Am cautat. Pai, nu știu ce sa spun. Totuși, faza cu "dacă arzi trupul, nu va mai putea fi înviat pentru răpire" e falsă. Ptc oamenii nu vor mai avea trupuri de carne, ci vor fi un fel de duh (din ce știu).
Este păcat. Trebuie să îl luăm reper pe Hristos care a fost în mormânt nu încinerat. În Biblie nimeni nu a fost încinerat. Înmormântarea a fost preţuită de creştinism de la bun început, respectându-se cuvântul dumnezeiesc: "Pământ eşti şi în pământ te vei întoarce" (Facerea III, 9).
In multe religii nu este pacat, ba chiar esti obligat sa-ti incinerezi mortii din familie.
N-a spus Dumnezeu ca suntem cenusa! A spus ca pamant suntem si in pamant ne vom intoarce. Vechii evrei aveau un cult pentru osemintele parintilor lor. Le-au purtat tocmai din Egipt la Sichem (Iosua Navi 24:32). In crestinism, trupul este Templu al Duhului Sfant (1 Corinteni 6:19). Cum ar indrazni cineva sa dea foc casei lui Dumnezeu?! Numai paganii ar face asa ceva!
Pentru că trupul omului este templu al Duhului Sfânt și pentru că este parte integrantă a persoanei umane. Nu suntem gnostici să zicem că trupul e rău sau e doar o haină a sufletului. Trupul e bun și e cu mult mai mult decat o simplă haină a sufletului așa că trebuie respectat.
Parerea majoritara istorica a fost ca este pacat. De ce este pacat nu este foarte clar, insa practica crestinilor de a nu incinera mortii s-ar putea reduce la unul din urmatoarele motive:
- este o lipsa de respect fata de trupul tau (si evident fata de Dumnezeu care ti l-a dat) sa il distrugi prin foc.
- este considerat ca te opui ordinii pe care Dumnezeu a pus-o in lume, caci El a zis: "Caci din tarana esti si in tarana te vei intoarce"
- arderea mortilor era o practica pagana
- desi arderea trupului nu limiteaza puterea lui Dumnezeu de a recrea acel trup, pare o practica incompatibila cu credita in invierea mortilor, ba inca una care lucreaza impotriva planului lui Dumnezeu si poate fi considerata o ispitire la adresa lui Dumnezeu