| RainWind a întrebat:

De ce există bolile psihice?
În final ce spune Dumnezeu despre bolile psihice?
De ce apar ele? Evident în afară de genă... ce alți factori influențează această nenorocită boală să se sedimenteze în om?

Și nu-i așa că și pastilele astea mai rău fac decât să vindece?
De fapt pastila nu vindecă cauza, asta e ideea. Ele doar ameliorează starea.
Adică ai panică iei anxiar sau xanax pe viață ca să te sedezi. Ai depresie iei antidepresive ca să dai un boost de serotonină creierului. Dar dacă astea ar dispărea, nu-i așa că problema de fond nu ar dispare?

Eu una nu mai pot. Iau pastile de anxietate și simt cum acest simptom accelerează în loc să se estompeze cu toate pastilele lor + terapie.

Deci Dumnezeu ce spune despre bolile psihice. De ce naiba apar ele?
Și de ce trebui eu să plătesc pentru neamul meu cel prost, care a păcătuit?! De ce?!
Simt că mult din durerile astea emoționale, panici, frici, insecurități de viață, vin de fapt din cauza neamului meu de ra*at și al păcatelor lor.
Cun pot face să mă dezleg spiritual de aceste păcate?
Auzisem că unii preoți ar face niște citiri sau dezlegări de păcatele de neam.
Aveți idee unde găsesc un astfel de preot?

Și de ce a trebuit eu să primesc crucea asta? Mai ales că a apărut de-odată sau mai bine zis o dată cu dezamăgirile vieții. La origine eu am fost un copil liniștit, prea liniștit chiar, mâncam tot din farfurie, unde mă puneau bunicii acolo ședeam, număr pe degetele relele pe care le-am făcut oamenilor și visam doar la o viață simplă plină de prieteni și o familie iubitoare, deci nu înțeleg, pentru ce păcat greu plătesc de am aceste stări și o boală în derivă. Că simt eu pe interior cum totul mi se deteriorează. Simt cum cu fiecare zi și cu fiecare durere sau eșec al vieții personale, anxietatea crește, dezamăgirea crește și mintea mea își pierde din luciditate zilnic.
Why?!
Cu ce am greșit în altă viață? Cu ce a greșit neamul meu așa de rău în trecut? Sunt un om chiar așa de rău de pe mine trebuie Dumnezeu să mă pedepsească cu bolile astea?
Mă uit zilnic pe geam și pe stradă și văd oameni fericiți, văd oameni care deși au și ei probleme pot să se regleze emoțional rapid și să mai facă și un selfie cu familia sau cei dragi sau să se bucure de o frunză în vânt și de un zâmbet al vecinului.
Eu în schimb, mi-a zis cineva ceva și fug și de la o petrecere, îngheț de durere și peste o zi gândul meu e doar acolo, la cum cineva s-a purtat urât cu mine, la cum iar am fost amabilă sau nice cu lumea și lumea profitat de mine, nu mai dorm cu zilele, bag peste măsură mâncare și nici din casă nu mai pot ieși de durere. Ba chiar de la durere îi bag pe toți în aceeași oală, spunâmdu-mi că ce oameni răi. Că nu mai am încredere în nimeni, că toți oamenii sunt răi.
De ce?!

6 răspunsuri:
| Misteriosul333 a răspuns:

Foarte bune întrebările.
Depinde de foarte mulți factori. Poate există vreun blestem ceva sau cine știe, pur și simplu, Dumnezeu te cercetează și vindecă. Dar trebuie să ai răbdare. Încearcă să înveți sau să citești și rugăciunile începătoare. Orice om ar trebui să cunoască și cele 10 porunci din religia creștin ortodoxă. Pe zi ce trece, lumea va fi din ce in ce mai rea. Unii oameni se prefac, alții se supără din orice, alții nu știu pe ce planetă trăiesc etc. Dumnezeu este mereu cu tine, cu mine, este în sufletul oricărui om. El vede tot. În legătură cu frica, ar trebui să gândești pozitiv, dintre care ai la alegere, ori să stai cu ea toată viața, să faci cumva să nu te mai gândești la ea, ori să o înfrunți. Unii oameni te vor ignora, alți te vor ajuta. Împrietenește-te cu cineva care este bun la suflet, nu cu cineva care îți face rău. Este foarte greu în ziua de astăzi să găsești pe cineva de încredere care să fie 100% bun.
Până și în unele biserici este afacere, nu dragoste. În legătură cu pastilele nu poți renunța nici la ele. Fiecare om are un destin. Ai mai multă încredere în tine. Privește spre viitor.

Cele 10 porunci:
1. „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Care te-a scos din pământul Egiptului şi din casa robiei. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine!
2. Să nu-ţi faci chip cioplit şi nici un fel de asemănare a niciunui lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ! Să nu te închini lor, nici să le slujeşti, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam, și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
3. Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deşert, că nu va lăsa Domnul nepedepsit pe cel ce ia în deşert numele Lui.
4. Adu-ţi aminte de ziua odihnei, ca să o sfinţeşti. Lucrează şase zile şi-ţi fă în acelea toate treburile tale, iar ziua a şaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în acea zi niciun lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine,
5. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l va da ţie.
6. Să nu ucizi!
7. Să nu fii desfrânat!
8. Să nu furi!
9. Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău!
10. Să nu doreşti casa aproapelui tău; să nu doreşti femeia aproapelui tău, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui şi niciunul din dobitoacele lui şi nimic din câte are aproapele tău!"

| anonimg a răspuns:

Ca sa iti raspund scurt, raspunsul este acesta: mergi la biserica adventista de ziua a saptea.
Iar daca ai nevoie de un raspuns complet, complex sau cum il doreste sufletul tau, tot la biserica adventista il vei gasi.
Daca necuvantatoarele au nevoie de o relatie cu stapanii lor care le iubesc, cu cat mai mult noi oamenii avem nevoie de o relatie persoanal cu Acela care ne-a creat. Tu nu ai nevoie de raspunsuri, ci ai nevoie de o relatie cu Dumnezeu, asa cum o doreste El; nevoia noastra este dorinta Lui, pentru ca asa ne-a creat.

| RainWind explică (pentru Misteriosul333):

Totuși nu zice nimic de sinucidere, vezi?! Poate nu e chiar așa păcat cum zic babele astea.
Dar acum că am recitit acestea... realizez că de fapt nu cred că respect chiar așa de mult cele 10 porunci. straight face
Poate de aia trec prin tot calvarul ăsta. Nu știu. Dar totuși dacă tot merit iadul că-s păcătoasă de ce nu mă ia Dumnezeu?! Vreau să scap din lumea asta. Asta mai e unica mea dorință. sad Vreau să mor înainte să ajung homeless sau să ajung mai rău decât acum, emoțional. sad

| Misteriosul333 a răspuns (pentru RainWind):

Orice om are păcatele lui. Ar trebui sa fii mai optimistă. Suicidul este un păcat foarte mare. Bucură-te că Dumnezeu ți-a dat o viață și că exiști.

| Misteriosul333 a răspuns (pentru RainWind):

Ai mai multă răbdare. Cu rabdarea treci și marea. Iar în legătură cu ce zice lumea, nu tot ce zboară se mănâncă. Deci nu te mai lua după gura lumii. Majoritatea oamenilor în ziua de astăzi îți vor răul. Ar trebui să poți face diferența dintre un om rău și un om bun. Ai nevoie de cineva care să te aducă pe calea cea bună. Ai nevoie să te căsătorești cu un barbat care să te iubească așa cum ești tu. Depinde de mai multe principii. Dumnezeu ți-a dăruit această viață, nu trebuie să o iei. Lasă-le în pace de babe, dacă sunt rele. Dacă tu ai suflet bun, atunci Dumnezeu este cu tine și te ajută mereu.

| Ascorbius a răspuns:

Atunci când omul s-a separat de Dumnezeu (Izvorul Vieții), moartea și stricăciunea au intrat în lume.
Această stricăciune nu a afectat doar trupul (cancer, diabet), ci și organul prin care sufletul interacționează cu lumea: creierul.
Dumnezeu nu a creat depresia și nici anxietatea. Ele sunt paraziți ontologici. Ele sunt "absența binelui", distorsiuni ale realității.

Dumnezeu nu privește boala psihică drept un păcat personal al tău, ci ca o suferință. Hristos Însuși, în Grădina Ghetsimani, a trăit o anxietate supremă, "până la moarte", sudând sânge. El știe ce înseamnă teroarea psihică. El nu te condamnă pentru că chimia creierului tău nu funcționează, la fel cum nu condamnă un orb pentru că nu vede.

Biblia vorbește în Exodul despre "păcatele părinților care se răsfrâng asupra copiilor". Dar atenție! Nu este o pedeapsă juridică (tu ești vinovată pentru ce a făcut bunicul), ci o consecință ontologică. Dacă bunicul a băut și a fost violent, tu ai moștenit un teren spiritual și biologic slăbit.

Profetul Iezechiel (cap. 18) vine și spune: "Sufletul care păcătuiește, acela va muri". Hristos a venit să rupă lanțul cauzalității. Tu nu trebuie să "plătești" datoria lor. Hristos a plătit-o.