| Bogdaninteligentul a întrebat:

De ce persoanele care mai cred în Dumnezeu în zilele noastre sunt marginalizate și ridiculizate?
Ce este greșit să fii credincios atâta timp cât nu faci rău nimănui?

Răspuns Câştigător
| TeiubesteDumnezeu a răspuns:

Las aici câteva versete biblice și trage tu concluzia:

Luca 6:22-23 VDC
[22] Ferice de voi când oamenii vă vor urî, vă vor izgoni dintre ei, vă vor ocărî și vor lepăda numele vostru ca ceva rău, din pricina Fiului omului! [23] Bucurați-vă în ziua aceea și săltați de veselie, pentru că răsplata voastră este mare în cer; căci tot așa făceau părinții lor cu prorocii.

Matei 10:22 VDC
[22] Veți fi urâți de toți din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit.

Ioan 15:18-19 VDC
[18] Dacă vă urăște lumea, știți că pe Mine M-a urât înaintea voastră. [19] Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei, dar, pentru că nu sunteți din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea.

12 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu cred. De exemplu anonimg e cont de propaganda religioasa. Placerea lui e sa-i numeasca porci pe alti utilizatori. Si nu-i face nimeni nimic.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Dupa el, a fi om normal inseamna a fi porc, pentru ca nu aderi la moralitatea sectei lui.

De ex., el considera ca e imoral sa mananci porc sau creveti. Si sa bei vin. El considera ca impartasania cu vin inseamna ca vrei sa te faci partas la pacat.

In timp ce inainte de epoca moderna mustul nu se putea pastra pana la Paste. Deci cine voia sa se impartaseasca luand must trebuia s-o faca in octombrie.

| sabin89 a răspuns:

Nu trebuie să generalizezi. Persoanele despre care zici sunt ridiculizate doar de cei necredincioși, dar aceștia nu reprezintă toți oamenii. Ei sunt doar o parte dintr-un întreg. Ceilalți nu-i ridiculizează.

| RAY a răspuns:

Nu e adevărat așa ceva, daca eu că ateu agnostic as spune că nu cred in Dumnezeu (Iahve ) și că Iisus nu este fiul lui as fi ars pe cruce și nu glumesc, am auzit o dată un copil, mai bine prieten cu un criminal decât cu un ateu, faza e că romani nu sunt creștini și superstițioși

| Bogdaninteligentul explică (pentru RAY):

Tu lasă-i pe fanatici. Eu vorbeam doar de oameni care cred în Dumnezeu și își văd de treaba lor fără să osândească pe nimeni. Esența creștinismului este iubirea, nu judecata. Dumnezeu judecă, nu oamenii.

| RAY a răspuns:

Pavel aia nu sunt atei, tocmai ce am văzut clipuri pe tok tok unde ortodoxia judecă, jignesc pocăiți, atei nu ar avea de ce sa facă așa ceva

| anonimg a răspuns:

Porcilor le place mocirla, și o caută. Dar oilor nu le place, ci o ocolesc; și dacă calcă în mocirlă se scutură îndată de nămolul luat pe picioare.
Tot la fel sunt și oamenii. Toți ne naștem în mocirlă. Dar sunt unii care nu le place să trăiască în păcat și caută o viață mai bună, mai curată.
Dumnezeu este Acela care ne atrage către această viață curată; dar doar unii dintre noi răspundem chemării Sale. Pe când cei rămași aruncă cu nămol în cei care ies din el, adică îi batjocoresc.
Dumnezeu oferă timp tuturor oamenilor ca ei să ia decizia de a trece de partea Lui; și până la sfârșitul vieții lor toți sunt puși de Dumnezeu în situația de a alege.
Rugăciunea Mântuitorului "Mai lasă-l și anul acesta" trebuie să ne dea de gândit că anii vieții noastre nu ne aparțin, și că trebuie să ne numărăm bine zilele, să răscumpărăm vremea și să trăim ca niște oameni înțelepți, nu neînțelepți.

| lpavel a răspuns:

Nu trebuie sa bagi in seama ateii, fiecare cu ale lui! Treci cu indiferenta peste ei si gata!

| J0B0MAT a răspuns:

Nu e nimic greșit atât timp cât este o alegere personală, însă majoritatea dau într-un fanatism religios și vor să justifice cu argumentul religiei homofobia, rasisimul, misoginia și cred că ideile astea trebuie impuse și altor persoane sau societății.
Adică e ok că tu crezi că femeile care fac avort vor arde în focul iadului pentru o eternitate, dar ține-o pentru tine și nu fă tu asta.Nu trebuie să facem o lege pe baza credinței tale căci nu e ca și când îți pasă de bunăstarea altei ființe, ci doar ești fanatic, misogin etc.Și aici e valabil pentru toate religiile, e ok să fie alegeri personale, fiecare este liber să creadă în ce vrea, însă libertatea lor se termină când limitează libertatea altor persoane care aleg să aibă altă religie sau niciuna, căci trebuie să se respecte și libertatea lor. Și există separarea puterilor în stat, iar asta înseamnă că Biserica nu are niciun cuvânt de spus asupa legislativului, lucru care nu prea se întâmplă căci multe partide se bazează pe idei religioase.

| EestiSodalane a răspuns:

Pentru ca oamenii fara Hristos sunt posedați de demoni, iar demonii urăsc creștinii așa că e normal să-i inspire să-i marginalizeze

| angel6lust a răspuns:

Nu este greșit. Fiecare om are dreptul să creadă în ce vrea el/ea.

| Pocait01 a răspuns:

Pentru că acei oameni vor să vadă că faci ca ei, nu că ești mai bun decât eiwinking