| PatrascuVoda a întrebat:

Pentru cei ce nu sunt ortodocși, ce vă încurcă să recunoașteți ortodoxia că singura religie adevărată?

82 răspunsuri:
| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Nu mai conteaza asta ori cum viata e de rahat.

| Teddy1517 a răspuns (pentru PatrascuVoda):

Nici nu ma asteptam sa spui altfel, fiindca te-ai fi pus contra intregii Scripturi. Pai atunci dilema e cat se poate de simpla: DE CE sa ma rog ei?
Hai sa presupunem ca nu avem in Biblie zeci si sute de versete care ne interzic inchinarea la sfinti. Chiar si in acest caz, de ce sa ma rog Maicii Domnului, daca poti sa fii mantuit numai prin Hristos? Atata timp cat faptul ca primii crestini s-ar fi inchinat sfintilor e doar o presupunere si nimic mai mult, de ce mi-as asuma un risc vital, cand e in joc vesnicia mea, raiul si iadul?
Cred ca esti de acord ca daca primii crestini nu s-au inchinat Maicii Domnului, inseamna ca cultul Fecioarei Maria e o erezie si o blasfemie, o alta evanghelie pe care apostolul Pavel o da anatemei, pe ei si pe propovaduitorii ei(Galateni 1:8).
In acest caz sunt 2 posibilitati: 1. Ori primii crestini s-au inchinat Maicii Domnului, in secret, fara sa lase acest lucru sa scape in Noul Testament (stim ca dogmele esentiale de care avem nevoie pentru mantuire sunt in Biblie) si nici macar in Traditia Apostolica. Nici macar apostolul Luca, despre care se spune ca ar fi pictat prima icoana, nu pomeneste in cartea Faptele Apostolilor de vreo icoana, cu toate ca tema cartii e fix despre cum se inchina biserica primara. Nu o prezinta pe Maica Domnului nici ca avand vreun loc central in biserica, ci o arata ca pe una dintre apostoli.
2. Ori nu s-au inchinat Maicii Domnului.
Acum te intreb, fiindca vreau sa inteleg rationamentul ortodox: daca pot fi mantuit prin Domnul Iisus, de ce sa imi asum un astfel de risc vital?
(Repet, in tot textul de mai sus am presupus ca nu avem sute de versete care interzic inchinarea la sfinti sau care ne relateaza cum sfintii pe pamant fiind si ingerii au refuzat inchinarea).

| Matthew1995 a răspuns:

Religia si adevarul nu se pupa bro.

| AnotherGirl a răspuns:

Fiecare religie consideră că e cea dreaptă și adevărată. laughing

| Teddy1517 a răspuns (pentru Matthew1995):

Adevarul? laughing Fara religie, nu ar exista adevar. Asa amuzanti sunteti cand folositi principii biblice ca sa justificati ateismul, promit!

| Denly a răspuns:

Biblia este o dovada a vechilor profetii din toate partile: "Va veni o vreme cand se va naste un copil si el va fi Alesul ca salveze toti oamenii sau planeta sau etc. de răul care o paște". Nu mai zic, profetii aia chiar vedeau viitorul, il vedeau si pe Elon Musk.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există nici o religie care să fie mai adevărată ca alta. Așa că încurcătura esteal tine în întrebare.

| AnonimulFornicator a răspuns:

Nh consider ca doar ortodoxia este adevarat(sunt ortodox). Consider ca toate religiile sunt interpretari diferite pentru aceeasi entitate!

| catalynx a răspuns:

Stii cum suna intrebarea ta?, pentru cei ce nu consumati fast food, ce va incurca sa recunoasteti shaorma ca singura mancare hranitoare si sanatoasa pentru trup

| ania a răspuns:

Religia adevarata e cea care conecteazs umanitatea cu cauza existentei.

| clasa8aamsosit a răspuns:

Implicarea în războaie (Ioan 13:34, 35) și folosirea icoanelor în închinare (Exodul 20:4, 5).

| RAY a răspuns (pentru Teddy1517):

A ateismul nu face sens nici logic nici rational, sa nu mai spun ca se bazeaza pe principii biblice
ateismul se baseaza pe biblie, omule esti beat

| RAY a răspuns:

Sunteti 35000 de secte crestine si fiecare se vrea a fii singura care te duce in rai, inseamna ca interpretarea ei este foarte grea,chiar si in ortodoxie sunt diferente,rit vechi, nou plus secte ca oastea domnului, reformati, greco catolici, protestanti, neo prostentanti

| RAY a răspuns (pentru PatrascuVoda):

De ce minti,ateismul nu spune nimic,vreau si eu sa vad ce afirma ateismul,e o lipsa omule,nu afirma nimic,unde scrie acolo ca viata nu are sens,scop,din contra un ateu stiind ca asta e singura viata va lupta mai mult, va munci mai mult, va cunoaste mai mult, nu se va ruga sa vina ploaia, un popor ateist e mult mai avansat ca statele religioase
Cuvântul "ateism" este format din două cuvinte grecești: prefixul „a" (care înseamnă „fără") și cuvântul „theos" (care înseamnă „zeu"). Astfel, un ateu este cineva care nu crede în existența zeilor - fără a fi necesar să creadă că zeii nu există, deoarece ateismul în sine este absența credinței (și crezării) în zei.[16][17]

| RAY a răspuns (pentru ania):

35000 de mii de secte

| RAY a răspuns (pentru Teddy1517):

Nu justifica nimeni ateismul, nici voi nu va puteți justifica creștinismul intr o singură religie

| RAY a răspuns:

Sfant poate fii doar Dumnezeu si IISUS si sfantul duh atat

| RAY a răspuns (pentru ania):

Poate fii deism, panteism etc

| Raullalu a răspuns:

Pai sunt multe aspecte de discutat, provin din familie ortodoxa cativa ani in urma ma- m botezat la 19 ani.
Ortodoxia, Catolicismul si ramurile lor nu respecta un principiu pe care noi ca Biserica Il valorificam foarte mult si anume principiul,, Sola Scriptura"
Adica doar sfintele scripturi.
Nu luam in considerare alte invataturi care provin din initiere omeneasca de exemplu cartile apocrife, sfanta traditie.
Un alt aspect Ortodoxia valorifica cu mult mai mult propriile creatii decat Biblia, de aceea exista atat de multe contradictii intre practicile Bisericii Ortodoxe in comparatie cu Biblia

| fllu07 a răspuns (pentru ania):

Mulți se consideră creștini, dar au obiceiuri total diferite: unii de închină la idoli/icoane, alții nu. Unii sunt doar cu numele, ducândusi viața în excese chefuri si beții, alții sunt creștini care "au darul vorbirii în limbi si al vindecarii", alții se închină la Maria, unii venerează sfinții. Unii își fac cruce, alții nu, dar toți se consideră creștini. Deci care dintre ei sunt creștini adevărați?

| fllu07 a răspuns (pentru PatrascuVoda):

Mor de curios si alta nu. Arata-mi te rog, unde este consemnat în Biblie ca cei 12apostoli, continuatorii lui Isus Cristos, si întemeietorii bisericii/congregatiei din sec. I, sau închinat sfinților. arata-mi despre Ioan, Petru, Iacov, sau despre Pavel, apostolul națiunilor, Luca, Marcu, ori alții consemnați în Biblie ca s-au închinat sfinților. Sau despre Policarp ala, de ai amintit de el, Damaschin. ei unde sunt trecuți în Biblie? În care carte din canonul Biblic pot citi despre ei? Atenție, cărțile canonice, nu apocrife: Macabei, si suzana si cei 3 bărbați. laughing laughing

| fllu07 a răspuns (pentru Teddy1517):

Din Psalmii 65:2 aflăm că Iehova Dumnezeu este singurul ascultător al rugaciunii. "La tine va veni orice suflet" Nu la Maria, nu la Isus, ori vreun "sfânt", ci la Dumnezeu.

| fllu07 a răspuns (pentru clasa8aamsosit):

+ predrarea învățăturilor false cum sunt trinitatea, focul iadului, suflet nemuritor, dar și tolerarea păcatelor grave cum sunt furtul, imoralitatea, homosexualitatea, spiritismul. etc, toate arată că ortodoxia este la secole lumină de adevărul biblic.

| Teddy1517 a răspuns (pentru fllu07):

Avem o problema atunci. Fiindca Domnul Isus este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat. O spune asta chiar El insusi.

| clasa8aamsosit a răspuns (pentru fllu07):

Adevărat. Eu le-am menționat doar pe cele mai evidente aspecte pentru mine și nu numai. happy

| fllu07 a răspuns (pentru Teddy1517):

Am retinut din: Ioan 20:17 ca Isus Cristos spune că se va duce la Tatăl lui si Dumnezeul lui. Ma întreb: ce dumnezeu este cel care are la rândui un Dumnezeu?

Din Ioan 14:28 ca Isus Cristos recunoaște că Tatăl este "MAI MARE" deci automat el inferior Tatălui. Ma întreb: de ce ar fi spus Isus Cristos cuvintele astea dacă este inferior lui Iehova Dumnezeu?

Din 1Corinteni 15:26-28 ca la finalul domniei de 1.000 de ani Isus Cristos de bună voie se va supune celui care i-a supus toate lucrurile.
Iti trimit in privat un video scurt, poate te ajuta.

| Teddy1517 a răspuns (pentru fllu07):

Uiti ca Domnul Isus se afla pe pamant cand a spus acele lucruri. Si oricum, Biblia spune ca Hristos este capul oricarui barbat, iar Dumnezeu este Capul lui Hristos.(1 Corinteni 11) Nu inteleg cu ce credeti voi ca asta anuleaza Dumnezeirea lui Hristos. In acelasi verset de care vorbesc eu, spune si ca barbatul este capul femeii. Dupa logica voastra, femeia nu e om, e ceva inferior omului, din moment ce barbatul e om si e capul femeii.
Daca eu sunt om si sunt mai mare ca fratele meu care e mai mic, inseamna ca fratele meu nu e om? Cu atat mai mult cu cat, pe pamant, Hristos nu era doar Dumnezeu adevarat, ci si om adevarat, si vorbea si din umanitatea Sa.
Cu toate ca e o traducere dovedit falsificata, ca sa nu incepem o discutie despre etimologie si cuvintele din textul original(exemplu: adaugarea fara absolut NICIUN motiv lingvistic a cuvantului,, celelalte" in Coloseni 1:16, etc), desi incepem si aceasta discutie daca vrei, o sa iti dau pentru moment texte din traducerea falsificata a lumii noi:
Ioan 1:1-3
1.,,Cuvântul era un dumnezeu". Cum explici politeismul pe care il practicati, crezand in mai multi dumnezei? Cu ce sunteti diferiti de grecii antici, care aveau un zeu suprem, si mai aveau si alti zei cu litera mica, care erau mai mici? Politeism declarat.
2.,,Toate lucrurile au venit în existență prin el+ și fără el n-a venit nimic în existență." Cum atunci e posibil ca El sa fie creat? Asta are sens doar daca credeti ca El S-a creat Singur. Daca NIMIC nu a fost creat fara El, cum atunci a fost El creat? Ma mir si eu ca in textul asta au uitat baietii sa insereze conform obiceiului cuvantul,, altceva", ca sa fie,, nimic altceva in afara de el".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce baza biblica ai când spui asta? Unde scrie în Biblie de ortodoxie sau măcar ceva din care sa reiasă ca asta ar "religia adevărată"? Tu crezi ca lui Dumnezeu ii pasa de religia ta sau de credința și faptele tale? Eu îți zic ca nu Ii pasa de ce religie ai, crezi ca nu s atâția ortodocși care au ajuns în iad? Sa fim serioși, asta ar putea spune fiecare despre propria lui religie, dar nu religia contează înaintea lui Dumnezeu, ci inima, credința, faptele tale... Nu mai spuneți povesti de adormit copiii pe care le invatati de la profii de religie, preoți sau bunici, ca nu aveți argumente în a spune asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru fllu07):

Trinitatea, focul iadului sau sufletul nemuritor nu sunt învățături false, ci sunt biblice.

| fllu07 a răspuns (pentru anonim_4396):

Niciodată.
Ioan 14:28
Ieremia 7:31
Iacov 5:19, Ezechiel 18:4, 20.

Și lista poate continua. Dar nu apreciezi tu asemenea nestemate, deci nu-mi mai pierd timpul cu tine.

Întrebări similare