Ca asa a vrut Dumnezeu, cine esti tu sa te pui impotriva lui? El stie mai bine, crede si nu cerceta fiule!
I-am intalnit in viata reala crede-mă..nu le am spus nu dar am fugit de acasă ca să nu ma viziteze.
Pentru ca Dumnezeu s-a uitat la inima omului. In plus jertfa lui Abel a corespuns scopului lui Dumnezeu care prin jertfa lui Isus avea sa rascumpere omenirea ascultatoare din pacat si moarte.
Omul se poate schimba. Din impotrivitor inversunat omul poate deveni discipol al lui Isus. Il avem ca exemplu pe Pavel.
Dumnezeu nu se lasa batjocorit la nesfarsit. Cei irecuperabili sunt ucisi. Din iubire pentru cei care isi iubesc semenii.
Dumnezeu a simulat ce va face la Armaghedonul care se apropie. A facut simularea cu canaanitii - un popor irecuperabil care faceau multe pacate grave. Totusi unii dintre canaaniti s-au cait si au trecut de partea lui Dumnezeu si nu au fost ucisi.
Dumnezeu e si ucigas? "Daca nu esti cu mine, esti impotriva mea"
Abel l-a facut din dragoste. Cain l-a facut ca sa fie facut, dintr-o obligatie plictisita.
In ce an mai exact se apropie acest armaghedon? Sa stiu sa notez in calendar.
Nu mai sunt ca natiune. Dovezile arheologice arată că erau foarte depravați canaanitii.
Daca lupți împotriva unui uragan și ieși în bătaia vântului ajungi înfipt într-o creanga și mori.
La fel este și astăzi: când Dumnezeu spune că ziua de odihnă este sâmbăta, dar noi ca niște încăpățânați ca și Cain (pentru că suntem mai mari -adica mai mulți), ne închinăm duminica.
"când Dumnezeu spune că ziua de odihnă este sâmbăta, dar noi ca niște încăpățânați ca și Cain (pentru că suntem mai mari -adica mai mulți), ne închinăm duminica." - sau când se ignoră cuvântul lui Dumnezeu care spune că "legea mozaică" a fost până la Isus și se încearcă impunerea in continuare a unei cerințe ce deja nu mai este valabilă.