Seby isi recomand sa citesti vt si sa revi pe TPU sa vezi de ce ne raportam noi la lumea seculara
Adica catalogati imoral ceva ce era necesar in contexut de acol
Cum sa fie necesar sa rapesti, sa violezi, sa ai sclavi? Sa omori ar fi, dar nu cand faci pe corectul, moralul, iubitorul, sfantul.
Eh, vorbeam de context, in acel context a fost permis uneori necesar
De ce sa fie permis, uneori necesar?
Am zis ca tine de context, nu adaug mai mult ca lugesc poleimica
Pentru ca moralitatea este in functie de evolutia omului, ea evolueaza odata cu stiinta, ea trebuie sa corespunda realitatii, prezentului trait. Si tu, de fapt toti crestinii(probabil cu ceva exceptii) interpreteaza evenimentele biblice in functie de cunostintele si normalul prezent. Spre ex. multe invataturi din V.T. sunt si pentru crestini de domeniul trecutului, nu ar mai putea sa le considere morale, nu se mai pot respecta, pentru ca ele sunt inumane realitatii prezente.
Cine a zis sa se respecte, am spus doar ca in perioada respectiva nu erau considerate imorale
Dar te-ai intrebat de ce in perioada respectiva nu erau considerate imorale? E destul de clar. In acea perioada normalul era altul, pentru ca oamenii erau mai limitati din orice punct de vedere, cunoasterea de atunci era frectie la picior de lemn fata de cunoasterea din prezent. Prezentul este un plus trecutului, viitorul va fi cu plus prezentului, generatiile viitoare vor vedea defectele noastre, anormalul trait de noi.
De ce crestinii adapteaza evenimentele lumii moderne la o moralitate veche de 2k de ani?
Nu raspunzi la intrebare pentru ca adevarul doare?
Cat de penibil e argumentul asta, si observ ca multi il folosesc, multi dintre acei multi sunt crestini.
Daca tu asculti guta si eu iti spun ca "e de naspa", daca te superi, inseamna ca recunosti ca am dreptate, ca, dupa logica voastra, adevarul supara, dar daca recunosti ca am dreptate, stii ca muzica lui "e de naspa", deeeeeeci, de ce ai mai asculta-o? (intrebare retorica)
Adica?
Crezi ca ce scrie intr o carte are legatura cu moralitatea unei societati... dupa cate vezi se pare ca NU
Moralitatea nu este a vreunei carti religioase care din contra mai mult baga ura intre oameni, instiga la crime, sclavie viol
Daca nu exista Biblia vrei sa spui ca toti crestinii, inclusiv tu erati criminali, hoti violatori?-))
Http://www.youtube.com/watch?v=bWt8a1aMkZ4
Cu cat religiile vor disparea cu atat societatea va fi mai morala si mai responsabila
Nu,
Irelevant.
„(...)la moralitatea lumi seculare", in primul rand ca nu ti-ai formulat corect intrebarea.Macar stii ce inseamna secular? Moralitatea e relativa, aceasta schimbandu-se de la un secol la altul ori intr-un interval de timp chiar mai scurt de atat.Deci intrebarea n-are nici un ses, mai intai sa inveti sa te exprimi corect si dupa sa ceri altora pareri, iar asta se numeste critica constructiva in caz ca te vei gandi la prostii.
"Moralitatea e relativa, aceasta schimbandu-se de la un secol la altul ori intr-un interval de timp chiar mai scurt de atat.", Daca e asa de ce face atata caz ca biblia e imorala lol, da stiu de ce crestini adapteaza morala veche la lumea seculara?= din cauza doctrinei crestin care are o oarecare stabilitate