| Superior a întrebat:

De ce ati devenit atei? Unul din motive este aroganta si superioritatea de care dau dovada popii? Eu personal am intalnit popi de treaba care si-au facut treaba aparent cu placere si gratis,fara sa-mi ceara un leu,insa vad la unii din voi ati comentat ca cer bani,pentru spovedanie,impartasire, etc.

48 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ateu te nasti apoi in functie de zona geografica si de parinti care ai te invata daca sunt religiosi religia lor sau societatea te invata,asa ca cresti cu ceea ce dobandesti cultural, nu am devenit ateu din moment ce am nascut ateu am redevenit ceea ce eram adica lipsiti de credinta in zeii,dumnezeu, stiinta mi-a aratat un drum prin care explica cum a evoluat viata prin selectie naturala si cum universul a luat fiinta,desigur ca mai sunt multe de aflat dar stiinta e mereu in cautarea adevarului,religia ofera o speranta omului si indeplineste dorintele emotionale umane, viata de apoi,te ajuta la greu,isi da un scop,socializare etc
daca ma nasteam in india eram hindus desi religia depinde de zona geografica, ateismul nu, ateii ne nastem cu toti, oamenii prefera minciuna, sa traiasca in minciuna apoi se plang ca de ce e lumea ipocrita ei find ipocriti, omul devenind sclavul propiei lui imaginatiei

| Holiday a răspuns:

Nu ar trebui sa aiba legatura cu faptul ca cer sau nu popii bani, asta e alta discutie. Problema fundamentala a religiei nu sunt liderii care fac una sau alta ci faptul ca naratiunea pe care se bazeaza este lipsita de realism si nu este sustinuta de nimic concret si logic. Nu are relevanta pentru autenticitatea povestii daca popii cer sau dau bani.
Pe de alta parte, da, aceaste povesti sunt promovate in interesul organizatiilor religioase care obtin foloase din asta. Dar asta, repet, e alta discutie si nu are legatura cu lipsa de veridicitate a povestilor cu spiridusi.

| ania a răspuns (pentru Holiday):

Problema religiei e că e lipsită de realism și că nu se bazează pe nimic concret și logic?
Dar ateismul e concret și logic?
Ai motive logice să afirmi că sigur cei care cred întru-un Creator se află în eroare, se înșeală, din moment ce nu deții toată cunoșterea posibilă? Cine te- a informat?

| Holiday a răspuns (pentru ania):

Iarasi te afli intr-o eroare de logica. Chiar daca ateismul ar fi gresit asta nu implica existenta zeului crestin. Nici daca ar exista "un creator" nu implica existenta spiridusului crestin. Cu alte cuvinte, in contextul asta, daca eu gresesc nu inseamna ca tu ai dreptate. Pentru ca nu exista doar doua posibilitati, a mea si a ta.
Nu e nevoie de "toata cunoasterea" pentru a intelege ca povestea crestina este una fara nici o baza reala si lipsita de orice logica. Conform teoriei tale ar trebui si tu sa iei in considerare ceilalti zei inventati de-a lungul timpului care au fost sau inca sunt personajele centrale ale altor religii. Dar n-o faci, nu? De ce? Pentru ca este evident legendele tesute in jurul lor sunt doar povesti si trebuie tratate ca atare. La fel este si cu spiridusul vostru. Nu e ABSOLUT nici o diferenta.
Tu de ce iti permiti sa-i scoti din calcul pe Zeus sau pe Alah, de exemplu, desi nu detii "toata cunoasterea posibila"?
Problema voastra nu e ateismul, ci lipsa de orice coerenta si logica a legendei zeului crestin si inexistenta argumentelor viabile care s-o sustina.

| Matthew1995 a răspuns:

Nu am devenit ateu din cauza popilor. Popii sunt doar de umplutura ca sa pot spune asa. Am avut motivele mele ca sa devin ateu, si am mai spus pe acest site la aceasta categorie motivul pentru care am devenit ateu, dar imi este lene sa ma repet, si oricum nu sunt obligat sa explic nimanui decizia mea personala.

| Elide a răspuns (pentru Matthew1995):

Mda bla bla sunt ateu! Acum sunt inteligent și mă pot contrazice cu crestinii...de asemenea am și dovezi că Dumnezeu nu există, de asemenea am fost părtaș la crearea universului și la evoluția vieții pe Terra da da da le.am văzut pe toate! Da auzi nu ai făcut și tu macar niște poze sa ne dai și nouă pe Facebook că sa nu murim ca proștii noi ăștia crestinii

| Matthew1995 a răspuns (pentru Elide):

Te rog frumos, da-mi si mie fraza in care am spus exact ce ai scris tu mai sus, ca eu nu imi amintesc sa fi spus VREODATA asa ceva. Daca nu o sa ai fraza, si nu o sa primesc un raspuns cu ce am cerut, inseamna ca nu are rost sa imi pierd timpul cu oameni care nu stiu altceva decat sa dea din gura fara sa gandeasca. Iti doresc o zi frumoasa.

| Elide a răspuns (pentru Matthew1995):

Nu e panică man

| Matthew1995 a răspuns (pentru Elide):

Faptul ca nu mi-ai raspuns cu fraza pe care ti-am cerut-o, inseamna ca nu ai avut de unde sa o iei, pentru ca nu am scris-o niciodata, deci nimic din ce ai spus tu despre mine nu este valid. Bye.

| xerxes1 a răspuns:

Am realizat ca YHWH spiridusul evreilor furat si de crestini, a fost un simplu muritor cu probleme psihice.

| Elide a răspuns (pentru xerxes1):

Da, da și ai văzut tu că a murit ai fost tu de față? Cum a zis Einstein prostia și universul sunt infinite de a doua nu e sigur

| xerxes1 a răspuns (pentru Elide):

Am scris muritor, nu ca a murit.Cumpara-ti ochelari sau cheama un adult sa te ajute daca nu intelegi.
Poate ca nu a murit inca. Timpul este relativ.
Iar legat de univers si de prostie te-ai caracterizat perfect.

| drutzix a răspuns:

Am devenit ateu pentru ca religiile nu si-au indeplinit povara dovezii.
La fel cum nu ii cred pe Musulmani, Hindusi, Pagani sau oricare reprezentant al altei religii de ce sa cred crestinismul? Doar pentru ca m-am nascut intr-o zona crestina? Nu mersi.
Cand vor dovedi ca zeul lor exista putem discuta despre credinta in el.

| Stone_Miggy_1990 a răspuns (pentru drutzix):

Citeste Biblia! nu astepta sa te caute Dumnezeu sa-ti raspunda happy,, Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide." Matei 7.7

| Teffan a răspuns:

Am devenit ateu pentru ca am ajuns la un moment in care nu ma simteam bine in aceasta credinta,si simteam ca nu sunt facut pentru asta,de asemenea, simteam de la inceput ca am dubii in legatura cu existenta lui Dumnezeu, dar ma tot constrangeam sa cred, chinuindu-ma, pentru ca asa mi se spunea ca e bine.

Au trecut 6 ani de atunci.

Am devenit anti-crestin, sau anti-crestinism(nu anti-crestini), dupa ce am obseravat discriminarea excesiva si violenta de care da dovada crestinismul, fiind impotriva umanitatii.

| drutzix a răspuns (pentru Teffan):

Doar anti-crestin? Anti-musulman nu? Sau anti-hindus?

| Teffan a răspuns (pentru drutzix):

Întrebarea face referire indirecta la crestinism.
Dacă ma întrebi la modul general,sunt împotriva oricărei doctrine discriminatorii.

Hinduismul este o religie interesanta,in armonie cu natura si nu e discriminatorie,precum budismul.
Lumea trebuie sa înțeleagă ca nu am nimic cu credință dintr-o zeitate sau mai multe.E alegerea fiecăruia.
Dar,in momentul in care acea doctrina sau religie promovează violenta(islamul si vechiul testament),este normal sa am tot disprețul pentru respectiva doctrină.
Pentru ca regula de baza(morala) este:Sa faci ce vrei,sa crezi ce vrei,sa spui ce vrei, sa fii ce vrei, ațâța timp cat nu ranesti, nu ofensezi, pe nimeni.

| Superior explică (pentru Teffan):

De curiozitate, nu crezi tu in religii, dar crezi intr-un creator si o viata de apoi?

Sunt de acord cu ce ai zis, mai putin partea cu ofensatul.
Poate crestinii se simt ofensati de ce ai scris tu aici laughing

| Teffan a răspuns (pentru drutzix):

Nici nu ma chinui atunci sa îți argumentez.
Presimt ca va fi plictisitor.

Pai nu ai ce din moment ce suntem de acord.
Am putea discuta despre similaritatea unei legi care protejeaza oamenii de la a fi ofensati de altii cu legea pe blasfemie dar cum ai spus si tu, ar fi plictisitor.

| Teffan a răspuns:

Nu exista :"nu cred in religii."
Cred,pentru ca exista religia.E o organizație,o doctrina.

Nu te-ai exprimat cum trebuie.

Nu cred in niciun creator,dar am credințele mele proprii in legătură cu reincarnarea,sau cu existenta spiritului, ori, a oricărei alte forme de energie care străbate corpul fizic, si este gata sa se dezlănțuie in univers, după ce fizicul moare.

Totusi sunt curious, daca existenta unui creator nu are "logica", de ce ar avea reincarnarea?

| RAY a răspuns (pentru Superior):

Credinta nu cere logica, ca logic da nici dumnezeu, reincarcanarea nu au logica sunt credinte iar credintele au ca baza credinta

| Superior explică (pentru RAY):

Care e perceptia ta despre ce se va intampla cand murim atunci?

Dupa ce isi pierzi constinta nu poti sti ca mai existi, daca tias sterge memoria nu ai mai exista simplu

Dar de unde stii ca constiinta noastra nu se duce intr-o alta lume,respectiv rai, sau cum vrei sa-i spui tu? E ca si cum ai un fisier pe PC si il trimiti pe alt PC, fisierul in cazul asta fiind constiinta, se va transporta pe alt dispozitiv, singura diferenta dintre constiinta si fisier fiind ca fisierul va fi pe 2 dispozitive si nu se poate muta pe ceva in timp ce dispare pe altceva.

| Teffan a răspuns (pentru Superior):

Nu ai înțeles,bineînțeles.

O mai repet odată:
Nu contează in ce crezi.
Crezi ce vrei tu.

Dar eu nu îți suport religia,din marele motiv ca este o religie discriminatorie si violenta,contrar opinie publice.
Creștinismul nu înseamnă iubire,înseamnă discriminare,sexism si constrangerea oamenilor intr-un stil de viață absolut distructiv.

Credință mea in reincarnare este atât!
De sine stătătoare!
Nu am o doctrina discriminatorie,gen creștinism.O doctrina bazata pe restricții si abstinenta de la viață.

Nu contează daca e logica sau nu.
Nu asta vreau sa spun.

Contează doar impactul pe care il are asupra celorlalți.
Reincarnarea mea nu deranjează pe nimeni.
Dar creștinismul tau a deranjat omenirea prin cruciade si inchiziții războaie si săbii.
Discriminare si instigare la ura.
Naționalism extremist si tradiționalism jegos.

Iar daca tu nu ai concepții discriminatorii pe baza anumitor chestii,atunci nu ești creștin.
Daca tu nu ești sexist,si nu consideri femeia mai prejos decât bărbatul atunci nu te numești creștin.

De asta spun ca disprețuiesc creștinismul,ca religie, si ca principiu de viață luat ca sine statator.
Nu creștinii, care au fost spălați pe creier cu concepții de ura, si care au fost crescuți dintr-un mediu bolnav, precum familia creștină.

Inteleg ce vrei sa spui, dar ultima mea intrebare avea legatura cu un creator care nu sustine nici crestinismul, nici musulmanii, etc. Un creator care nu e de acord cu nici o religie.

Daca stergi memoria unui hard ea numai exista, s-a sters definitiv, copierea in scimb a informatiei ofera pastrarea ei, dar degeaba pastrezi informatia din creierul cuiva daca acel EU numai exista, fiecare avem un EU, nu exista dovezi ca se duce undeva constinta noastra care e creata de legaturile neuronale, daca neuroni mor cum poate sa se duca aia undeva?

| RAY a răspuns (pentru Teffan):

Cine a fost primul reincarnat? si din ce anume sa reincarnat?

Eu pot sa zic ca am experimentat deplasarea constiintei mele in alte dimensiuni. Ti s-a intamplat vreodata sa visezi ca cazi dintr-un avion, si cand te trezesti sa simti o usoara durere in corp, cu muschii incordati? Sau sa visezi ca alergi si cand te scoli picioarele alergau in pat pentru inca o secunda?

Ok,dar daca hard-ul este mutat in alt PC,informatia care tu o numesti EU exista cum a existat inainte, nefiind copiata. La fel poate fi si cu constiinta, avand nevoie de un corp, respectiv de un creier pentru a se manifesta in aceasa lume, apoi se muta.

Fi serios nu ai fost nici o dimensiune, pur simplu ai avut un vis lucid

| Teffan a răspuns (pentru Superior):

Si ți-am răspuns.
Am spus ca nu cred intr-un creator,de orice fel e el,chiar si desprins de orice religie.

Dar cred in existenta spiritului si a reincarnării pentru ca îmi raspunde la întrebările pe care mi le pun cu privire la moarte,si o consider rațională.
Ma leg de conceptul ca exista energie si spirit,pe lângă corpul trupesc, si ca aceasta se eliberează in univers după ce corpul moare.
Cred si in planurile astrale, de asemenea si in călătoriile astrale.

Intr-un univers fizic, si un univers astral, al spiritului.

Crede-ma,nu sunt vise normale, mi le amintesc cap-coada visele de genul.

Tu ai impresia ca dupa ce murim se face un copy paste, esti amuzant, banuiesc ca si la alte animale nu? nu oare este doar o dorinta si atat? aceste copy paste

Demonstreaza ceea ce afirmi prin dovezi, si eu acum in dimensiuna a noua

| xerxes1 a răspuns (pentru Superior):

Exista mai multe dimensiuni, crestinii le zic ceruri.
Cel astral unde au loc visele lucide sau calatoriile astrale, este primul nivel.
Se pot face experiente interesante si se pot invata multe despre tine in general.

| AC4S4 a răspuns (pentru Teffan):

Ai zis ca nu suporti doctrina crestinismului. Cand exista o populatie atat de mare crestinizata cu forta, nu prin predicarea Evangheliei, e normal ca un mare procent din ei sa nici nu stie doctrina religiei lor. In cele din urma, da, isi cresc copiii asa cum ii cresc. Romanii isi cresc copiii asa mai mult din cauza comunismului. Au trait in reguli stricte si li s-au impus ca fiind corecte.
Inchizitia si Cruciadele nu fac parte din doctrina crestinismului, deci de ce le-ai aminti? Nu suporti istoria crestinismului? In mare parte, nici eu.
Doctrina Vechiului Testament prevedea legi pentru evrei. Dumnezeu le-a spus sa fie sfinti.

In legatura cu sexismul, cred ca te gandesti la pasajul din NT unde scrie ca barbatul este capul femeii. In toate culturile barbatul este capul familiei. El protejeaza femeia, Hristos protejeaza barbatul.

Femeia nu este mai prejos decat barbatul. In Galateni 3:28 scrie ca toti sunt una in Hristos, sunt egali.

| Teffan a răspuns (pentru AC4S4):

AC4S4,când vrei tu, încep si eu.
Daca vrei sa te contrazic si să-ți spun aceleași lucruri pe care le-am mai zis de mii de ori, da startul.

| Elide a răspuns (pentru RAY):

Ce faci bro ceri dovezi? Pai și eu îți cer dovezi prin tot ceea ce scoți tu pe gura. ești străin de Dumnezeu și din cauza asta nu.L vei înțelege niciodată dar niciodată. Mintea ta neaga incontinuu orice este supranatural care nu poate fi explicat sari hopaaaa așa ceva nu exista...

| RAY a răspuns (pentru Elide):

Ai stat prea mult cu capul in soare

| Elide a răspuns (pentru RAY):

Ce răspuns inteligent

| Elide a răspuns:

Xerxes1 Mi.a dat ignore laughing rolling on the floor Mor rolling on the floor L a afectat tare de tot răspunsul meu trist.dar adevărat laughing

| OnePiece a răspuns:

Am devenit ateu din multe motive, dar si popii reprezinta unul dintre ele. Nu zicea un proverb "banii sunt ochiul dracului"? Ei bine, pentru popi se pare ca nu se aplica.

| OnePiece a răspuns:

Apropo, am sa las asta aici.

http://www.kyroot.com/

| тecнιннιlα a răspuns:

Religia din ziua de azi nu mai e cum era inainte si asta o vede toata lumea. In ziua de azi religia cauta sa te indoctrineze, sa te faca sa crezi orbeste. Ti se cer bani obligatoriu pentru unele lucruri, pentru altele ti se cere sa dai sa-i ajuti iar ei de bani is cumpara lucruri personale. E adevarat mai exista si preoti care chiar isi merita meseria dar din paate se imputineaza. Nu sunt atee, cred in D-zeu, in Diavol, in etc. dar nu mai cred in religie happywinking.