| mentholinks a întrebat:

"Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc." 1 Corinteni 10:23. "Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine."
1 Corinteni 6:12. La ce se refera domu Pavel in aceste versete in care practic desfiinteaza ideea de pacat, rau, greseala?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde vezi tu că „desființează ideea de păcat, rău, greșeală"?
Eu zic să, dimpotrivă, o subliniază.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Aici se evidentiaza faptul ca avem liberul arbitru si ca Dumnezeu ne ingaduie toate, dar ne da si porunci. Respectarea poruncilor este cu folos, iar nerespectarea lor- fara folos. Totusi este alegerea noastra daca vrem sau nu sa le respectam.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Se refera la libertatea de alegere.

| Stavi_Alex_1987 a răspuns:

Nu desfiinteaza nimic! toate din lumea asta poti sa le ai, dar nu toate sunt bune. Si chiar asa e!

| Odnan a răspuns:

Se referă la faptul că toate îmi sunt îngăduite să mă joc să stau pe net etc, dar nu toate îmi sunt de folos. Deci, se referă la faptul că poți să bei ceva dar nu este de folos. Mai dă o condiție, să nu pună stăpânire acel lucru gen împătimire (aici sunt vinovat). Nu se referă la chestiile nepermise de Dumnezeu ca fiind permise, se referă la faptul că sunt lucruri permise, dar nu toate sunt de folos, dar sunt îngăduite. Ași dori să adaug ceva, am văzut scris aici la TPU. Personal consider că spre deosebire de persoanele care vorbesc obscenități mult eu fac mai multe rahaturi mai rele, cum ar fi urăsc.