| PalAlexandra45 a întrebat:

Ce este sfintul duh?!

70 răspunsuri:
| gaminator a răspuns (pentru RAY):

Asta e interpretarea voastra ovreiasca la Pavel, nu mai smintiti lumea ca si asa nu vreti sa treaca nimeni la religia voastra. Singurul scop pe care il ai pe aici este dezbinarea.

| gaminator a răspuns (pentru suntserios):

"Our planet began as part of a cloud of dust and gas." Tot ce fac baietii astia in ce mi ai trimis tu sa citesc e sa spuna o poveste.

| RAY a răspuns (pentru gaminator):

Maica Domnului este tatal lui iisus
Ioan 8:42 „Isus le-a zis: „Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin de la Dumnezeu: n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis."

Ioan 8:50 „Eu nu caut slava Mea; este Unul care o caută şi care judecă."

Ioan 8:54, 55 „Isus a răspuns: „Dacă Mă slăvesc Eu însumi, slava Mea nu este nimic; Tatăl Meu Mă slăveşte, El, despre care voi ziceţi că este Dumnezeul vostru; şi totuşi nu-L cunoaşteţi. Eu Îl cunosc bine; şi dacă aş zice că nu-L cunosc, aş fi şi Eu un mincinos ca voi. Dar îl cunosc şi păzesc Cuvântul Lui."

Ioan 10:29 „Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu."

Ioan 10:36 „Cum ziceţi voi că hulesc Eu pe care Tatăl M-a sfinţit şi M-a trimis în lume? Şi aceasta, pentru că am zis: „Sunt Fiul lui Dumnezeu!"

Ioan 14:24 „Cine nu Mă iubeşte, nu păzeşte cuvintele Mele. Şi cuvântul, pe care-l auziţi, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis."

Ioan 14:28 „Aţi auzit că v-am spus: „Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi." Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: „Mă duc la Tatăl;" căci Tatăl este mai mare decât Mine."

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru gaminator):

Și H2O e o poveste. Greu de înțeles pentru tine probabil.

Ioan 8.50 "Dar Eu nu caut slava Mea. Este cine să o caute şi să judece." Nici macar nu dai versetele asa cum sunt, le editezi.

De ce minti omule, sunt versete din biblia ortodoxa

Omule cred ca esti beat cica am editat

Ioan 8:50 „Eu nu caut slava Mea; este Unul care o caută şi care judecă."

Ioan 8.50 "Dar Eu nu caut slava Mea. Este cine să o caute şi să judece." Nici macar nu dai versetele asa cum sunt, le editezi.

Daca le luai din Biblia Ortodoxa era scris Iisus, nu Isus, you re just a little liar.

Ma esti beat, isus am scris eu

| doctorandus a răspuns:

Dap, Biblia este o carte foarte studiată.

Hahn, Scott; Wiker, Benjamin (2021). The Decline and Fall of Sacred Scripture: How the Bible Became a Secular Book. Emmaus Road Publishing. p. unpaginated. ISBN 978-1-64585-101-1. Accesat în 1 ianuarie 2025. "The simple answer is that our peculiar situation today—in which priests, preachers, and people in the pews study the Bible as the inspired Word of God and academic Scripture scholars in universities study the Bible as an ancient book of mythology—is the result of the history of Scripture scholarship. We are searching for the reasons for this Great Divide, and that means searching for its ultimate origins.

It is a far greater divide than most lay people may realize. It's no exaggeration to say that (setting aside a few outlier colleges and universities like Franciscan University of Steubenville) the last place one should go to study the Bible as the inspired Word of God is a Biblical Studies department at a university. Indeed, that's the first place to go to have one's Christian faith destroyed, for nearly the entire curriculum is defined by the assumption that the Bible is an entirely human artifact cobbled together in a "prescientific age."

Răspunsul simplu este că situația noastră aparte de astăzi – în care preoții, predicatorii și oamenii din strană studiază Biblia drept Cuvânt inspirat al lui Dumnezeu iar cărturarii Scripturii din universități studiază Biblia ca o carte de mitologie antică – este rezultatul istoriei erudiției Scripturii. Căutăm motivele acestei Mari Diviziuni, iar asta înseamnă să căutăm originile sale finale.

Este o crevasă mult mai mare decât își pot da seama majoritatea laicilor. Nu este o exagerare să spunem că (lăsând deoparte câteva colegii și universități ieșite din comun, cum ar fi Universitatea Franciscană din Steubenville) ultimul loc în care ar trebui să mergi pentru a studia Biblia, drept Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu este un departament de studii biblice la o universitate. Într-adevăr, acesta este primul loc în care trebuie să mergeți pentru a avea credința creștină distrusă, pentru că aproape întregul curriculum este definit de presupunerea că Biblia este un artefact în întregime uman, împletit într-o „epocă preștiințifică"."

Întrebări similare