| KhludCiprian a întrebat:

Ce argument moral poate da un crestin in fata unui musulman ce se sinucide cu o bomba (clarificare: pentru a ucide infideli)?

Daca ar exista o moralitate "absoluta" ce ar accepta un astfel de act oribil, dar cei ce il comit considera ca fac voia unui zeu, ce raspuns moral ar putea fi dat unor astfel de oameni.

Partea 2: probabil ca cine a dorit sa auda de cateva cazuri oribile in lumea crestina si sa nu repet acelasi eveniment oribil (Srebrenica) a auzit poate de Jonestown, Waco, ucigasii de doctori ce fac avorturi, atentatul din Oslo. Lista nu e exhaustiva, dar vreau sa fiu specific ca sa nu se zica ca "arunc cu noroi" sau afirm cazuri fara nici o baza.

Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

Mi-am salvat intrebarea la bookmarks, ca eram curioasa ce raspunsuri o sa dea crestinii, vad ca niciunul laughing, uitasem ca nu trebuie sa am asteptari de genul de la ei, adica raspunsuri la subiect la intrebari inteligente.

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"un astfel de act oribil"... sinuciderea? De ce e sinuciderea un act oribil?

| KhludCiprian explică (pentru anonim_4396):

Ai dreptate, formularea lasa de dorit: ma refeream la sinuciderea in sensul de a fi "martir" si a fi cu o bomba (in sens de atentat).

Oricum, sinuciderea de orice fel daca ajung in Rai, ca asa crezi, (daca cineva nu vrea sa justifice atentatele) ca cineva crede ca asta e interpretarea corecta divina (deci un raspuns partial) ar fi de asemenea asteptat.

| RedDeath a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca, draga fiinta umana care habar nu are ce e aia biserica sau religie predata la scoala, pentru ca acolo ai afla macar atata lucru, incalca una dintre cele zece porunci. E un lucru pentru care mergi direct in iad.
[De unde stiu? Reciteste ce am scris mai sus! Nu ma ma irepet!]

| KhludCiprian explică (pentru RedDeath):

Nu te irepeti? Bine nu te irepeta.

Deci tu justifici asta cu moralitatea ta. Musulmanii ucid cu moralitatea lor. Deci sa inteleg ca argumentul tau este la fel de slab ca si al lor?

| anonim_4396 a răspuns (pentru RedDeath):

Saracutul/ saracuta de tine, ai gresit persoana cu care sa te "certi" pe aceasta tema.

"religie predata la scoala"... in scoala este predat doar crestinismul. Asa si? Stii ca in scoala NU inveti "religie" ci inveti "doar crestinism" nu?

"ce e aia biserica"... care biserica? Vezi ca religia crestina are cam 42000 de ramuri si fiecare cu propria "biserica".

"incalca una dintre cele zece porunci"... care? Sa nu ucizi? GRESIT. Sinuciderea NU tine de acea porunca. Stii de ce au zis unii ca sinuciderea e pacat? Deoarece persoanele care chiar doreau sa fie cu acel zeu, se sinucideau. Tehnic vorbind, sinuciderea tine de liberul tau arbitru (si cica ai asa ceva).

Ba mai mult de atat, daca chiar vrei sa intindem putin coarda, tehnic vorbind, Isus s-a sinucis. Ia-o p'asta.

Si cum ramane cu sinuciderea din punctul de vedere al altor religii? Sunt unele religii care spun ca sinuciderea e "naspa" iar altele care spun ca nu e "naspa". Ignori acele religii in favoarea religiei tale?

Iti dau un exemplu : ultimul lucru pe care vreau eu sa il fac e sa sar din avion fara parasuta. Este o sinucidere. Spune-mi de ce e un lucru rau (ai grija ca raspunsul tau sa fie bine argumentat).

Da, chiar am gresit, esti inculta de bubui pe tema asta. Doamne, cum de ii mai suporti pe toti?
La scoala se preda religie, vine un profesor care a studiat telogie si te invata despre religie, ai auzit de asa ceva in viata ta?
Biserica crestina - daca esti catolica - la catolici, daca esti ortodoxa, la ortodosci. A fost biserica crestina pana la marea schisma din 1054. Mergi la biserica de care apartii si asculti slujbele, il intrebi pe preot, daca chiar nu stai la religie la scoala, sau nu pricepi nimic. - Deci tu ai adus o porcarie drept argument, care arata cat de proasta esti... Vai si amar! Mai, au auzit de biserica? locul ala in care mergi poate numai la nunti si botezuri? Hai sa iti spun un secret : se merge in fiecare duminica si chiar in alte zile! Iti dai seama ce descoperire ai facut?!

Cu incalcarea a celor 10 porunci, iarasi vad cat de proasta esti. Cand te sinucizi, ucizi viata data de Dumnezeu, iei o viata, nu conteaza a carei persoane, pentru ca si viata ta e a lui Dumnezeu. Atata lucru va spune si la scoala, copil prost!
Iisus s-a sinucis? big grin Mai, esti chiar retardata... Mergi la biserica si asculta toata slujba, fi atenta la orele de religie si nu mai spui asemenea idiotenii. Iisus s-a jertfit pentru noi, pentru a ne fi iertate pacatele. Nici atata lucru nu stii? Cum de mai esti fiinta umana atunci, cand nici atata nu ai in cap.
Chiar ca am gresit persoana de care sa ma iau, tu esti o planta! Nu o persoana, o planta, ca de ai fi persoana, ai fi una dintre cele mai inculte si cu cea mai tampita logica.

Si data viitoare cand pretinzi a argumenta, vezi ce inseamna argument, uite-te in dex, ca esti chiar pe langa. Ai 10 ani, sau ce Dumnezeu?! Mai, tu stii ce-i aceea o argumentare?! Deci serios, cauta sa vezi ce e, ca te faci de ras... asa ceva! Esti precum Nae Catavencu, cel care pretindea a le sti pe toate, si cand colo - ''betia de cuvinte'' pe toate le spunea aiurea, tradand incultura. Asa si tu, stai cu cultura la pamant, si poate ai demonstrat si snobism cu toate ideile astea neargumentate, spuse doar asa, aiurea.
Imi pare groaznic de bine de cunostinta, domnule Catavencu junior. Sper sa nu mergi intr-un loc in care te vei face de rasul curcilor cu incultura ta. Stai in grupul tau de gogomani, unde vei fi cel dintai big grin

| RedDeath a răspuns (pentru KhludCiprian):

Unii gandesc prea repede, iar tastatul nu va fi punctul lor forte, oricum nu stii despre ce vorbesc.
"Deci tu justifici asta cu moralitatea ta" - asta nu e moralitatea mea, sunt reguli pe care orice crestin ar trebui sa le stie.Nu e un principiu al moralei! E un principiu al religiei! Ai grija, nu le incurca! Stii ca e un loc numit ''biserica''? Incearca sa mergi acolo, poate te mai luminezi si tu

"La scoala se preda religie"... GRESIT. La scoala se preda religia crestina.
"care a studiat telogie"... care a studiat religia crestina.
"te invata despre religie"... te invata doar despre crestinism.
"daca esti catolica - la catolici, daca esti ortodoxa, la ortodosci"... dupa cum am zis, exista 42000 de ramuri si fiecare are propria biserica. Tu doar confirmi ce am zis eu. Repet intrebarea, "care biserica?".
"Biserica crestina"... tehnic vorbind, nu mai exista asa ceva. Am zis mai sus cum e cu cele 42000 de ramuri si tu ai confirmat ce am zis eu. Nu merge sa ii bagi pe toti in aceeasi oala din cauza CONTRAZICERILOR.
"o porcarie drept argument"... facepalm mai ales ca ai confirmat ce am zis.
"arata cat de proasta esti"... sunt baiat.
"viata data de Dumnezeu"... e irelevant. Vezi cum e cu liberul arbitru.
Nu ma mai obosesc sa-ti comentez insultele penibile.

Observ ca tu o arzi gen "eu sunt miezul din fanta, sunt inteligent/a de put iar tu esti prost". Nu merge sa o arzi tupeist/a cand la capitolul religie esti mai varza decat varza. Prima data invata sa faci diferenta dintre "religie" (materie care NU se preda la scoala) si "doar crestinism" (materie care se preda la scoala) dupa care poti sa o arzi cat de cat tupeist/a.

Ba mai mult de atat, inca nu ai raspuns argumentelor mele. Tot ce ai facut e sa zici "eu sunt inteligent/a iar tu nu". Jalnic.

Pute inteligenta din tine.

Asa ca o curiozitate, esti constient/a de faptul ca in prezent exista si alte religii nu doar crestinismul?

Deci ce te toti repeti, cata? scrii din nou ce ai scris si nu bagi la cutiuta ce ti-am raspuns. Esti un specimen de planta cu care nu merita sa imi pierd timpul. Tampiti ca tine sunt peste tot. Dumnezeu sa aiba mila de mintea ta proasta... Ca eu chiar nu am. rolling on the floor

In afara de insulte si de faptul ca ai demonstrat ca nu esti capabil/a sa intelegi niste chestii elementare si ca nu stii ce se preda la scoala (mai ales ca tu nu stii diferenta dintre "religie" si "doar crestinism"), nu ai spus nimic inteligent / folositor.

Macar e bine ca ai o parere buna despre tine cu toate ca afirmatiile tale sunt penibile.

Nu merge sa o arzi tupeist/a cand la capitolul religie esti mai varza decat varza.