@AskAlex Iti recomand Cartea Ucenicului Vrajitor si Manual de Initiere in Vrajitorie. Sunt toate bazate pe Wicca. Nu te documenta de pe site-uri, pentru ca pe Internet nu stii daca ajungi Wiccan sau satanist...
P.S. Autor: Oberon Zell RavenHeart... In cartile acelea vezi cum decurg toate ritualurile!
Witch a fost la origine vrajitoare, este un tip de vrajitori mai aparte. Vad ca vorbim de subiecte total diferite. Adica eu vorbesc de vrajitoria dinainte de 1600 si tu de la Gerald G. Tatal religiei Wicca moderna...
Nu confunda witchcraft cu witch Witch inseamna doar vrajitoare, provine din engleza veche - wicce = vrajitoare, wicca = vrajitor. Am inteles eu ce vrei sa spui, diferenta dintre magie si vrajitorie.
De fapt magie-magie si ma refer la alte lucruri...
Lucruri care nu au legatura cu Gerald G. Este si el un muritor. La fel ca si Oberon Zell-Ravenheart. Din cartea aceea trebuie sa invete niste lucruri mai importante sa i se dezvolte abilitati de vrajitor.
Un exemplu minor este proiectia astrala. Si sunt curios ce spui tu despre ea, sa ma conving ca nu esti Vrajitor al Internetului, daca intelegi unde bat...
Ăsta este un lucru fals... Nu Gerald este "sursa". Sub nici o forma! Nu el a fondat Wicca. Daca stiai atatea despre ocultism stiai ca sunt vrajitoare de secole care practica Wicca, si care o numesc Wicca cu sute de ani in urma.
P.S. Care este prima religie aparuta pe pamant? Adica chiar la "sursa", de cand au aparut primi oameni cu o orientare religioasa si care este primul simbol de pe pamant?
Eu ma referam la wicca nu la vrajitoria care este practicata de mii de ani. Gerald Gardner a incercat sa faca populare vechile traditii pagane prin anii '50 si a reusit, de asta este considerat parintele cultului wicca.
Mda... a readus Wicca cu traditiile ei pagane. Daca lasi 20 de ani o care in pod apoi o readuci in casa sa fie citita de mai multi, asta nu te face "tatal"/creatorul cartii... nu? Si eu nici nu sunt de cord cu multe din lucrurile pe care le-a readus el. Nu ma pronunt pentru ca nu vreau sa fiu interpretat. Tu ce reliie ai?
Cultul wicca a fost creat de el chiar daca nu a facut decat sa adune niste traditii mai vechi sa le modifice putin si sa le dea alt nume. Daca nu era el, tu astazi nu ai fi avut acel avatar Eu sunt pagan.
De fapt daca nu era el pentru mine nu erau schimbari. Eu nu am devenit pagan dintr-o frustrare, ci toata familia mea practica vrajitoria de sute de ani...
Tu nu stiu cum ai ajuns pagan si nici cum se numeste religia ta. Sunt sigur ca nu ai nicio abilitate care sa te ajute sa fii un adevarat vrajitor, daca spui ca stii cam totul despre asta, deci nu esti chiar 100% pagan...
Daca stii tu asa sigur ce abilitati am si ce nu e bine Spune-mi si mie ce varsta ai daca nu te superi, din curiozitate intreb.
OAMENI BUNI! Va rog, mai taceti putin! Daca nu stiti, nu mai ametiti pe cei nestiutori. Acum, fara suparare dar raspunsul cu funda mie, ca wiccana, mi se pare idiot. Foarte. Am si eu cartile astea si nu au nicio legatura cu ce inseamna Wicca cu adevarat. In Romania in present, din pacate, suntem cam 150 de toti wiccanii. Cu alte cuvinte, FOARTE putini romani practica aceasta religie. Acum intreaba-ma ceva. Daca nu e ceva stupid sau ciudat, si care are legatura cu Wicca, in mare parte o sa iti pot raspunde.
In legatura cu un site, daca stii engleza binisor (ceea ce cred ca stii) sunt 2 site-uri care mie mi se par folositoare si care te-ar putea ajuta: http://www.wicca-spirituality.com/ si http://www.magickaschool.com/, si ai garantia ca nu inveti Satanism, ci Wicca. Cat despre magie, ea exista, si oricine o poate practica. Insa nu e ca in filme, si nu e ceva cu care sa glumesti. Daca vrei sa practice magia, intra pe primul link cel putin, sa te lamuresti ce e "magia". O carte foarte folositoare e cea a lui Scott Cunningham: A guide for The Solitary Practicioner, sau daca esti din Bucuresti o gasesti in romana ca "Wicca manual de initiere". Daca mai ai intrebari, o sa iti raspund, insa pentru Wiccani vine acum una din cele mai mari sarbatori, Beltaine, si datorita pregatirilor nu stiu cat de mult o sa fiu online.
Pe site www.esoteris.ro gasesti cari gen manual de vrajitorie....nu extraordinare.dar in linii mari explica
sincer cele mai bune manuale insa le gasesti pe e-bay.doar ca in limba engleza...nu ar trebui sa fie o problema...
una dintre cele mai bune carti in domeniul wicca insa e scoasa de editura Teora...initiere in wicca daca nu ma insel..intra pe situl editurii teora si cauta ce au despre wicca
Mă simt importantă pentru ca am citit cartea "Ucenicul Vrăjitorului"; a fost o carte minunată ^^
Ry_Rian_2000 întreabă: