Meh, ar trebui sa stii ca cea mai mare sursa de erezii este Biblia. Adica dupa ce a existat Biblia in formatul (canonul) actual, circa secolele V-VI d.Hr.
Mantuitorul Hristos anulează pedepsele aspre din Vechiul Testament pentru ca plătește El, cu suferință, cu sângele, cu viața lui pedeapsa pe care am fi meritat-o noi pentru pacatele noastre. Judecatorul are dreptul sa plateasca El amenzile pe care El Le-a stabilit.
Matei 5:17-18 VDC
Împărtășește
Cornilescu
NTR
BVA
Fidela
Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul și pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
"în Noul Testament Dumnezeu le-a mai dat oamenilor o șansă! Cum vine asta de fapt? "
intr-adevăr, e o problemă de maaaaare actualitate și interes general. Te ține cu sufletul la gură, așa nelămurită!
Ce tva, ce scumpiri, ce război, ce vacanță, ce școală sau examene... asta-i durerea la zi!
Că bine le-ai zis
Pentru că Fiul omului nu a venit ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
După cum Dumnezeu a oferit o nouă șansă lui Adam și Evei, tot așa ne oferă și nouă. Fiecare zi este o zi de har, de așteptare la mântuire.
Toți oamenii au avut parte de moarte, fie naturală, fie nenaturală; atât necredincioși cât și credincioși.
Cei necredincioși cum au fost cei din cetățile Sodoma și Gomora, au mers prea departe în nelegiuirea lor. Și-au tocit toate simțurile prin care Dumnezeu îi mai putea ajuta să fie salvați, să fie mântuiți.
Cine crede că Dumnezeu are în vedere pentru noi viața aceasta, se înșeală amarnic. Dumnezeu vrea cu orice preț să intrăm în viața veșnică acum, cât timp suntem în viață.
"Doar viața aceasta" este doar pentru animalele care merg la abator și care n-au rațiune.
Scopul lui Dumnezeu este ca să căpătăm mântuirea cât timp suntem în viață; după aceea nu se mai poate face nimic pentru că nu mai putem alege. Și chiar dacă Dumnezeu ne-ar mai da o altă viață, tot la fel am face, și tot la fel am alege.
Dumnezeu salvează tot ce se poate salva, așa cum l-a salvat pe Lot și familia lui. Se pare că soției lui Lot i-a părut rău că a fost salvată. Dar nici ea și nici noi nu putem să ne jucăm cu salvarea, cu mântuirea lui Dumnezeu.
Cât despre Noul Testament, avem cazul lui Anania și Safira care au murit doar pentru faptul că au mințit pe Dumnezeu; pe când în Vechiul Testament, Sara -soția lui Avraam- a mințit și ea pe Dumnezeu dar nu a murit.
Nu, de unde ai scos-o ca era "unicul test"? Dumnezeu întotdeauna a avut răbdare cu oamenii și a așteptat să se pocăiască, atât în Noul cât și Vechiul Testament. Citește cartea profetului Iona. Fix despre asta e. Un popor extrem de păcătos primește șansa de pocăință și se pocăiește.