anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca iti violezi nevasta cu scopul de a te inmulti ca nisipul marii se considera pacat?

19 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Biblia ne invata ca femeia este un bun al barbatului, acest lucru ii ofera drepturi depline barbatului asupra ei.

| costis a răspuns:

N-ai de ce s-o violezi, odata ce esti casatorit si ai relatii cu ea in permananta.
Si cred putin greu de cap, un copil nu se naste mai devreme de 9 luni, oricat ai viola-o.

| 4inel a răspuns:

Unde ai vazut tu asta? Romania este pe primul loc in Europa la avorturi, natalitatea in Romania a scazut, mai avem putin si ajungem minoritari in fata tiganilor. Dumnezeu a zis: "Creste-ti inmultiti-va si umpleti pamantul!"

| LikeARollingStone a răspuns:

Cred ca nu ai face nimic nou. Oricum ea si-o trage cu tine mai mult fortat.
Deci, in cazul asta e prea tarziu sa te gandesti daca-i pacat sau nu...happy

| Fatamuntilor a răspuns:

Dat fiind faptul ca e vorba de viol, si legea are un cuvant de spus.

| Gogu06 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Din punct de vedere moral si legal stim cu totii raspunsul. Din punct de vedere religios nu stiu cum se considera, daca scrie undeva.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu, femeia, de vaca ce e, trebuie sa-i satisfaca poftele sfantului barbat, daca nu, sfantul o sa mearga la altele si n-o sa fie pacatul lui, ci al vacii, de vaca ce e. Da-o drecu de vaca, sa se descurce cu puradeii, vaca.
"Sfântul Ioan Gură-de-Aur tâlcuieşte aceste cuvinte ale Apostolului Pavel spunându-le femeilor: „Dacă soţul tău săvârşeşte preacurvie (adulter) din pricina refuzului tău, nu doar că nu vei trage folos din înfrânarea ta, fiindcă e o înfrânare după voia ta egoistă, în afara voii lui Dumnezeu – nu doar că nu vei trage folos din înfrânarea ta, ci şi preacurvia (adulterul) soţului tău va fi păcatul tău!"
http://www.familiaortodoxa.ro/......e-soti-ii/

| sublime89 a răspuns:

Nu poate fi vorba de niciun pacat in acest caz. In crestinism, femeia nu are niciun drept in fata barbatului.

| KhludCiprian a răspuns:

Ma mir ca exista utilizatori crestini (ca Jorpalul) ca nu exista viol in casatorie. Sunt unii ce scriu public despre asta si sunt crestini: http://thedifficultthings.blogspot.com/......riage.html

Si de asemenea, abuzul sexual (numele "colocvial") in casatorie este pedepsit legal doar in unele tari (in special cele civilizate, inclusiv Romania) dar nu in toate. Deci intrebarea are chiar rost si e foarte buna. Ai dreptate Ghiocelul: Biblia nu zice decat ca femeia sa asculte si nu zice nimic de viol (in casatorie), deci nu e pacat.

Mai mult, casatoriile pentru 18 din 20 de secole de dupa Hristos au fost aranjate, si se poate ca sotia cateodata sa nu doreasca inca un copil chiar daca isi doreste sotul, dar "legea divina" si societatea ar impinge-o sa aiba inca un copil.

Desi poate tehnic nu e viol, e clar o forma de abuz prin presiune de grup (din motive religioase), si la fel mie mi se pare condamnabil, tie nu?

Daca vrei dovezi de cineva ce a scris legile Biblice si e incompetent, acesta e un exemplu foarte bun: dat fiind ca incidenta practica e foarte intalnit.

Wikipedia chiar ii dedica o pagina:
http://en.wikipedia.org/wiki/Marital_rape

| Gogu06 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Da, exact la asta am vrut sa ajung in cazul in care cineva venea cu un raspuns gen "nu". Tu ai reusit sa vii cu un raspuns si cu argumente mult mai solide decat as fi venit eu, dar ideea este aceeasi.

Acum asteptam un crestin cineva care crede ca aceasta religie este adevarul suprem... sa conteste aceste lucruri sau sa le aprobe apoi o sa ajungem la o alta discutie.

P.S.: Ciprian multumesc de raspuns, articolul este de a dreptul trist, dar cat se poate de adevarat si mai cred ca este genul de lucru care timp de secole a supus femeia intr-un mod dezgustator. eu il consider o atrocitate, asemanator cu sclavia, spre care nimeni nu arata cu degetul pentru ca stim cu totii cine este principalul vinovat.

| Mădă0611 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Pana acum ceva timp, femeile nu aveau drepturi, nu avea cum sa existe cuvantul "viol" cu sensul din discutie. Evreii se casatoreau cu cine voiau, musulmanii, care sunt tot un fel de evrei, se casatoresc cu fetite si de 9 ani, nu cred ca nu e vorba de viol, mai ales ca sotii sunt batrani de obicei, si chiar daca ar astepta ca sotia sa implineasca o anumita varsta, slabe sanse sa iti doresti sa faci sex cu bunicul, sau bunica.

| NGheorghe a răspuns:

Cata vreme gasesti fraieri care sa dea de mancare la asa turma... nu-i pacat; Nu-i pacat nici daca esti in stare sa dai singur o educatie si daca-i civilizezi pe toti.
Apropo: daca traiesti ca sa ii ingropi pe toti atunci nu se mai numeste "inmultire".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In casatorie nu ajungi la viol.in prostie da ajungi la viol.doi casatoriti care se iubesc si se respecta, isi fac datoria unul fata de celalalt, ca sa ajunga la certuri viol, abuz bataie etc.si daca sant crestini si mai si cred, vor face asta dupa cum este scris; mai fericit cel ce da decat cel ce primeste.astfel din dragoste, nu vor obosi niciodata oferind celuilalt tot ce e mai bun si mai frumos.dar violul este viol oricum si oriunde se intampla si este pedepsit de lege.

| Gogu06 a răspuns (pentru anonim_4396):

N-ai inteles aspectul intrebarii...

| Blamely a răspuns:

Da, e păcat din moment ce libertatea fiecărui om trebuie respectată - inclusiv al soției tale.

| FashionKitty a răspuns:

La cat de nebuni sunt astia nu cred ca se considera pacat, eu asa stiam, dar desigur, daca ii acuzi de asta o s-o intoarca cu chestii de genul ca trebuie sa-ti respecti sotia, dar mie mi se pare ca oricum religia (crestinismul de fapt) incurajraza "inmultirea" sub orice mijloace.

| MonstruletulDinBomboaneExpirate a răspuns:

Da, deoarece violul, oricum ar fi el, este un pacat

| KhludCiprian a răspuns (pentru MonstruletulDinBomboaneExpirate):

Violul in Biblie pentru femeile nemaritate era "pedepsit" cu moartea, scuze, am gresit, cu fortarea femeilor sa se casatoreasca cu violatorul.

Violul in casatorie nu e mentionat.

Violul cu o femeie casatorita ce nu striga suficient de tare cat comunitatea sa o auda, era pedepsita cu moartea violatorului si a victimei.

Totusi, daca am citit alta Biblie, te rog monstruletule sa imi dai unde Dmnz a zis in Biblie de viol.

Addendum din moralitatea Dmnz-ista: femeile ce erau virgine erau luate ca si captura de razboi happy

| nomad19 a răspuns:

Nu stiu exact, dar presupun ca nu, funda te rog