| CatalinPTM a întrebat:

Ce inseamna pacatul primordial?

13 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Eva i-a dat marul lui adam.si au fost izgoniti din rai.si-au pierdut inocenta.adica suntem cei din ziua de astazi-mincinosi, lasi, betivi, curvari, etc.

| FABULOSUL6000 a răspuns (pentru express11):

Ma al naibi mar.Tu chiar crezi in gradini fantastice si in serpi vorbitori? Lasa iarba, face rau!

| DarkAndDreary a răspuns (pentru express11):

Si din cauza asta Dumnezeu cel bun si iertator a pedepsit toti oamenii.

| CommonSense a răspuns (pentru express11):

Deci pentru ca (sta-)^n bunicul meu o mancat dintr-un mar eu am tati bolili?
Yeah, sounds like God pretty much. And let's not forget that he loves us.

| danut a răspuns:

Pacatul de inceput nu este acela ca Eva ar fi mancat din FRUCTUL (nu mar) oprit ci acela al NEASCULTARI de Legea lui Dumnezeu combinat indistructibil cu dorinta unei creaturi (inger, om, etc.) de a fi CREATOR, (Dumnezeu).

| express11 a răspuns (pentru FABULOSUL6000):

Cam asa zice biblia nu eu.bafta!

| rapp2020 a răspuns:

Este primul păcat

| danay72 a răspuns:

La pacatul adamic.Romani5:12

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pacatul facut de Adam si Eva, adica povestea cu marul, dar cred de fapt ca nu a fost vorba de niciun mar acolo, cred ca e un fel de pilda pentru noi, o pilda care vrea sa ne spuna ca motivul pentru care Adam si Eva au fost aruncati din Rai e neascultarea. Poate nici Adam si Eva nu au fost 2 persoane ci se refera la barbati si la femei.Imi e cam greu sa cred ca oamenii s-au inmultit prin incest, atata timp cat e interzis in majoritatea religiilor. Poate e mai greu de explicat ce s-a intamplat acum nu stiu cate mii de anisi de aia Dumnezeu le lasa eplicate ca pentru copii mici.

| Inferno a răspuns (pentru danut):

Pacatul "neascultari" de care vorbesti tu il comit majoritatea copiilor de 5 ani.
Adam si Eva aveau creierul unui copil de cinci ani, neputand face distinctia intre bine si rau, deci fiind practic lipsiti de discernamant.
Ar fi trebuit deci sa asculte fara sa inteleaga de ce, asa cum un caine asculta de stapan?

| express11 a răspuns:

Multumesc.cu stima!

| ArthurKn a răspuns:

O mare prostie