Din nevoia de a se simti protejati, plasandu-se pe un nivel inferior si avand impresia ca sunt vegheati de o entitate superioara atotputernica. De asemenea, o mare parte dintre ei fac asta si pentru ca au impresia ca vor primi ajutor "de sus", fara a face nimic concret in viata reala in sensul asta. Si motivele pot continua, insa ceea ce vreau sa spun e ca oamenii cauta sa se simta protejati si cauta sa dea un sens existentei, bazandu-se pe credinta in ceva plasat deasupra lor.
Si daca e invers, o fiinta divina a "inventat" oamenii? Te-ai gindit la asta?
Când spui că oamenii inventează ființe divine, adică sunt în eroare atunci când cred că universul a fost creat de o ființă imaterială, omnipotentă înseamnă că ai pretenția că știi ce s-a pterecut atunci, că cineva informat te-a anunța cum s-au petrecut lucrurile și ți-e milă de ignoranții care au alte scenarii.Din moment ce știința e de acord că materia, timpul și spațiul au un început, ce dovezi ai pentru convingerile tale în preivința a ce era sau nu era înainte de materie sau ce a cauzat materia? De unde ai informații despre cum a apărut universul ca să fii așa de sigur cine se înșeală și cine nu? A revenit vreun ateu la viață după 2-3 zile ca să garanteze că nu are suflet, că nu s-a întâlnit cu nimeni, că n-a fost o perioadă de conștiență?
Hai ca nu era greu: necunoastere, apoi confort psihic.
https://www.facebook.com/note.php?note_id=186743254670532&comments
Oamenii nu inventeaza fiinte divine ci o forta SUPERIOARA, O FORTA INTELIGENTA, UN CREATOR chiar exista.
Citeste despre argumentul cosmologic.
Am eu o intrebare pentru tine
e ce oamenii sunt ignoranti si isi bat joc de credinta altora?( nu ma refer la intrebarea ta)De ce oamenii sunt nepasatori, rai, naivi si fac bascalie din orice?
Numai bine
E simplu, n-au încredere în propriile puteri, bazându-se astfel pe ajutor divin sau poate (de fapt sigur) li s-a implantat asta în creier de când erau mici şi nu au încercat să-şi pună întrebări de genul: "Oare există acest Dumnezeu sau e doar o poveste?" aşa cum şi-au pus toţi ateii în devenire.
Suntem slabi, suntem marunti, suntem necunoscatori, e normal sa cautam raspunsul, iar atunci cand nu il gasim, incercam sa inventam noi unul, pentru a ne minti si a ne alina frustrarile.
Multe lucruri nu au o explicatie logica (din d.p.d.v. oemnesc ) si nici nu au fost vazute si totusi crezi ca exista. Ca de exemplu creierul tau sau al meu ( cred ca sti si povestea de unde am extras aceast exemplu ) De ce ai crede ca Dumnezeu o fost inventat de oameni? Oamenii care cauta cu adevarat pe Dumnezeu, il descopera. Totul depinde de dorinta si motivatie. Credinta vine mai apoi.
Calin9393 întreabă: