| mentholinks a întrebat:

"Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu." Ioan 17:3. Vedem deci ca insusi Isus declara ca Dumnezeu este unul singur si unic, fara egal. Doctrina trinitatii se bazeaza pe faptul ca la inceputul Evangheliei dupa Ioan se fac urmatoarele afirmatii "La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu" prin Cuvant, evanghelistul referindu-se la Isus, dar sa nu uitam ca in Biblie, in Psalmi, ni se spune tuturor sau doar evreilor ca suntem dumnezei ("Eu am zis: Sunteti dumnezei, toti fii ai Celui Preainalt"). O alta "dovada" a realitatii trinitatii este afirmatia lui Isus "Eu si Tatal una suntem". Dar asta nu inseamna decat ce a explicat Isus in afirmatiile alaturate pe care se pare ca toti le ignora si anume "Eu sunt in Tatal si Tatal este in Mine" nicidecum Eu sunt egal cu Tatal sau la fel ca Tatal. Ce parere aveti? Mai credeti ca Isus este Dumnezeu Atotputernic?

79 răspunsuri:
| danut a răspuns (pentru VelaJohnny):

Vrei sa dezbatem cine este Isus si cand Sa nascut? Isus este din vesnicii, Prin El s-au facut toate, am mai spus asta dar Dumnezeu in maretia Sa, vezi intalnirea cu Moise nu putea sa vina pe pamant SA RASCUMPERE pacatele noastre asa ca S-A INTRUPAT CA OM prin Isus Hristos, OMUL, nascut din Maria. Sunt destule studii care arata acest lucru dar altceva ar trebui sa va INSPAIMANTE, blestemul pe care il atrageti asupra voastra prin nerecunoasterea lui Hristos ca Dumnezeu. ANATEMA sau blestemul fara posibilitatea de a mai comunica cu Dumnezeu. Iar cand esti parasit de Dumnezeu doar satana se mai ocupa de tine si fara cel care poarta pacatele omenirii Isus Hristos, Dumnezeu Fiul, totul este sfarsit. Cred ca niste discutii contradictorii nu isi au sensul deoarece nu mai exisa posibilitatea de reintoarcere sau scapare din mreaja necuratului, negarea Dumnezeirii lui Hristos va indepartat de EL. Pentru mine nu sunt importante discutile inutile asa ca este bine sa ne oprim, fac parte dintre aceia care stiu bine unde este locul fiecaruia.

Unde ai citit tu in Biblie DEFINITIA Trinitatii, cartea, capitolul versetul unde scrie ca toti au aceiasi varsta, te rog urgent.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Termenul "advent" foosit de adventisti este de fapt un termen preluat din biserica si folosit pe de o parte ca sinonim pentru postul Craciunului. intr-un anume sens toti crestinii asteapta adventul dar asta nu inseamna ca sunt "adventisti"- apartinatori ai gruparii adventiste.
Termenul, un sinonim pentru o realitate crestina, doar a fost preluat de catre gruparea "adventista", confiscat fara drepturi de autor...

| VelaJohnny a răspuns (pentru danut):

„Unde ai citit tu in Biblie DEFINITIA Trinitatii" - In Biblie nici nu apare termenul „trinitate" si nici o definitie a ceea ce presupune aceasta. Ai face bine sa te documentezi despre propriile convingeri inainte sa deschizi subiectul, cauta definitia trinitatii pe un site al religiei de care apartii. Definitia lasata de mine e cea universala pentru crestinism.

Dar posedati apare, asa ca cei ce nu recunosc divinitatea lui Isus Hristos, ANATEMA. In rest daca te lasi de satanismele voastre sigur vei gasi in Biblie si Trinitatea. Deci in rest te rog sa ma ignori pentru a nu-ti creia impresia ca te-as insulta deoarece pentru mine voi sunteti printre cei mai apropiati de satana si nu vad de ce am conversa.

Satanisme? laughing ce exemplu perfect de crestin adevarat esti, Danute happy Sigur Isus e foarte bucuros sa vada cum insulti, desconsideri pe altii si judeci. Crestinii adevarati nu dupa invataturile lor se vor remarca, desi e un fapt impotrant si asta, dar mai importanta e personalitatea lor de care dau dovada. Un crestin adevarat nu ar avea vorbirea ta. Poti sa te dai mare cat vrei si sa te umfli in pene, degeaba. N-are rost sa dezbat subiectul asta cu un stie-tot, mai ales care e crestin adevarat si cunoaste tot, ce pot sa ii zic, eu, un pacatos amarat, mai ales dupa cum ma judeca si ma catalogheaza. Eu zic sa astepti judecata suprema plin de umilinta, nu plin de mandrie si aroganta bine?winking Biblia spune sa nu judecam pentru ca vom fi judecati cu masura cu care judecam noi pe altii. Cred ca stii si lucrul asta. Dar nu faci ce stii. In Iacov scrie ca e moarta credinta daca nu are fapte, poti crede cat vrei si poti fi cel mai credincios om, faptele is importante.

Apropo, vad ca versetele pe care le poti folosi ca sa le scoti ochii altora le stii bine, versetele care ti se potrivesc tie alea nu le stii sa le aplici? Nu ai inteles nimic din ce a spus Isus, sa nu cautam sa scoatem paiele din ochii altora, ci sa ne vedem pe noi prima data? Sa ridice piatra primul cel ce e fara de pacat a zis in alt loc. Tu faci numa contrariul cand vine vorba de astea. Poti crede tu tot ce spune Biblia, ce e mai drept din ea, ca e degeaba. Tot in Iacov spune ca si demonii cred si se cutremura. Si revenim la fapte iar, care is mai necesare.

Nu te mai uita la mine, te uita la tine. Este problema mea ce si cum, nu mai incerca sa fi tu constiinta altora, vezi-ti de ale tale. Judecata este una iar enuntarea unui adevar alta. Umileste-te tu recunoscand pe Dumnezeu Isus Hristos, Fiul Tatalui prin care s-au facut toate asa cum spune Ioan 1, 1, 10. Ca daca nu, toti cei ca tine sunt asa cum spune Pavel, ANATEMA. Nu am spus eu asta ci chiar apostolul neamurilor. Eu ti-as spune ce a spus Domnul Isus lui Petru, " inapoia Mea...", citesti tu mai departe ce I-a spus.

Esti tare, tot timpul aduci vorba despre crestinism dar tu nu-L recunosti pe Hristos ca Dumnezeu, de unde sti tu ce face sau trebuie sa faca unul care este crestin, NECRESTINULE? Pentru tine Biblia este o unealta de AMAGIRE, nu pentru MANTUIRE, caci nici asta nu o accepti deoarece este ATRIBUTUL Domnului Isus Hristos. Vrei sa fi constiinta mea draga cum te-oi numi, cine te-a pus pe tine sa faci asa ceva? Nu manipula cuvintele caci devi jalnic, unilinta nu este echivalentul prostiei si nici a ignorantei. Pacatului TREBUIE sa-i spui pe nume CACI ALTFEL DEVI PARTAS ACESTUIA. P.S.Nu te mai referi la crestini cand tu le negi credinta.

„Nu te mai uita la mine, te uita la tine" laughing pai mai Danute, cine a inceput sa scoata ochii, eu sau tu? Si ce ti-am scris eu, ti-am scris niste indrumari crestine. Greu e sa recunosti ca ai gresit? Si cum sa mint? Eu nu pot accepta ca Isus sa fie Iehova. Pavel nu a spus ca e anatema sau blestemat cel ce nu il recunoaste pe Isus ca trimis de Dumnezeu si fiu al sau (daca imi aduc aminte bine) sau daca aduce o alta evanghelie decat cea spusa de ei, nu ca e blestemat cel care nu recunoaste trinitatea, dar no...te las in pace sa crezi ce vrei happy

Pff laughing stii cum i-a descris Isus pe fariseii falsi care se dadeau drepti in fata oamenilor si se considerau superiori in Matei 23? Morminte zugravitewinking

| AZŞeEduardAZŞBorta a răspuns (pentru danut):

Atuci cind mi-am facut contul a fost din cauza ca am tinut invatatura martorilor un pic. Dar ma bucur ca amus am 1 an de la botez ca AZS.

Tare faza cu nu eu sunt primul in rest treaba ta ce faci dar asta nu inseamna ca nu trebuie avertizati cei care nu cunosc realitatea. Pacatul trebuie numit pe nume, nu ascuns sau coclosit in numele unei false religii, daca un crestin cunoaste un pacat facut de cineva si nu il face cunoscut devine PARTAS LA ACEL PACAT. In rest treaba ta dar eu trebuie sa-i avertizez pe cei care vrei sa-i inseli.

Ok, eu sunt un fariseu, dar pot sa ma schimb caci toti ucenicii erau farisei dar un posedat nu o poate face nici DACA IL RECUNOASTE PE HRISTOS DREPT Dumnezeu caci si demonii IL Cunosc si se infioara. Singura ta sansa e sa te pocaiesti ss Sa-L recunosti pe Hristos ca Dumnezeu si Mantuitor.

Hai sa discutam prin mesaje, okay? happy si unde am scris ca esti fariseu? Am atras ideea la „morminte variute". Nu pari sa te fi prins.

Dumb, tu ce zici? Care iti e parerea?

Cine e dumb?

Chiar mai sus, sau nu stii a citi?

Dumb e cel care a lasat intrebarea. Nu stiu de ce s-a pus ca si cum te-as fi intrebat pe tine. Si unde scrie „Danut e un fariseu" acolo sus? Asta interpretezi tu, asta intelegi tu, dar nu scrie asta acolo.