Omul e liber sa aleaga
intre bine si rau,
iar la urma EL va judeca pe fiecare
si va plati dupa cum a lucrat.
Celui care a facut binele ii va plati cu bine cel ce a facut rau ii va plati cu rau.
Celui bun raiul, celui rau iadul.
Asta e adevarul.
Fara suparare dar da, am inteles, dar... nu din bibliie extragem sa rasplatim binele cu binele si raul tot cu binele?
Rasplatim raul cu binele vrasmasilor nostri si tuturor semenilor, este datoria noastra de crestini sa ne iubim aproapele si sa -i fim supusi, dar Dumnezeu in calitate de Tata si Judecator trebuie sa faca dreptate. Daca fratele tau ti-a facut un rau, tu iarta-l. Tatal tau va va judeca si pe unul il va pedepsi pe celalalt il recompensseaza.
Pe lîngă faptul că Dumnezeu este dragoste, El este și dreptate, El este și sfînțenie.
El trimite în iad doar pe cei care au păcatul încă lipit de ei, pe toți cei ce nu au crezut și nu s-au spălat de păcatele lor în sîngele Fiului Său, care a murit tocmai pentru a aduce mîntuirea sufletelor, care sînt multe. Cum în Cer nu va intra nici umbră de păcat, deoarece cei ce stau în prezența Sa trebuie să fie sfinți, este nevoie de o separare între cei care sînt curățiți de păcat, sfințiți și cei care sînt păcătoși.
Dumnezeu iubește păcătosul dar urăște păcatul.
„Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască? (Ezechiel 18-23)
Spune-le:,Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui şi să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi voi, casa lui Israel?" (Ezechiel 33-11)
http://andreijitareanu.ro/......e%C8%99te/
Până la Înviere e adevărat că nu vom avea trup, dar rămâne Conştiinţa...