Biserica cauta subminarea cunoasterii din timpuri "imemoriabile" atata timp cat acestea nu confirma pozitia lor:
- evolutia adevarata? In nici un caz. Microevolutia este posibila ca sa incapa animale pe Arca
- carbonul radioactiv nu merge! Dar avem cele mai vechi manuscrise de la Marea Moarta datate cu carbon radioactiv ce confirma ca-s manuscrise foarte vechi!
- istoria zice ca n-a existat nici un Moise! N-au cautat suficient! Dar vezi ca Biblia confirma ca Cyrus a cucerit pamantul sfant!
- Catolicii au avut inchizitia si au fost impotriva stiintei. Nu conteaza, ca au fost catolici ocazionali ce suporta evolutia sau Big-Bangul si au fost chiar referinte la timpul lor
Posibil ca si in vremea Egiptului antic sa fi avuta persoane cu ''open-minds'' care au INCERCAT se aduca stiinta si dezvoltare in comunitatea in care traiau...dar tu stii ce au patit aceste persoane din aceasta cauza dea lungul timpului?
Oprescule? a te inclina consideri o injosire? ori o inaltare? fiindca in religie jertfindu-te pentru ceilalti inseamna a te inalta mai presus de ei fara sa fii atins de pacatul mandriei.inseamna a fi intocmai ca divinitatea creatoare care da totul fara sa primeasca ceva in schimb.a te inalta prin slujire este divin parerea mea, fiindca creatorul a inversat scala valorilor in asa fel incat, cele mici sa le rusineze pe cele mari. plecaciunea, smerita, sa rusineze cu mult inaltarea si mandria omeneasca.Privind la societatea prezenta nu e greu de vazut ce e in ziua de azi la loc de cinste in toate domeniile, chiar si in religie; banul, minciuna, prefacatoria, si mandria cea orgolioasa si injositoare.io cuget asa ca avut-a dreptate, cel ce a spus; cautati imparatia Domnului, in traista saracului.de aia cred eu ca ieslea in care s-a nascut imparatul universului, este mai stralucitoare si mai inaltatoare decat toate palatele lumii.cam atat ma prisep a zice, si de la mine e doar asezarea vorbelor, grairea lor neapartinandu-mi.
Emigrantii devin atei? de unde ai mai scos-o si pe asta, ai facut tu vreun sondaj de ai ajuns la aceasta concluzie?
Dumnezeu nu a inversat 'Scara Valorilor'. Valorile sunt imuabile, nu se voteaza, nu se 'da cu parerea'.
Valoarea exista intrinsec, in afara multimilor.Umilinta, smerenia (insa) este o valoare, daca e sincera, depinde si contextul in care se manifesta. In rest sunt de acord cu tine, Dumnezeu nu a inversat nimic, au inversat acei care sunt false valori, asa cum precizai sensul.
Cum zaci matali oprescule.ai dreptate de fapt, omenirea a inversat scala si urmeaza a o mai face inca, pana cand uraciunea pustiirii, va fi pusa in locul necuvemit ei, daca nu s-o fi fi intamplat deja.fiindca creatorul a creat totul drept si cum trebuie.dovada ca si la ine in cap, ideile sant un pic intoarse.ce sa-i faci? n-am pretentia ca as fi mai mult decat sant, un pacatos oarescare, care -ti multameste pentru indreptarea strambatatii comise, si negandite. bafta si sanatate.
Toti dezradacinatii devin atei sau, dupa interese, neoprotestanti, caci lasand in urma traditia, se cred singurii dumnezei.Ce e asa de greu de inteles? Intr-o metropola, tu taran dezradacinat, uiti de morala (nimeni nu are a te mai critica). Apoi urmeaza:Esti sef pe tarla.te mai crezi si om de stiinta? Ha? Nu-i asa?
Nu fi chiar asa sigur, sa nu crezi tu ca cei care sau declarat nonreligiosi din tarile care le-am enumerat erau desradacinati/or fi avut ei alte motive de au renuntat la religii.Una dintre ele este chiar biblia
Nu au patit toti ceva! Caci deseori salvau acei "open -minds" chiar vietile inchizitorilor, regilor timpului. Ca sa vezi ca se aplicau ca si acum regulile doar pentru ' catei'. Deci stiinta nu a stat in loc, intotdeauna s-a gasit vreun despot luminat care sa acopere regulile, atunci cand duceau spre progres real ideile si punerea in practica a lor (cele interzise).
Daca n-ar fi fost religia am fi cu vreo 1000 de ani mai dezvoltati'focurile invizitiei arzind mii de creiere lucide si interzicind dezvoltarea stiintei!
Stai, stai stai! De unde si pana unde am spus eu, sau am dat sa se inteleaga cum ca emigrantii devin atei!
daca tot m-ai provocat, as putea sa-ti zic doar ca pot sa se prefaca a fi atei, pana capata mijloace de subzistenta! Si Drepturi! Apoi te vor face sa mergi pe sfoara!
Din acest motiv, numai de asta supun intrebarea mea discutiei, spre a concluziona daca valorile trebuie inversate! Caci asta se constata! Stiu sigur insa, ca si tine ca se pot produce cataclisme sociale dar niciodata, NICIODATA, valorile nu se vor pastra! Caci sunt chiar BAZA EXISTENTEI.
Dumnezeu nu este o gluma, nu este material ELECTORAL!
Poti crede un timp asta! Dar in Problema Dumnezeu, ori respecti regulile si e Viata, ori nu si Murim toti!
Scara valorilor nu poate fi inversata (pe termen lung, uneori nici scurt) Niciodata!
Aceasta propozitie este chiar mai putin discutabila!
In contra acesteia as zice ca 'daca oamenii ar fi respectat toti, Decalogul, nici la inchizitie nu se ajungea si eram cu milioane de ani LUMINA in dezvoltarea chiar si a stiintei!
Poate intr-o zi, am sa-ti demonstrez ca stiinta isi are embrionul cuibarit chiar in UTERUL Religiei!
Vreau sa subliniez ca Stiinta a fost creata si sprijinita de Religie! Apoi ca oamenii aplica legile discretionar, calcand Decalogul.Mai gandeste-te inainte sa arunci in foc, patul pe care dormi!
Si mai completez, ca un judecator DESTEPT mi-a confirmat ca legile sunt bune! Depinde cine le aplica! Valabil in toata istoria INFINITA, azi ca mereu!
AdrianAndrei012345678901 întreabă: