Nimeni nu stie. Putem doar sa ne dam cu parearea. Asta referitor la D-zeu.
Insa din punct de vedere moral, e logic, ca iubirea fara casatorie, e varianta cea corecta.
Daca doar te casatoresti din anumite obligatii, si nu iubesti persoana respectiva, se considera doar un contract de vanzare-cumparare. iti vinzi sentimentele pentru interese.
Nu știu. Dar știu ce simt eu cu Adevărat și real din inima și sufletul meu pentru ea. Asta este tot ce contează cu Adevărat și real pentru mine nimic absolut altceva.
In Franta secolelort XVIII-XIX (si nu numai), amantele au avut un statut acceptat, multe casatorii fiind facute din interes.
In ziua de azi, te poti divorta (sau nu), modalitatea fiind la alegerea partilor.
Tu incerci sa bagi divinitatea la mijloc ca sa-ti justifice faptul ca vrei sa-ti parasesti sotia? Sau ma rog, a cui casnicie o fi. Presupunand ca e vorba de situatia ta, daca crezi ca nu mai are rost sa stai casatorit, divorteaza. Cum iti ziceam si adineauri, orice varianta ai alege asuma-ti decizia, ia-o cu capul tau, nu mai cauta justificari in religie. Sa mergi la sotie si sa-i spui: "iubi, e pacat de la dumnezeu sa nu te iubesc 100% si sa stau cu tine, asa ca religia imi zice sa te parasesc" e doar penibil.
În ochii lui Dumnezeu ceea ce numești tu "forma" este de fapt cea mai importantă. Pentru că Dumnezeu n-o numește "formă" ci o numește binecuvântare. Egoismul omului, chiar dacă vine din eros sau din ce mai vrei, va fi întotdeauna sub binecuvântarea lui Dumnezeu. O "iubire" în afara căsătoriei reprezintă păcatul desfrânării.
Dacă ești un om fără Dumnezeu atunci e treaba ta ce faci, nu interesează pe nimeni.
Dacă ești un om cu Dumnezeu atunci vei vrea ca iubirea ta să aibă binecuvântarea lui Dumnezeu și te vei căsători.
Daca iubirea sincera in afara casatoriei implica sex, din punct de vedere al lui Dumnezeu e imorala. El spune clar in Biblie - Fugiți de curvie! - 1 Codinteni 6-18
Ochii lui Dumnezeu e sufletul nostru. Parerea mea e ca nu conteaza pactele, formalitatile in fata lui Dumnezeu. Formalitatile si pactele sunt pentru oameni pentru ca credinta in formalitati intareste omul. Sunt niste promisiuni pe care omul le accepta sa le respecte. Dar daca ai sufletul curat, nu iti mai trebuiesc barierele astea pentru ca din "instinct" (suflet) faci ce e bine.
Uite ca fata mea e cu primul ei iubit, sunt impreuna de vreo 6 ani, locuiesc impreuna de vreo cinci ani, se inteleg foarte bine, nu sunt casatoriti si nu am observat sa vrea sa se casatoreasca. Pe de alta parte, multe cupluri casatorite legal traiesc in Infern. Majoritatea chiar.
Și unii și alții trăiesc în păcat. Și unii și alții nu vor fi mântuiți. Împărăția cerurilor nu este inimile lor acum, și nu va fi nici în viața viitoare.
Datoria primilor este ca să aducă dragoste în căminul lor; pentru că Împărăția cerurilor este o împărăție a dragostei. Fără dragoste nu va ajunge nu va ajunge nimeni în cer.
Iar datoria celei de-a doua pereche este să trăiască în dragostea cerută de Dumnezeu, nu aceea dorită de inima nesfințită. Oricât de mult l-am iubi, păcatul tot păcat rămâne; păcatul rămas în inima omului îl va împiedica pe om să ajungă în cer.