Ai zis ca nu suporti doctrina crestinismului. Cand exista o populatie atat de mare crestinizata cu forta, nu prin predicarea Evangheliei, e normal ca un mare procent din ei sa nici nu stie doctrina religiei lor. In cele din urma, da, isi cresc copiii asa cum ii cresc. Romanii isi cresc copiii asa mai mult din cauza comunismului. Au trait in reguli stricte si li s-au impus ca fiind corecte.
Inchizitia si Cruciadele nu fac parte din doctrina crestinismului, deci de ce le-ai aminti? Nu suporti istoria crestinismului? In mare parte, nici eu.
Doctrina Vechiului Testament prevedea legi pentru evrei. Dumnezeu le-a spus sa fie sfinti.
In legatura cu sexismul, cred ca te gandesti la pasajul din NT unde scrie ca barbatul este capul femeii. In toate culturile barbatul este capul familiei. El protejeaza femeia, Hristos protejeaza barbatul.
Femeia nu este mai prejos decat barbatul. In Galateni 3:28 scrie ca toti sunt una in Hristos, sunt egali.
Mda bla bla sunt ateu! Acum sunt inteligent și mă pot contrazice cu crestinii...de asemenea am și dovezi că Dumnezeu nu există, de asemenea am fost părtaș la crearea universului și la evoluția vieții pe Terra da da da le.am văzut pe toate! Da auzi nu ai făcut și tu macar niște poze sa ne dai și nouă pe Facebook că sa nu murim ca proștii noi ăștia crestinii
Te rog frumos, da-mi si mie fraza in care am spus exact ce ai scris tu mai sus, ca eu nu imi amintesc sa fi spus VREODATA asa ceva. Daca nu o sa ai fraza, si nu o sa primesc un raspuns cu ce am cerut, inseamna ca nu are rost sa imi pierd timpul cu oameni care nu stiu altceva decat sa dea din gura fara sa gandeasca. Iti doresc o zi frumoasa.
Faptul ca nu mi-ai raspuns cu fraza pe care ti-am cerut-o, inseamna ca nu ai avut de unde sa o iei, pentru ca nu am scris-o niciodata, deci nimic din ce ai spus tu despre mine nu este valid. Bye.
Iarasi te afli intr-o eroare de logica. Chiar daca ateismul ar fi gresit asta nu implica existenta zeului crestin. Nici daca ar exista "un creator" nu implica existenta spiridusului crestin. Cu alte cuvinte, in contextul asta, daca eu gresesc nu inseamna ca tu ai dreptate. Pentru ca nu exista doar doua posibilitati, a mea si a ta.
Nu e nevoie de "toata cunoasterea" pentru a intelege ca povestea crestina este una fara nici o baza reala si lipsita de orice logica. Conform teoriei tale ar trebui si tu sa iei in considerare ceilalti zei inventati de-a lungul timpului care au fost sau inca sunt personajele centrale ale altor religii. Dar n-o faci, nu? De ce? Pentru ca este evident legendele tesute in jurul lor sunt doar povesti si trebuie tratate ca atare. La fel este si cu spiridusul vostru. Nu e ABSOLUT nici o diferenta.
Tu de ce iti permiti sa-i scoti din calcul pe Zeus sau pe Alah, de exemplu, desi nu detii "toata cunoasterea posibila"?
Problema voastra nu e ateismul, ci lipsa de orice coerenta si logica a legendei zeului crestin si inexistenta argumentelor viabile care s-o sustina.
Am devenit ateu din multe motive, dar si popii reprezinta unul dintre ele. Nu zicea un proverb "banii sunt ochiul dracului"? Ei bine, pentru popi se pare ca nu se aplica.
Citeste Biblia! nu astepta sa te caute Dumnezeu sa-ti raspunda ,, Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide." Matei 7.7