Musulmanii arunca oameni in aer.
Crestinii i-au ars de vii si i-au torturat de moarte.
Care e diferenta?
Noi am ucis, si ne-am atins scopu, acuma zicem ca nu este uman si aratam cu degetul "teroristi!", suntem jalnici, scuipam de unde mancam
Treaba lui. Chestia este ca a incercat sa faca bine nu rau. Musulmanii sufera de acesta boala si arunca in aer oameni. Si zic ca religia lor este religia iubirii.
Si Mahomed cred a suferit exact de aceeasi boala.
Probabil ca si el avea intentii bune.
In numele religiei au murit prea multi oameni.
Atat crestinii cat si musulmanii nu ar trebui sa fie prea mandri de cate cadavre au lasat in urma.
Asta asa este dar o forta divina exista deasupra. Noi la aceasta trebuie sa ne raportam si nu la scornelile mintii omenesti supusa greselii si rautatilor.
Te-am intrebat ceva?
Musulmanii arunca oameni in aer.
Crestinii i-au ars de vii si i-au torturat de moarte.
Care e diferenta?
Noi am ucis, si ne-am atins scopu, acuma zicem ca nu este uman si aratam cu degetul "teroristi!", suntem jalnici, scuipam de unde mancam
Daca era delir nu avea puterea de a schimba oamenii de dupa el. Din realizarile discipolilor vedem ca a sfintenia sa a fost autentica.
Evangheliile au fost scrise de discipolii sai, sunt realizari, dar oare au respectat adevarul istoric sau doar au dat apa la moara ambitiilor schizofrenice ale lui Pavel?
Si Gregorian Bivolaru de unde are puterea de a schimba oamenii dupa el, daca nebunii nu pot face asta?
Foarta buna precizarea. Gregorian Bivolaru are o anumita putere de a schimba oamenii, insa in rau. Necunoscand vietile sfintilor nu ai de unde sa stii ce inseamna schimbarea vietii in bine.
Nu are rost sa ne contrazicem daca avem in vedere lucruri diferite.
Nu am in vedere scrierile, ci schimbarea vietii si puterea de a te sacrifica pentru bine.
Tu ai ceva cu Pavel. Dar daca Pavel a scris cea mai mare parte a Noului Testament, nu inseamna ca doar Pavel a fost Apostol.
Sa zicem : Un om il vede pe Iisus -poate zici ca e bolnav psihic, dar cand 11 oameni il vad deodata pe Iisus, si mai vine unul (Toma) care nu crede "delilurile" si se convinge si el, si mai vin inca vreo 4-5 femei mironosite care vad acelasi lucru, si mai vin inca 2 (Luca si Cleopa), care il vad deodata pe Iisus, si mai vin inca 500 de oameni care-l vad pe Iisus, si mai sunt si soldatii care au fost platiti sa taca, si mai sunt si oameni adunati la un loc care l-au vazut toti pe Iisus, mi se pare deja ceva dubios, n-as zice ca e simpla schizofrenie a unui om.
Dar, mai bine nu ne mai contrazicem atata.
Adevarul ca sunt multi care ar trebui internati la psihiatrie pentru delir mistic.
Daca ar fi fost internat Pavel poate am fi avut si noi parte de o Evanghelie scrisa in limba lui Iisus, si care sa respecte adevarul.
Una e tipul acela de schizofrenie, alta e ca zeci sau mii de oameni sa vada acel lucru, vezi cazul minunilor contemporane.
Pastrati comentariul.
Pavel avea un caracter destul de dubios.Si-a incarcat constiinta cu crime impotriva umanitatii si a trecut in tabara opusa ca sa scape de pedeapsa.
Sunt sigur ca nu a inventat vedenia cu Iisus.
Dar daca s-ar fi intamplat in zilele noastre un psihiatru l-ar fi vindecat in cateva luni.
anonim_4396 întreabă: