| ForJesus a întrebat:

Cu banii poți cumpăra un pat, dar nu poți cumpăra somnul, poți cumpăra cărți, dar nu și înțelepciune, poți cumpăra hrană, dar nu și pofta de mâncare, o casă, dar nu şi un cămin, medicamente, dar nu sănătate, luxul, dar nu şi fericirea, imaginea, dar nu şi caracterul, religia, dar nu și salvarea.
Poate spui: Dar asta înseamnă că Dumnezeu nu vrea să am bani?

Şi ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul?

30 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Posesiunile materiale si banii sunt pentru a fi folosite, nu iubite.Nu putem sluji in acelasi timp si banilor si lui Dumnezeu.Noi ca si crestini stim ca toate lucrurile Ii apartin lui Dumnezeu.,, A Ta este, Doamne, mărirea, puterea şi măreţia, veşnicia şi slava, căci tot ce este în cer şi pe pământ este al Tău; a Ta, Doamne, este domnia, căci Tu Te înalţi ca un stăpân mai presus de orice!
Mat 6.13; 1Tim 1.17; Apoc 5.13;
12 De la Tine vine bogăţia şi slava, Tu stăpâneşti peste tot, în mâna Ta este tăria şi puterea, şi mâna Ta poate să mărească şi să întărească toate lucrurile.
Rom 11.36;
13 Acum, Dumnezeul nostru, Te lăudăm şi preamărim Numele Tău cel slăvit.
14 Căci ce sunt eu şi ce este poporul meu, ca să putem să-Ţi aducem daruri de bunăvoie? Totul vine de la Tine şi din mâna Ta primim ce-Ţi aducem.,, Problema esentiala este atitudinea inimii.Nu trebuie sa ne lipim inima de ele.Bogatiile nu sunt rele, daca stim sa le administram.Cui slujim,pentru cine ne folosim banii nostri, timpul nostru, energia noastra? Investim in lucruri pieritoare sau in cele eterne?

| FucktheSystem a răspuns:

Nu mai spune! Nu sunt materialistă de fel dar asta e o tâmpenie.
Cu banii poți să cumperi somnul, se numesc somnifere eventual ceai de tei, înțelepciunea de dobândește iar cărțile o cultivă, pofta de mâncare se poate cumpăra prin suplimente alimentare care chiar îți aduc pofta de mâncare (anorexică aici de față), fără casă nu poți să ai un cămin.Restul sunt adevărate.

| seagate a răspuns (pentru FucktheSystem):

Cu bani in cazul tau iti poti cumpara implanturi mamare si somnifere.Si dupa aceea poti spune ca ai si sani si somn.
Cat despre intelepciune nu se poate cumpara ca despre asta era vorba in intrebare.Se poate dobandi este adevarat dar nu este cazul tau.

| FucktheSystem a răspuns (pentru seagate):

Te-ai străduit degeaba să faci pe deșteptul pe aici și să pari interesant, din punctul meu de vedere e josnic din partea unuia sau uneia care se ascunde în spatele unui avatar. Ia să te vedem pe tine, să te vedem cum arăți, poate ne întâlnim odată să vedem dacă ești la fel de interesant ca pe internet când vorbești cu cineva față în față. Eu sunt deschisă, problema e dacă și tu ești dispus să ne arăți cât de perfect ești, cât de tare ești. Mă scârbesc oamenii ca tine, haide să facem pe deștepții când nimeni nu știe cine suntem, să facem pe frumoșii, eventual perfecții și să-i criticăm pe alții.
Și nu mă deranjează atât că te-ai luat de aspectul meu pentru că frumusețea este relativă ( iar dacă vrei tipe cu sânii mari găsești peste tot pe centură, e singura meserie în care sunt chiar necesari) dar mă deranjează ideea că te iei de un om cât timp tu te ascunzi. E puțin cam penibil, nu crezi?

| Sentinel a răspuns (pentru FucktheSystem):

Intelepciunea e cultivata de carti? Si cu inteligenta cum ramane?

| FucktheSystem a răspuns (pentru Sentinel):

De cărți și nu numai, experiența de viață este importantă în dobândirea înțelepciunii, deciziile, poate chiar și vârsta, deci nu este un singur factor. Inteligența nu știu ce să zic, probabil se dobândește prin învățare și perseverență, chiar dacă unii oameni se pot naște cu o capacitate mai mare de înțelegere și unii cu o capacitate mai mică decisiv cred că este efortul care-l depui în educația ta.

| Hombre a răspuns (pentru Sentinel):

Inteligenta este asternutul intelepciunii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Si jacuzzi este "asternutul" placerii.

| Raniia a răspuns:

Pentru omul care nu se intereseaza de Dumnezeu toate gandurile lui se rotesc numai in jurul a ceea ce este trecator si pamantesc.Milioane de oameni mananca si beau, se amuza si se distreaza, de parca viata ar fi un carnaval.Munca o considera un rau necesar, de fapt ea nu reprezinta pentru ei nimic altceva decat un automat, care le ofera mijloacele necesare pentru o viata vesele.Ei uita ca in orice moment se poate surpa''podeaua'' de sub picioarele lor.Ce va fi apoi? O a doua viata naturala nu exista.De aceea sa nu fim neintelepti, ci intelepti!

| cristi202 a răspuns:

Asta trebuia sa le-o spui celor ce zic pe aici ca banii aduc fericirea...

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru cristi202):

Banii nu aduc fericirea, dar o intretin.

| cristi202 a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Cum o intretin cind mergi la farmacie cu dureri mari si descoperi ca nu poti cumpara medicamentul de care ai nevoie pentru alinarea acelor dureri, pentru ca acel medicament nu exista? Sau cum cumperi inima fetei la care tii enorm, dar care nu vrea sa fie cu tine, sau chiar de ai putea sa i-o cumperi, stii care din femei pot fi cumparate? Oare chiar o intretin, sau e doar o iluzie?

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru cristi202):

"Sau cum cumperi inima fetei la care tii enorm..."
Ma crezi lesbiana? thinking

| cristi202 a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Era doar o pilda. Dupa username si imaginea de la avatar, nu se intelege ca ai fi fata. Ia-o atunci ca si cum ai cumpara inima baiatului la care tii enorm. Sti ca daca ai putea sa o cumperi, nu ar mai avea nici o valoare.

| ramona30 a răspuns:

Nu se scrie Dumnezeu, corect e DumneZERO. laughing))

| seagate a răspuns (pentru ramona30):

Esti cam prostuta daca crezi asta.Milioane de oameni spun Dumnezeu si te-ai trezit tu desteapta satului sa-i schimbi numele.
Esti atee cumva ca doar astia sunt asa mai "glumeti" si se cred atotstiutori.

| ramona30 a răspuns (pentru seagate):

Esti cam nesimtit. Vad ca jignesti doua doamne (pe mine si pe FucktheSystem), fara sa ne cunosti. Chiar atat de departe sa mearga un om cand intalneste pe cineva care nu imbratiseaza o religie. Asta e singurul nostru pacat. Atat am scris un rand (dumnezero) si pe baza lui ma faci "prostuta" sau proasta satului. Tu reprezinti perfect fanaticii religiosi si inchizitia de ieri si azi. Trezeste-te omule! Spunem si noi cateva idei, nu te-a injurat nimeni, nu s-a luat nimeni de tine, nu inteleg, te plateste BOR sa distrugi orice parere contrara voua? Daca nu esti platit atunci iti pot recomanda un psiholog, psihiatru sau sexolog ca vad ca ai mai multe probleme. Pe TPU nu poti fi tratat, cauta alt site.

| cristi202 a răspuns (pentru ramona30):

Desigur ca pentru tine e DumneZERO, asa cum pentru mine, in ce ma priveste, e zero o iesire in spatiu, pe orbita Pamintului, deoarece nu am facut niciuna pina acum. Insa asta e doar pentru tine, care nu ai cunoscut pe DumneUNUL al meu sau al altora, sau mai bine zis pe Unul Dumnezeu, acel Unu care face diferenta in lumea asta in orice privinta. Daca tu ai ramas la cifra Zero, si o sti doar pe aceea, nu inseamna ca nu exista si alte cifre, alte numere, datorita carora, matematica, si in fond intreaga lume, e asa de frumoasa.

| ramona30 a răspuns (pentru cristi202):

Ok, e o parere. Au fost la inceput mii de zei, incet-incet mai sunt cativa "zei in viata". Parerea mea este ca ne indreptam spre cifra reala care este zero. Am inteles, la tine cifra reala este unu. Iti respect decizia si opinia. Sper sa ne intalnim si sa discutam mai aprofundat cu prilejul unor intrebari ce vizeaza dicutii pe marginea cifrei corecte. Aici nu am fi ontopic.

| cristi202 a răspuns (pentru ramona30):

OK, unde ai vrea sa ne intalnim? La vreo sectiune anume (Religie presupun), sau prin mesaje private?

| barbattttt a răspuns:

De acord cu tine...
Domnul cu tine!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
O concepție filozofică!
Pa, pa.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
O concepție filozofică!
Pa, pa.

| OOOLEOOO a răspuns:

Noi nu am avea nevoie de bani nici nu ar trebui sa ne ingrijoram pentru mancare.deoarece Dumnezeu hraneste pasarile cerurilor fara ca ele sa munceasca, asa ne poate hrani si pe noi, problema noastra e ca suntem prea pofriciosi vrem prea multe si de majoritatea nu avem nevoie! dar nici nu dam saracilor cea ce avem! Si apoi Spunem ''Vai Doamne am mare credinta in tine'' Care credinta!? daca tu din cea ce ai nu dai nimic saracului deoarece te ingrijorezi ca nu o sa mai ai! aia e credinta? un om ar trebui sa dea toata averea saracilor si sa traiasca cu painea pe care le`o da Domnu! aia e adevarata credinta!

Bani nu sunt decat o unealta a omului pentru a inlocui fericirea si a gasi`o mai usor! Dar sa avem grija bani iti dau senzatia de fericire dar aduc la tristete si egoism!

| ateu123 a răspuns:

Auzi daca urasti banii de ce nu le dai foc? ipocrizie curata

| CoquineNoire a răspuns:

Exact, cum nici fundele nu pot cumpara o rama portocalie sau albastra...

| MatsuKeruGirl a răspuns:

Ai dreptate !

| IngeraşVerde a răspuns:

Buna.
Eu una sunt de acord cu Legiuitoarea.
Omul cumpara un pat pentru a nu dormii pe jos.
El cumpara cartii pentru a cunoaste mai mult.
El isi cumpara hrana pentru a nu murii de foame.
El cumpara o casa ca sa aiba unde locuii.
El cumpara medicamente fiindca asa i-a recomandat doctorul.
El isi face lux pentru a traii mai bine.
El isi face imaginea pentru a nu fii singur.
Religia nu se poate cumpara cu bani!
Dumnezeu ne-a dat pe pamantul asta verde pentru a beneficia de cele de mai de sus!

| augustinaprut a răspuns:

A domnului este intreaga lume si cu toate bogatiile. daca esti bogat si nai fericire nu-ti ajuta la nimic. deaceia tot ce faci sa fie spre slava lui dumnezeu. banii sunt necesari pentru a supravetui, iar domnul vrea ca noi sa traim. dar nu vrea ca sa fim lacomi de bani si scopul sau tinta sa fie indrepatata numai spre bani, cum sai faci, si cum sa aduni mai multi.