orice gand ai avea tu, este doar al tau, nu poti sa il atribui si altora, daca tu crezi ca normalul pentru tine e ceea ce gandesti, sa stii ca asta se aplica pentru tine, normalul pentru altul poate diferi, pentru ca mintea si senzatiile pe care le avem, de fapt pe care ni le creeam, acelea vor fi normalul nostru. Toti suntem diferiti pentru ca fiecare avem o interpretare diferita a lucrurilor, ceea ce e foarte misto. Asa ca trebuie sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum suntem. Altii poate iubesc boala, altii poate iubesc saracia, altii poate urasc astea.
Sunt de acord cu tine, suntem diferiti si trebuie sa fim toleranti si sa acceptam si alte puncte de vedere.
croissant întreabă: