anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

"caci eu, domnul dumnezeul tau, sunt un dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce ma urasc, "... din moment ce dumnezeu pedepseste copiii pentru ce au facut parintii / stra bunicii lor, unde este dreptatea in asta? Vi se pare corect daca bunicul vostru fura ceva, voi sa faceti inchisoare pentru faptele lui?

41 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Tocmai aici se poate vedea cat de mare este dragostea lui Dumnezeu.Pedepseste pana la al treilea sau al patrulea neam, dar binecuvinteaza pana la al miilea neam pe cei ce Il iubesc.Dar, harul Lui este valabil si pentru cei care doresc sa se intoarca din blestem la Dumnezeu!

| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Deci tie ti se pare corect daca bunicul tau fura ceva tu sa faci inchisoare...

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Dragul meu, nu este asa.Aici se refera la faptul ca daca un parinte este bun si moral el isi va educa si copilul in acelasi fel si urmasii lui vor fi binecuvantati.In schimb un parinte rau si necredincios este un exemplu negativ pentru urmasii lui si acestia vor fi la fel de necredinciosi.

| harciog a răspuns (pentru anonim_4396):

Las-o-n pacea lui Dumnezeu pe doamna EmaS.Nu-si face decit meseria.

| EmaS a răspuns (pentru harciog):

Ce vreI sa spui cu asta? Sa stii ca, rugaciunile parintilor te urmaresc toata viata.Nu este acelasi lucru sa ai niste parinti necredinciosi care traiesc in pacat sau care inalta rugaciuni pentru copiii lor, de mai multe ori pe zi.

| harciog a răspuns (pentru EmaS):

Asta sint sigur dar nu vad de ce atitea contrazicer p'aci.

| EmaS a răspuns (pentru harciog):

Ete,na! Fiecare isi sustine punctul de vedere cu argumente, avand pretentia ca el are dreptate!

Daca un parinte nu este bun si moral, nu inseamna ca si copilul o sa fie la fel asa cum daca un parinte este bun si moral, copilul poate sa ajunga sa fie rau si imoral. Dumnezeu ii pedepseste copilul unui parinte rau iar acel copil poate sa fie bun si se indura de copii parintilor buni iar acei copii sa fie rai. Asta e dreptatea absoluta a lui.

Nu Dumnezeu este de vina pentru ca oamenii aleg sa traiasca in pacat si isi educa copiii sa traiasca departe de Dumnezeu.Si nu neaparat prin cuvinte, ci prin puterea exemplului personal.

Dumnezeu pedepseste pana la al 4-lea neam copiii parintilor "rai" si se indura pana la al miilea de cei ai parintilor "buni". Dupa cum am mai zis, daca un parinte e "rau" nu inseamna ca urmasii lui vor fi la fel si invers ceea ce inseamna ca sunt sanse foarte mari ca dumnezeu sa pedepseasca niste copii buni si nevinovati care provin din parinti rai si sa se indure de niste copii rai care provin din parinti buni.

Daca acesti copii sunt buni si il cauta pe Dumnezeu cu o inima curata, il vor gasi.Cunosc pe cineva a carui bunica se ocupa cu ghicitul in carti si fetele ei au sfarsit luandu-si viata.Dar acest om este un om deosebit de bun si el s-a intors la Dumnezeu, are o familie minunata si trei copiii toti sunt crestini.

Degeaba sunt buni si il cauta, ei vor fi pedepsiti. Scrie clar. Nu apare nici un "dar" in acel verset. Nu apare ii voi pedepsi pana la al 4-lea neam "dar daca sunt printre ei copii care se vor intoarce la mine ii voi ierta". Si nici la partea cu ma voi indura de ei ...etc, nu apare "dar daca sunt printre ei copii care nu ma vor cauta o sa-i pedepsesc". Deci indiferent daca acei copii care se nasc din parinti rai o sa fie buni, ei vor fi pedepsiti pentru ce nu au facut.

Ezechiel 18, 2: "Părinţii au mâncat aguridă şi copiilor li s-au străpezit dinţii", spune că "în zilele acelea, nu vor mai zice: "Părinţii au mâncat aguridă şi copiilor li s-au străpezit dinţii. Ci fiecare va muri pentru fărădelegea sa; cine va mânca aguridă, aceluia i se vor străpezi dinţii". Având în vedere că ambii prooroci au făcut profeţii mesianice, pregătind venirea Mântuitorului, zilele la care se referă sunt cele de după venirea Domnului Iisus Hristos, timpul Legii celei Noi. Încă din Vechiul Testament este anunţat deci faptul că omul răspunde pentru păcatele personale, iar Dumnezeu nu pedepseşte în viaţa acestuia păcatele înaintaşilor. Aşadar, Dumnezeu iartă, însă viaţa însăşi pedepseşte. Viaţa noastră şi a celor din neamul nostru, din familia noastră.

Deci dumnezeu se contrazice singur? Azi ii pedepseste pe copii parintilor rai si maine zice ca fiecare e raspunzator pentru ce face? Exact asta ai zis acum.

In Vechiul Testament erau alte Legi, dar acum Dumnezeu a daruit pe Fiul Sau pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica!

Si legile din vechiul testament ti se par morale? Ce a facut dumnezeu ti se pare un lucru bun? Cat despre noul testament, isus nu a venit sa schimbe mare lucru. Chiar el accepta sclavia, omorul, si multe altele acceptate de dumnezeu. Singura diferenta dintre cei 2, este ca isus o lasa mai usor cu ucisul. El doar ii trimite in iad pe cei care aleg sa nu il urmeze si o sa fie torturati pe veci. (un concept mult mai bolnav decat crimele si pedepsele date de dumnezeu). Tu zici ca VT nu mai este valabil, deci nici cele 10 porunci si alte reguli nu mai sunt nu? Fie accepti si noul si vechiul cu totul, fie doar noul.

Nu mai suntem mantuiti prin Lege, ci prin credinta in Domnul Isus.,, Căci în HAR sunteţi mântuiţi, prin CREDINŢĂ, şi aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; 9. Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.''

Bun, deci tu accepti doar nout testament. Totusi, ti se pare corect si moral ce a facut dumnezeu in vechiul testament? Tu ai face aceleasi lucruri copiilor tai indiferent cat de rai ar fi? (incearca sa fi sincera)

Dumnezeu pedepseste pe cei care se indepparteaza de El pentru a ii determina sa isi aduca aminte de El si a se intoarce de la caile lor rele ca sa fie iertati si mantuiti pentru eternitate.

Tu ai face copiilor tai ce a facut dumnezeu in vechiul testament copiilor lui?

Daca este nevoie sa ii disciplinez, sa stii ca nu crut nuiaua.Ii pedepsesc pentru ca ii iubesc si vreau sa creasca oameni cu caracter.

Dumnezeu nu doar a "batut cu nuiaua", el a ucis. A distrus orase, a adus potopul care a ucis animale si copii nevinovati, a ucis foarte multi nou nascuti si altele... Sa inteleg ca si tu ai face aceleasi lucruri pentru a-i disciplina pe cativa?

Legea talionului, una dintre cele mai vechi legi existente, consta în justa reciprocitate a crimei și a pedepsei. Această lege este deseori simbolizată prin expresia „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".Dar acum Dumnezeu ne cere sa dam si obrazul celalalt.,, Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,

45. ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.

46. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?,,

Ai face aceleasi lucruri pe care le-a facut dumnezeu pentru a-i disciplina pe acei cativa pe care ii consideri vrednici? Ai fi capabila sa ucizi animalele nevinovate, copiii sau oamenii care nu au facut nimic rau din cauza a catorva? Raspunde-mi cu "da" sau "nu", dupa care poti sa-ti detaliezi alegerea. Incearca sa nu eviti raspunsul.

Nu pot sa spun ca eu sunt mai buna decat Dumnezeu care este dragoste.

Bun, am inteles ca nu poti spune ca esti mai buna decat el... dar ai face sau nu asa ceva?

| dragos9234 a răspuns (pentru EmaS):

Aici se vede prostia nu dragostea, daca eu fac fapte bune iar stranepotul meu e un criminal nu il binecuvanteaza nimeni ca sa nu mai spun ca daca strabunicul meu a fost un criminal de ce ar trebui sa sufar eu.

| EmaS a răspuns (pentru dragos9234):

Fiecare este responsabil pentru faptele comise.Nu Dumnezeu se face vinovat.

| dragos9234 a răspuns (pentru EmaS):

Exact,si eu de ce ar trebui sa sufar din cauza unui strabunic criminal?

| VasiDobie a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu se refera ca tu faci inchisoare ci ca tu te poti naste cu o problema de handicap fizica sau mentala

| 4b a răspuns:

'' si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele...''
Dumnezeu refuza sa impartaseasca slava Sa cu idolii; de asemenea, El refuza inchinarea si slujirea unei inimi impartite; aceasta amenintare aparenta, a tulburat mintile unora care vad in ea manifestarea spiritului de razbunare.Totusi, trebuie sa fie o deosebire intre rezultatele naturale ale cursului unei actiuni pacatoase, si pedeapsa suferita din cauza acesteia; fiecare om este raspunzator in fata Lui pentru propriile fapte; in acelasi timp, Dumnezeu nu intervine in legile ereditatii, in asa fel incat sa ocroteasca o generatie de faptele rele ale parintilor ei, aceasta necorespunzand cu caracterul si principiile Sale de a lucra cu oamenii; dreptatea divina pedepseste ''nelegiuirea'' unei generatii in cealalta...iar adevarata iubire este dovedita prin ascultare

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai uitat sa spui ca Dumnezeu si binecuvinteaza faptele bune si credinciosia parintilor pana la al...n -lea neam. tarei bine cand minti siti iese nu-i asa? eeeii, nu tine mereu. tine cu prostii si incultuii.da nu ti supara. Dumnezeu nu doarme si nu bate cu parul.el bate cu amarul. fereste-te sa nu-ti dea Dumnezeu cat poti duce.o sa te miri singur.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Data viitoare cand mai vrei sa-mi lasi comentarii asigura-te ca citesti si raspunsurile mele altfel o sa fi penibil. Daca le citesti, o sa constati ca am zis si de partea aia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ema? cine cauta pietre de poticnire, le va cauta pana la sfarsit.fiindca asta e telul existentei lor.sa caute si gaseasca in cuvant orice ii va ajuta sa nu creada.si li se mai pare si logic.e hilar.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Maaa puta verde? unde ai scris in intrebarea ta despre acele indurari? eu ti-am raspuns la intrebare bre, nu am cetit ratacirile tale.fiindca esti ca o frunza in vant in cazul asta; nu stii daca sa crezi sau nu, si iti inchipui ca gasesti justificari ale necredintei tale, acceptandu-ti pacatele dar cautand justifiari in fata celui ce ti le arata.CUVANTUL Domnului.imi pare cu regret dar mergi ori pe drum ori pe carare.nu prin sant.

Vorba unui mare filozof (eu) : Mori.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multamecs de invitatie, dar asta nu tine de tine ori de mine.VOM muri.dar cand va veni timpul.si asta o spune Cuvantul Domnului; plata pacatului este moartea.caci din tarana esti si in ea vei merge, fiindca de acolo esti loat.da pana la urma? vrei sa iesi din sant? sau nu? o sa te botezam, si-ti punem numele gaius.ca in Merlin. fericitule.

Decat printre narcisisti ca tine in rai, mai bine in sant.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gaius? apa te-a luat si n-ai simtit. dijiaba esti vrajitor. dijiaba truditu-le.

| raymusic5432 a răspuns:

Isi pierzi timpul gaia, vezi sa nu te baneze astia

| Vasile_Silviu_Stefan_1969 a răspuns:

Daca nu intelegi cat poate dumnezeu sa il iubeasca pentru ca a parasit dragostea lui el dumnezeu ai arata cat a gresit