Faptele noastre bune sunt ca o carpa manjita inaintea lui Dumnezeu.
Daca tu nu ti-ai trait viata dupa Voia Sa si daca nu ai ascultat de El poti sa faci fapte bune cate vrei caci nu-ti vor aduce mantuirea.
Credinta fara fapte este moarta in ea insasi, la fel este si cu faptele!
Nu inteleg de ce imi zici mie lucrurile acestea, pe care eu le stiu?
Probabil nu ai inteles mesajul meu!
Stai linistit, nu ai de ce sa iti ceri scuze. Oricum ceea ce ai zis tu este foarte adevarat si bine ar fi de ar lua toti seama!
Fii binecuvantat!
Chestia cu faptele astea este putin mai complicata, spre exemplu, daca spui o blasfemie intr-un film, apare x-ulescu si spune ca este pacat, dar daca dai ceva gologani actorului z care joaca rolul cersetorului, nimeni nu vine sa spuna ca este fapta buna. Cat despre intrebarea ta, consider ca orice lucru care a ajutat mai mult o persoana, decat sa o incurce, este o fapta buna.
8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Efes 2.5; Rom 4.16; 2Tim 1.9; Mat 16.17; Ioan 6.44-65; Rom 10.14-17; Efes 1.19; Filip 1.29;
9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
ASTA E RASPUNSUL
O fapta facuta pentru ca vrei, e o fapta facuta din Suflet. Este acelasi lucru.
Nu stiu daca se vor lua faptele bune facute de nevoie!
In primul rand esti un/o analfabet/a, nu am inteles absolut nimic. In al 2-lea rand, ce vrei sa spui prin "acolo sus"? Daca te referi la religie poti sa te duci la culcare, nu exista asa ceva, cand vei muri pur si simplu o sa ti se opreasca creierul si o sa incepi incet incet sa putrezesti, nu o sa te duca nimeni "acolo sus". Am mai spus chestia asta si o repet : de ce crezi ca religia face minuni doar dupa moarte? Prin minuni ma refer sa te intalnesti cu doamne-doamne si sa te duca in rai sau in iad.De ce? Raspund tot eu : pentru ca dupa ce esti mort numai poti sa te intorci sa le zici la oameni : "bai prostilor, vedeti ca nu exista niciun dumnezeu". Pentru ca un barbat care era probabil labil psihic a scris o carte numita "biblia" nu inseamna ca voi trebuie sa credeti.
Cu siguranta, toate faptele vor fi luate in considerare! Domnul sa fie cu tine!
Acolo sus unde? La cota 2000? Nu cred ca are importanta, atata timp cat iti permiti sa dai banu.
Xmm...nu stiu ce sa-ti zic.m-a pus pe ginduri aceasta intrebare, desi e mai mult ca posibil ca aici nu conteaza fapta buna(din suflet sau nu.) aici cred ca conteaza fapta rea pe care ai facut-o( intentsionat sau din greseala sau ca erai nevoit sa iai decizia aceasta) nu ma pricep la chestii din astea foarte bine si...referitor la intrebarea ta cred ca se vor lua in considerare toate faptele bune pe care le-ai facut ))) parerea mea
Da Dumnezeu ia in considerare faptele bune nu cele rele. Daca stii ca ai facut fapte rele spune-i preotului.Si eu mi-am pus intrebarea asta mereu pana am citit biblia
Cel ce face din inima va fi iubit de Dumnezeu dar ce ce face pentru a se fali se va alege numai cu lauda lumii.
Auzi... nu s-a intors nimeni de acolo sa iti rasp clar + se iau in considerare ( dup parerea mea ) si cele rele nu numai cele bune
)
Calin9393 întreabă: