Convingerea ca Dumnezeu exista ca adevar obiectiv este prin ea insasi o manifestare defectuoasa a proceselor cognitive.
Dacă chiar crezi
că are rost să ne gândim
la scenarii prostești
și neverosimile?
Aceste scenarii prostesti si neverosimile de care vorbesc eu, se presupune ca s-au intamplat in Biblie, in slavita voastra carte sfanta, cazzul lui Avraam daca nu ma insel, in care dumnezeu i-a aparut noaptea in somn si i-a cerut sa il sacrifice pe fiul sau pentru a-si dovedi credinta.Deci automat ai catalogat religia perfect (scenarii prostesti si neverosimile)
Dumnezeu nu cere asta.Si in cazul lui Avraam, Dumnezeu doar l-a testat, dar nu a lasat ca Avraam sa treaca la actiune.
Asta imi aminteste de cateva vorbe cu haz.
2 Stundeti vorbeau.
"Draga daca ti-as spune ca as fi insarcinata, ce ai vrea sa fie? " intreaba studenta pe student. La care studentul spune fara sa stea pe ganduri " Banc"
cam asa o luam si noi acum, daca as visa pe dumnezeu, mi-as face un control sa vad daca sunt schizofrenic ori ba
Bine reforumulez, daca mi-ar vorbi cand sunt treaz
M-as trezi, m-as spala pe ochi, mi-as pupa copilul pe frunte, apoi m-as duce linistit la serviciu.
In Duminica urmatoare as merge la o manastire sa discut visul meu cu un duhovnic.
Tu ce credeai? Ca fac exact ce imi spune visul? Visele din ziua de azi nu mai sunt ca alea de acum 2000 de ani mestere, azi avem celule gsm la 12 metri deasupra capului, avem galagie si filme horror, avem Satana in orice media care creaza vise.
Nu se poate asa ceva. intrebarea ta este o tampenie. in primul rand nici un om nu poate sa il vada pe dumnezeu si sa traiasca, conform cu exodul 33. si apoi dumnezeu nu ti-ar cere sa faci o crima ca sa ti se arate, mai ales sa-ti omori copilul. frateee cata dobitocie zace in capul unora. Dumnezeu este iubire, nu si-ar gasi placerea in suferinta oamenilor.
Dumnzeu nu vrea ca sa ne omoram copii sau pe altcineva de dragul Lui.El vrea de la noi o inima sincera si infocata de dragostea pentru El.
Un singur om a avut de trecut acest test (glumă proastă?): Avraam - prietenul lui Dumnezeu. De adăugat că Isaac era fiul promis, cel despre care i se făgăduise că va deveni un neam atât de ușor de numărat precum stelele cerului.
A trecut încercarea, dar a fost oprit înainte ca Isaac să fie ucis. A simțit probabil o mică parte din suferința Tatălui, la moartea Fiului pe cruce.
Cred sincer că episodul nu se va repeta cu niciun om de pe Pământ. Teocrația nu mai e posibilă în cazul nostru. Nu cred că Dumnezeu va mai cere vreodată a călca una din poruncile din Decalog. Dacă ar face-o: când polițistul e în intersecție asculți de el, nu de semafoare.
Ce aș face eu? Cred că aș deschide la Exodul capitolul 20 și I-aș arăta porunca a VI-a: Să nu ucizi. M-aș scuza: așa m-am obișnuit, nu pot altfel.
Din coincidență am dat zilele astea peste o piesă despre episodul cu Avraam și Isaac: http://ghitab.blogspot.ro/2013/07/god-will-provide-lamb-michael-card.html
Creștini închiși -_-
Dacă vi se pare că toți au gramatica lui Ray, înseamnă că de-aia sunteți creștini, nu aveți curaj să explorați mai mult!
Te inseli.Nu am nimic cu Ray.Chiar imi plac raspunsurile sale si se numara printre putinii atei care gandesc.
Eu aș zice că e invers, vezi tu, noi n-avem limite stabilite de alții, ni le setam singuri.
Totuși, de ce ai fixul cu gramatica? Așa te învață pe tine religia ta să fii acid?
"noi n-avem limite stabilite de alții, ni le setam singuri."
Atentie atunci la setari.
Le-ati setat cam jos.
Mancare, bautura, somn, WC si din cand in cand misto de crestini.
Teoretic, ar trebui să ne doară-n cot de religie, dar nu se întâmplă când vedem atâtea chestii prin jurul nostru, cum monopolizează Biserica România, când vedem Martorii lui Iehova etc.
Greșești. Ateii chiar muncesc în timp ce creștinii așteaptă să le pice ceva de sus, să li se rezolve situația deplorabilă (nu toți, în ambele cazuri!). +1 de la mine pentru cei fără religie este doar faptul că au îndrăznit să aibă vreo îndoială.
Contrar a ceea ce se spune îți spun că voi considerați viața lipsită de sens, doar Dumnezeul vostru făcându-vă fericiți. Doar că noi o prețuim, noi trăim momentul și ne punem în cap realizări palpabile.
"Ateii chiar muncesc în timp ce creștinii așteaptă să le pice ceva de sus".
Adica pot sa nu ma duc azi la munca?
Uau!
Mersi, nu m-am gandit la asta.
![]()
In Romania doar ateii muncesc saracutii de ei, in frunte cu Cernea Remus.
De ce te-ai mai duce? Roagă-te intens pentru o bucată de pâine cât să te saturi (fără dulceață, că e păcat, devii desfrânat) și asta trebuie să fie munca pentru un creștin.
Aha, îmi ador glumele.
Nu te gândi la un singur om în timp ce vorbești de un colectiv. Cazi în păcatul generalizării.
Bine explicat
. Ca si in cazul in care faci un bine cuiva: crestinii asteapta intotdeauna o rasplata divina pentru fapta comisa, pe cand, noi ne simtim bine pentru ca este omenesc sa faci bine.Nu are nici o legatura cu religia. De aceea multi oameni asociaza religia cu moralitatea si este total eronat.
Astea sunt doar intrebari capcana pe care satana vi le baga in cap ca sa incercati sa stricati credinta altora.Pui niste intrebari atat de puerile.
Divinitatea ateilor? Si de unde pana unde ai tras tu concluzia ca ateii sunt anagramati?
"anagramati" ![]()
Tocmai mi-ai dat dreptate.
Astazi esti in viata datorita parintilor tai reali, nu exista un tata dinvin.Ei ti-au dat viata si punct.
Pentru Dumnezeu as renuta la tot pentru ca iel are dreptu sa iti ia viata si sa tio deie normal ca as renuta la tot
Oameni ca tine nu ar trebui sa fie in libertate, iti spun sincer. Daca tu spui ca ai fi in stare sa iti omori propriul copil pentru ca un sifilitic pletos, care este doar in capul tau indoctrinat, ti-ar spune in vis ca trebuie sa faci asta, ai probleme grave. E trist!
Taica-meo sunt sigur ca ar faceo
Esti viitor pacient la Nr. 9
Si asta e foarte trist si anormal
I know, el chiar mi-a zis-o in fata, ca daca ar fi nevoie ar faceo
Heloo kid, where is u'r brain? heloo its anyone there?