| Ideea a întrebat:

Buna ziua tuturor!
Noi crestini ortodocsi, ne simtim bine cand facem fapte bune, credem in cel bun, adica dumnezeu, nu ne placem sa facem rele sau sa apreciem pe cel rau, de ce s-a creat acest Satanism? Dupa parerea mea este o religie total gresit conceputa, deoarece Dumnezeu ne-a creat, el ne ajuta si ne fereste de cel rau.
Diavolul e un inger cazut.Un inger care nu a respectat datoria lui de inger si a fost dat afara din Rai.
De ce unii urmeaza aceasta religie ce scop are? De ce sa faci rau cand poti face bine sau sa favorizezi binele?
Funda! Insa sa nu va grabeasca funda ca astept 9 raspunsuri si dupa aceea dau funda.
Doamne ajuta!

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Satanistii (traditionali) cred ca asta e calea cea dreapta, ei cred ca sunt de partea binelui. Ironic este ca tot dupa biblie se iau si eu si dupa cea crestina. Numai ca o interpreteaza diferit.
Ei considera ca Lucifer le-a oferit cunoasterea cand le-a dat sa muste din mar. Ei considera rastignirea lui Iisus o victorie a lui lucifer. Crestinii spun total diferit.
Repet: Ironic este ca ei se iau tot dupa Biblia crestina.
Avem ca exemplu: Satanistii sustin ca arma lui lucifer este fulgerul, de unde stiu ei asta? Din Biblia crestina, acolo scrie Petru, parca, daca nu ma insel ceva de genu: Si l-am vazut pe Lucifer coborand pe fulger... Ceva de genu, nu mai stiu exact.
Dar vezi cum e, mereu sunt oameni cum sunt satanistii astea.
Cred ca daca eu, inventez o religie, in care personajul pozitiv este placinta cu mere si cel negativ placinta cu afine, mereu or sa se gaseasca oameni care sa sustina contrariul : Ca placinta cu afine este personajul pozitiv.
De ce? Nu stiu?

14 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Si noi, ateii neortodocsi, ne simtim bine cand facem un lucru bun. Iar noi il facem din convingere, din educatie si nu de frica pedepsei "divine", sau pentru vreo rasplata eventuala undeva, la capatul existentei.
1-0 pentru atei!

| Dumnezău a răspuns:

1.Va simtiti bine cand faceti fapte asa-zis bune,pentru ca sunteti pline egolatrie si iubire de sine, va da satisfactie interioara faptul de a ajuta pe cineva, actiunile voastre sunt tenebrele unor adevarate fapte bune, lipsite de dorinta de ridicare si de "interpretare" a prietenului vostru pletos, s'teti niste bieti epigoni jalnici.

2. Dumnezeu, chit ca-i personaj fantastic, nu este "cel bun", sunt o multime de episoade, in Biblie tocmai unde i se demonstreaza rautatea sordida.

3.Nu va place sa faceti rele?'Ai, nu ma-nnebuni, da' oamenii lui Dumnezeu, care acum vreo 500-600 de ani,au ars pe rug milioane de oameni pe motiv ca erau vrajitori sau necredinciosi,bineinteles,acestea fiind crime nefondate si odiaose? Dar despre pasajele din Biblie,unde se spune ca voi,mult-facatorii de pace si iubire, crestinii, trebuie sa ii omorati cu pietre pe necrestini, si sa va omorati familia, ca sa atingeti Imparatia lui Dumnezeu? Ipocritilor...

4.Libertate de expresie, trepanato! Unde se adauga libertatea religioasa, de a avea orice orientare existenta, ca liber cetatean.

5.Toate religiile sunt gresit concepute, pentru ca inrobesc omul, ii sterg mintea, gandirea critica, si il fac o oaie irelevant.

6.Nu Dumnezeu ne-a creat.Maica-ta si taica-tu te-au creat, valabil si la mine, cu ai mei.Probabil n-ai trecut de 17-18 ani,si inca nu esti in stare sa asimilezi niste detalii evidente,tot vina ta e,oricum ai da-o. Dumnezeu e inventat de oameni,iar, momentan, e bagat in cosciug, ironic, de crestini.

7. Diavolul este un inger cazut.Insa inexistent, la fel ca dusmanul sau.Lucifer si-a respectat datoria, Dumnezeu a facut o greseala, cand l-a transformat in aghiotantul sau.Cred ca stii ca Lucifer era un fel de mana dreapta a lui Dumnezeu.Lucifer a vrut doar libertatea de expresie, impotriva asupritorului numit Dumnezeu, iar Dumnezeu a meritat acea revolta a lui si a 1/3 din ingeri, ce au devenit ingerii cazuti ai lui Lucifer.Atotcunoscatorul si omnipotentul asta al vostru l-a lasat pe Lucifer sa aiba grija de lume, spun multe interpretari ale textelor biblice.De ce ar fi facut Dumnezeu asta? Lucifer si-a inteles perfect indatoririle si a actionat ca atare.

8. Iarasi libertatea religioasa.FYI, satanismul modern propune 10 porunci, care, desi epigonale si facute dupa sablonul Decalogului, sunt respectate inconstient si de crestini, in mai mare sau mai mica masura.Nu are niciun scop, ca toate religiile.Pentru cei satanisti are un scop, depinde daca sunt satanisti de moda noua sau de moda veche. Daca este religie, nu are niciun scop, decat alienarea mentala.

9.Natura umana,de aia se face rau. Iarasi, FYI, mai mult rau fac crestinii decat satanistii.Du-te in ABSOLUT orice inchisoare de pe lumea asta, intereseaza-te la director de ce religie apartin condamnatii, si ia sa vedem un raport crestini-satanisti in penitenciarele din Romania.Crestinismul nu favorizeaza binele.Nici satanismul.Binele e o notiune abstracta inventata de oameni, ca sa justifice actiuni de-ale lor.Nicio religie nu favorizeaza binele.Gandirea critica, o face.Scopul crestinismului este acela de a forma oameni lipsiti de gandire,ahtiati dupa "comoara in cer",ce jinduiesc dupa moarte,la un loc caldut,dar inexistent,cu oameni plictisitori, similari lor, crestinismul indeamna la stagnare mentala, prostie, minciuna si incultura.

| adisuper a răspuns:

Bun,dar de unde şti tu că toţi satanişti se închină lui Lucifer?

| dragos9234 a răspuns:

Dar de unde stiti voi ortodocsi ca dumnezeu nu este satan,ca doar el induce oamenii in eroare sa ii faca sa greseasca,si de unde nu stiti ca satan este dumnezeul mult cautat de voi, ca el nu va impune nimic, va lasa sa fiti asa cum vreti voi, nu va spune ca va iubeste dar daca nu il alegeti pe el veti suferi in iad, asta pare dovada de iubire.

| Inferno a răspuns (pentru dragos9234):

E aiurea ce spui tu, crestinii au mult mai mare dreptate decat satanistii.
Ca sa iti dai seama de ce :
Sa spunem ca eu acum, inventez o religie, si spun: Mitica este personajul pozitiv si costica cel negativ, inventez o intreaga poveste : Cum ca mitica s-a luptat cu Costica si l-a invins, etc...
Si dupa 200 de ani se trezesc unii sa ma contrazica si sa spuna ca nu Mitica este cel bun ci Costica. Asa-i ca e aiurea?
Asa e si cu crestinismul, se gasesc unii sa modifice povestea din Biblie.

| dragos9234 a răspuns (pentru Inferno):

Eu nu spun ca am dreptate, ci doar le prezint si alta parte a povestii la care nu s-au gandit.happy

| dragos9234 a răspuns:

Si nu numai voi crestinii va simtiti bine cand faceti fapte bune, si eu ca ateu ma bucur sa pot ajuta si sa pot face fapte bune.

| dragos9234 a răspuns:

Cum ti-a zis si jeliskittles, vezi ca nu vorbestu cu ma.ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faceti fapte bune de ochii "Domnului", nu ca v-ar face voua o deosebita placere. oh go on Vreti doar sa va rezervati un loc pufos in rai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi ca nu vorbesti cu ma.ta aiciwinking.

| SmexyBoy a răspuns:

Dragul meu, sau draga mea...
Satanismul reprezinta o manipulare, cei ce sunt manipulati nu-si pot da seama de acest lucru, sau sunt constienti si voiesc sa faca raul.

Ea nu prezinta o credinta ci o slujire,
Se spune ca intre Demoni nu ar fi iubire, si ca fiecare demon executa comanda lui Lucifer insusi.

Se aseamana situatia dintre demoni si satanisti. fara gram de iubire? nu e de mirare.

| hate1t4ll a răspuns (pentru SmexyBoy):

Deci satanismul este manipulare iar crestinismul este...

| SmexyBoy a răspuns (pentru hate1t4ll):

Religie, crestinismul este o religie. Dar credinta si manipularea sunt 2 lucruri diferite.

| Ideea explică:

Va rpog nu mai comentati si nu mai injurati in sectiunea Religie nu e frumos!