Nu confunda sinuciderea cu situatia in care te jertfesti de dragul altora si pentru binele lor.
"Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi" (Ioan 15:3).
Părerea mea este că nu te interesează sincer astfel de subiecte, ci doar le foloseşti pentru a te încerca în postură de filozof. Cred că mari foloase nu vei ave din asta.
Iisus Hristos s-a sacrificat in fata Tatalui pentru ca Acesta sa ierte pacatele oamenilor. Iisus a 'acceptat' asta pentru ca El a fost trimis de Dumnezeu pe pamant cu scopul de a da oamenilor o demonstratie de pocainta, nu de lasitate. Se presupune ca sinuciderea este o do vada de lasitate si e considerata un pacat de catre Biserica deoarece aceasta spune ca doar Dumnezeu are dreptul de a lua o viata din moment ce El este cel care a si dat-o.
"Fiule gandit-ai, scris-ai cu pacat...ptiu,in cele 4 zari si-o suma de cruci mari facute la repezeala" Am fost crescuti, invatati in credinta asta, n-ai ce face, biserica ortodoxa-catolica cat si societatea in care traim condamna suicidul, nu tu ti-ai dat viata ca sa ti-o si iei...lasa asta s-o faca cei din jurul tau, societatea, viata.Trebuie sa ajungi "colo sus" prin ori ce-ai trece, sunt "incercari" pentru ca "dupa" sa te lafai in rai sa ai viata vesnica, problema e ca daca o ai tot ca aici te-ai aranjat pe vecie. Dincolo de toate astea instinctul autoconservarii si speranta ca vei apuca si zile mai bune (in univers fiind un perfect echilibru) traiesti.
Un proverb japonez: "Nu te poti impotrivii raului (valului), lasa-te purtat de el", cine stie...
Neinfluenţarea cursului unei execuţii, deşi ai putea-o face, nu este sinucidere, tot aşa cum lăsărea unei boli să îşi urmeze cursul natural nu este eutanasie.
Cu alte cuvinte, sinuciderea este un păcat prin comisiune, nu un păcat prin omisiune.
Daca cineva ti-ar ameninta o persoana drag tie si ar fi pe punctul de a o omori oar tu te sacrifici in locul ei nu este considerat sinucidere ci o fapta inteleapta si placuta Domnului.
Totul e in contradictie. Oricate intrebari ai pune tot nu o sa gasesti raspunsul.