| RAY a întrebat:

Cum inteleg protestanţii americani credinta?

Cercetarea bazată pe intervievarea a 1.010 respondenţi membri ai unei biserici protestante sau creștină neconfesională a descoperit că 69% dintre ei sunt convinși că „Dumnezeu vrea ca ei să prospere financiar", în timp ce doar 20% nu sunt de acord cu această idee.

Circa 38% dintre respondenţi declară că „biserica mea învaţă că dacă dau mai mulţi bani bisericii sau organizaţiilor caritabile, Dumnezeu mă va răsplăti cu binecuvântări". Mai mulţi (57%) sunt cei care nu sunt de acord cu această afirmaţie, însă studiul a observat o discrepanţă confesională aici. Majoritatea (53%) credincioșilor penticostali sau membri ai confesiunii „Adunările lui Dumnezeu" sunt de acord cu afirmaţia amintită.

Între toţi credincioșii, doar 26% dintre ei cred că „pentru a primi binecuvântări materiale din partea lui Dumnezeu, trebuie ca și eu să fac ceva pentru El". În schimb, 70% dintre respondenţi spun că nu există o legătură între cele două.

48 răspunsuri:
| RAY explică (pentru DoctorWh0):

Daca imi demonstrezi cum o maimuta poate deveni om
daca afirmi asemenea tampeni, logic ca ne apuca rasul

| Holiday a răspuns (pentru DoctorWh0):

S-o luam cu sfarsitul.

"Poti sa imi demonstrezi ca nu a exista Isus?"

Isus a existat, a fost un sectant schizofrenic. Nu a fost nici primul si nici ultimul.

Si acum inceputul, ca in rest e doar vorbaraie. Ce legatura are Big-Bang-ul sau evolutia cu veridicitatea Bibliei?! Niciuna. Chiar daca sunt total eronate asta nu inseamna ca Biblia e adevarata. Oricum astea sunt niste teorii relativ noi, faptul ca Biblia e doar o poveste tampita e cunoscut cu mult inainte.

"Daca tu poti sa imi dovesti ca nu exista Dumnezeu, atunci eu pot sa iti dovedesc ca exista Dumnezeu."

Eterna tampenie...dar de ce nu m-ai pus sa demonstrez ca nu exista "spiridusul roz cu ouale mari", ca tot aia e?

"A aparut asa singur din nimic?"

Pai intreaba-te spiridusul tau cum a aparut? Ca pana la urma acceptand ca spiridusul n-a fost creat ar trebui sa fii primul care sa sustina ideea ca nu e necesar un creator...

| DoctorWh0 a răspuns (pentru Holiday):

Imi pare rau sa te anunt, dar omul are dreptate. El tocmai ce ti-a raspuns la ce ai zis mai sus. Columb era catolic, si el a ajuns primul in America la amerindieni.

| Holiday a răspuns (pentru DoctorWh0):

Da, de aia se vorbeste engleza (si franceza) in SUA si Canada, de la Columb si ai lui....Nu?

| DoctorWh0 a răspuns (pentru Holiday):

Nu am inteles ce treaba are asta...

| RAY explică (pentru DoctorWh0):

De parca religia catolica nu e crestina

| benny7 a răspuns:

Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor!
Sunt protestanţi nu mai e nevoie de explicaţii...

| Inferno a răspuns (pentru DoctorWh0):

"Cine a facut acest Big-Bang? Cine a declansat acest Big-Bang?"
Daca te referi la Teoria Big Bang atunci ea s-a dezvoltat in decursul a ani de cercetare pe baza a nenumarate observatii.
Daca te referi la numele teoriei atunci el a fost utilizat pentru prima data de astronomul britanic Fred Hoyle.
Daca te referi la inflatie atunci separarea fortei nucleare tari de forta electromagnetica a fost factorul declansator.

| DoctorWh0 a răspuns (pentru Inferno):

Cum sa întâmpla big bangul nu ce deștept sa gândit să îi pună un nume

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Inseamna ca habar nu ai cum a aparut America?

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Stai linistit ca am mai multe notiuni legate de acest subiect decat tine. In plus nici nu conteaza cum a aparut ci cine au fost colonizatorii si ce au facut ei. Despre asta e vorba. Iar procesele despre care vorbeam s-au petrecut pe toata durata expansiunii teritoriale a SUA spre vest, nu doar la momentul formarii.

"Stai linistit ca am mai multe notiuni legate de acest subiect decat tine"
Evident, ti-au fost "predate" la scoala. Ai dovedit ceea ce sti prin ce ai declarat, este "lamuritor".

"Ai dovedit ceea ce sti prin ce ai declarat."

Da, iar cine a trebuit sa inteleaga, a inteles. Nu ma asteptam sa intelegi tu, stai linistit.

Apropo, este "stii", asta asa ca idee legat de scoala...

Ei uite cum "corectorul" de pe TPU nu si-a facut treaba dar nu e nimic, inteleg altii, nu ma astept la tine, un erudit.

E "manarit" de Satana corectorul din cate se pare, pune bete-n roate evlaviosilor. Fugi!laughing

Pai Nu si-a facut traba, nu crezi sau doar in "cazul" religiosilor este o problema? rolling on the floor

Hai ma, da-o dracului de "traba", vorba ta, chiar crezi ca am crezut aia cu corectorul? Cred ca si asta tot de la corector e, sau iti tremura mana pe taste?

Tremura, tremura, ce sa-i faci. happy

Întrebări similare