Sunt destul de sceptica cand aud /vad asfel de chestii, asa ca nu le pot numi minuni.
Totul tine de imaginatia omului si produce un efect in masa.
Trist este televizinile promoveza asa ceva, iar fenomenul ia amploare.
Eu daca gasesc pe felia de paine prajita un asfel de semn ce fac? Chem televiunea?
Pai crezi ca sunt mai presus cei din televiziune?, sunt un pic mai destepti pentru ca stiu sa profite din chestiile astea, in rest...
Faptul de a "vedea" minuni in orice fel de coincidenta poate tine chiar de un pacat, cel al mandriei de a te considera special si merituos...
Trecand peste faptul ca si daca ar exista un d-zeu, e greu de crezut ca ar alege sa produca "miracole" de genul acestora, in loc sa vindece vreun copil grav bolnav, de exemplu, nu putem sa ignoram legatura stransa dintre institutii mass-media precum Romania TV, si biserica ortodoxa. Ambele au ca interes comun indobitocirea acestui popor pana la maxim, si inlaturarea oricarei forme de scepticism si de ratiune din aceasta tara. Astfel, televiziunile au audienta mare prezentand astfel de stupiditati, iar biserica va avea enoriasi multi in continuare. Castiga si unii, si altii. Cine pierde e poporul, si aceasta tara. Iar Arsenie Boca nu e altceva decat un instrument de propaganda bun de pacalit prostii, si de facut bani. Cu fiecare "minune" de a lui mai creste un pic numarul de creduli, si odata cu ei mai creste si audienta, si mai creste si numarul "galbenilor" din vistieria bisericii ortodoxe. Si nu putem sa nu tinem cont si de faptul ca statul roman, prin intermediul politicienilor care conduc tara asta, e un complice in toata aceasta poveste. E mult mai usor sa obtii voturi cand poporul e credul, decat atunci cand gandeste critic. Si astfel, copiii sunt indoctrinati in scoli cu religie in continuare, iar generatia viitoare de pupatori de moaste e asigurata. Toata aceasta campanie de propaganda a bisericii vine din frica. E o frica imensa de cunoastere, de iluminare, de influenta seculara occidentala. E si normal sa ne asteptam la o biserica ortodoxa care sa muste tot mai rau pe masura ce e tot mai incoltita de adevar. Pierderea privilegiilor e cel mai mare cosmar al lor.
Poporul trebuie educat stiintfic. E simplu. In loc de religie, hai sa invatam evolutionism in scoli, sau astronomie. Hai sa deschidem mintile copiilor. Hai sa nu-i mai speriem cu povesti despre diavol, si in schimb sa-i inspiram cu realitati despre locul lor in univers. Iar la tv, in loc de astrologie peste tot, hai sa vedem si acolo astronomie. In loc de popi, hai sa vedem oameni de stiinta. In loc de creationism, hai sa vedem dovezi. Altfel vom ramane si mai mult in urma celorlalte tari in care stiinta si tehnologia au un rol central. Daca vrem sa fim si noi cu adevarat in secolul 21, hai sa renuntam la mentalitatile de secol 13.
Semnele divine au si ele un rost. Cred ca este vorba doar de interventia mass-mediei.
Astfel de lucruri sunt pur si simplu puerile.Considerand ca exista, sunt sigur ca sfintii nu au altceva mai bun de facut decat sa se dea cu capul de betonul femeii aleia pana i se printeaza fata acolo -_-
Părerea mea: Lumea e foarte obsedată de minuni şi de paranormal... Eu sunt ortodox dar nu cred că acest călugăr este sfânt. Chiar dacă a făcut anumite chestii ciudate în viaţă alea le putea face şi un vrăjitor pe bune... Sunt multe chestii din cartea lui care nu au logică.
Pentru cei care ne ştim ortodocsi, credem că am primit la botez un inger sfant care ne păzeşte nu? Bun dacă ai un sfânt permanent lângă tine, nu e de ajuns? Babele pe toţi călugării îi fac sfinţi. Şi Părintelui Iustin Pârvi i+au făcut icoană... În fine. Fanatici lui Boca şi ai altor călugări să nu îmi daţi în cap. Nişte chestii paranoramle nu sunt o dovadă clară de sfinţenie.Prefer să îl simt în suflet pe îngerul păzitor care nu am îndoială că ar fi înşelat... chiar dacă de multe ori îl alzng de la mine cu viaţa mea plină de rele.