anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca baiatul e adventist de ziua a 7-a iar ea este ortodoxa se pot casatori sau e interzis?

7 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Nu este interzis dar daca vor sa se casatoreasca impreuna unul din ei trebuie sa renunte la religia lui si sa converteasca la religia celuilalt. Adevarul trebuie privit in mod real iar diferentele sunt foarte mari intre cele doua religii ca sa poata convietui fara probleme.

| anonimg a răspuns:

Dragostea adevarata este de la Dumnezeu. Un om care poseda dragostea aceasta nu se gandeste la sine, caci dragostea adevarata "acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul." (1Corinteni.13:7) Aceasta nu este ca dragostea oamenilor care mai tarziu sa "scoata ochii" celuilalt pentru sacrificiile aduse in relatie, atunci cand relatia va incepe sa schiopateze.
Multi parinti spun copilului lor: "Am facut totul pentru tine, si in schimb uite ce am primit!" La fel se intampla si in relatiile dintre baieti si fete: "Am facut totul pentru tine" -iar continuarea ar fi: "Mai putin sa te iubesc cu adevarat"; "Am sacrifcat totul" -iar continuarea ar fi: "Mai putin egoismul meu". Sunt multi oameni baieti si fete, barbati si femei care tin la partenerul lor si spun ca-l iubesc, dar ei nu isi dau seama ca fac aceasta datorita egoismului lor. De aceea cei mai multi oameni atunci cand se despart isi arunca invinuiri unul altuia de parca niciodata nu s-ar fi iubit unul pe celalalt.
De aceea Dumnezeu doreste ca sa ne iubim unii pe altii asa cum ne iubeste El. Relatia trebuie privita prin ochii Lui, chiar mai inainte de a fi inceputa. De aceea este bine ca mai inainte de cauta dragostea unui om, trebuie sa cautam dragostea lui Dumnezeu. A iubi un om si a nu-L iubi pe Dumnezeu; sau a iubi un om mai mult decat pe Dumnezeu -iata cum ne putem cerceta sa cunoastem daca dragostea pe care o avem in noi este autentica. Iar daca nu este autentica, nu trebuie sa ne pierdem. Dumnezeu ne iubeste mai mult decat putem gandi sau crede noi.

| milan9 a răspuns:

Daca fata tine cat de cat la sufletul ei ar face bine sa inceapa sa-si cunoasca bine credinta pentru a evita propaganda falsa pe care prietenul adventist i-o va face la un moment dat credintei ei ortodoxe...

| Holiday a răspuns:

Desi inca romanii sunt in majoritate indobitociti religios, totusi legile sunt foarte clare in privinta asta. Nu exista nimic care sa ii opreasca sa se casatoreasca civil. In rest, casatorii pe la biserici, convertirile, etc sunt doar porcarii religioase.

| WR104 a răspuns:

Sigur ca da

Răspuns utilizator avertizat
| hypothesis a răspuns:

De obicei adventistii reusesc sa-i atraga pe cei din alte culte mai putin obisnuiti cu dogmele lor. In acest caz, baiatul fiind adventist, iar fata ortodoxa, va fi destul de clar ca fata se va converti la adventism, isi va parasi religia si se va casatori cu baiatul.

Întrebări similare