anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce reprezinta balaurul din icoana sfantului Gheorghe? Ar putea avea un sens arhetipic?
Dragoni/balauri sunt creaturi mitologice reptoide in Asia fiind asemanati cu niste serpi cu pcioare. In Europa ei sunt reprezentati ca un fel de dinozauri. Crede-ti ca au existat fiinta dragonizate care au fost antroporfizate cu inteleginta si scoaterea de foc, acestia fiind nistra stramosi ai dinozaurilor?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Nu au existat astfel de fiinte in acea perioada. Dinozaurii au disparut acum 66 de milioane de ani. Cum sa mai existe asa ceva acum 2000 de ani? Dragonii au fost creati de imaginatia omului. Omul s-a temut instinctiv de serpi si reptile. Pana si la maimutele din ziua de azi se observa asta. Iar imaginatia noastra le-a dat dimensiuni mai mari si focul asta ce-l scoteau pe gura. Am avut nevoie sa reprezentam raul cumva. De aici si ideea de sarpe=diavol din biblie. Raul pentru noi era reprezentat de creaturile de care ne temeam. Si normal ca de ce te temi ti se pare si foarte urat. Si ce e rau trebuie sa fie urat. De aici si vorba aia ca nu exista nimic mai urat decat diavolul.

| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Corect. Aceste lucruri pot fi considerate alegorice. O fi ucisa ceva probail piton, sau ceva de genu dar balauri, dar am zis ca ipoteza intr-o perioada mai primitiva sa fi exista niste reptile asemenea dragoniilor din mitologii.

8 răspunsuri:
| ioana1988 a răspuns:

"Balaurul cu 7 capete" iti spune ceva?
De cele 7 pacate capitale ai auzit?

| anonim_4396 explică (pentru ioana1988):

Da,stiu de faza cu balaurul si analogica sfantului Ioan, dar eu ma refeream la balaurul din icoana sfantului Gheorghe.

| ErrorFound a răspuns:

Cel mai probabil era un dragon de comodo, dar cine stie?

| anonim_4396 explică (pentru ErrorFound):

Da si eu m-am gandit la asta dupa ce cineva a pus o poza cu unul.

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Gandeste-te ca omenirea are obisnuinta de a exagera pentru a se lauda sau a face pe cineva interesat de povestea ta asa ca...

| anonim_4396 explică (pentru ErrorFound):

Asa e

| brokxy a răspuns:

Balauri din icoana sfantului Gheorghe vor sa spuna ca sfantul Gheorghe era un imblanzitor de balauri.El ai facea mai buni.Da au existat balauri dar cand a existat si sfantul Gheorghe adica mai de mult.Cauta pe net Sfantul Gheorghe imblanzitorul de balauri si-ti da.Mie un preot mi-a zis ca asta semnifica balaurii din icoana.