| IntrebariIntrebatoare a întrebat:

V-ati omora familia daca v-ar porunci asta Dumnezeu? (DA sau NU)
Nu ziceti ca nu e posibil. Presupuneti, prin absurd, ca s-ar intampla asta. Ati face-o? (astfel demonstrand ca aveti credinta cu adevarat)
Daca nu puteti raspunde cu da sau nu, nu mai raspundeti deloc. S-a mai intamplat asta odata, daca ati citit biblia. Nu mai raspundeti pe langa subiect.
Avraam nu a stat sa certe cu Dumnezeu. Ce ati fi facut daca ati fi fost in locul lui? (la asta poate puteti raspunde)

Răspuns Câştigător
| xLucy a răspuns:

Si aici se vede cati dintre aia care se cred crestini sunt de fapt crestini pana la capat.
Mie vara-mea, cand i-am pus intrebarea asta, mi-a zis ca m-ar omori fara nicio ezitare daca 'I s-ar arata Domnul si ar fi asa pe placul lui'. Si tocmai de-aia mi-e frica mie de crestini, cine stie ce bazaconii viseaza la noapte si maine ma trezesc cu toporu' in cap.

| hummer24 a răspuns (pentru xLucy):

Pai varata e bolnava psihic, incearca sa o duci la un psihiatru laughing

53 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu nu mi-ar cere asta niciodata.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Avraam a fost pus la incercare de Domnul.I-a fost incercata credinta, de aceea el este numit tatal credinciosilor.

| caractere a răspuns (pentru EmaS):

Ema, raspunde cu da sau nu! Suntem tare curiosi sa aflam raspunsul tau. Cam intorci spatele cand nu iti convine.

| AmelyRain a răspuns (pentru EmaS):

Si daca se dovedeste ca familia planuieste o conspiratie impotriva lumii fara ca tu sa stii si Dumnezeu vreau sa faca un bine omenirii si te pune pe tine sa faci asta fiind singura persoana care poate?

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

De ce mi-asi omori familia pentru un nene imaginar? raised eyebrows

| Allrc24 a răspuns:

Un mare daaaaaaaaaaaaaa.mai intai Dumnezeu apoi restul aici intrand si familiahappy

| caractere a răspuns (pentru Allrc24):

Uite cine ma facea pe mine tampit ( in alta postare)...un idiot laughing

| Damasc a răspuns (pentru Allrc24):

Uite oamenii ca voi,nu sunteti crestini sunteti de-a dreptul idioti frate,cum sa zici asa ceva? Te consideri un bun crestin pentru ce ai spus acum? Afla ca nu e asa, asta e dementa curata, ti-as fi dat 10 stupid dar din pacate nu este posibila decat o singura votare/user.E trist ce se intampla cu unii, mai ramane sa te apuci de ucis oameni aiurea pe strada crezand ca asta e menirea ta ca ajutor al Lui Dumnezeu, ti-am dat idee acum.

| Allrc24 a răspuns (pentru Damasc):

Tu ai auzit de avram? ai auzit ca Domnul ia poruncit sa-si omoare fiul? Domnul zice sa nu ucizi.Dar cand este porunca de la Dumnezeu oricare ar fi ea,un bun crestin trebuie sa o indeplineasca. Dumnezeu nu va cere nimanui sa ucida pe altcineva in numele lui, asta e o intrebare absurda, eu am raspuns prin absurd daca El mi-ar cere asta.

| Allrc24 a răspuns (pentru caractere):

Tu ai auzit de avram? ai auzit ca Domnul ia poruncit sa-si omoare fiul? Domnul zice sa nu ucizi.Dar cand este porunca de la Dumnezeu oricare ar fi ea,un bun crestin trebuie sa o indeplineasca. Dumnezeu nu va cere nimanui sa ucida pe altcineva in numele lui, asta e o intrebare absurda, eu am raspuns prin absurd daca El mi-ar cere asta!

| Damasc a răspuns (pentru Allrc24):

Nuuuu,nu un bun crestin,un bun psihopat zic eu,daca esti dispus sa mergi atat de departe pentru ceva ce nu poti vedea cu ochiul liber,pentru ceva care nu ai de unde stii daca exista sau nu, crestin in niciun caz nu este termenul potrivit, cretin poate.

| miradoniz a răspuns:

hee hee oameni buni-unii care să aibă gradul de credință a lui Avraam,nu mai există de foarte mult timp.Să pretinzi orice altceva-este doar orgoliu!
De fapt, aici intervine o problemă teologică destul de complexă, as zice-acceptarea sau nu a existenței răului. Există două moduri de a vedea problema 1.răul nu există-Dumnezeu răbdând slăbiciunile creației-dându-le oamenilor însa și puterea de a le învinge. Faimoasele "încercări"
2.răul este peste tot,Dumnezeu ne"salvează"dacă vrem.
Evident,este cam aceeași chestie-doar că,pentru a considera inconsistența răului, trebuie să ai multă credință-mai multă pe zi ce trece.
În V.T. modul asta de a vedea, de a explica lucrurile este evident în cartea lui Iov-ni se spune că cel rău îl supune la încercări-și că Dumnezeu permite sa fie încercat.Dar Iov însuși-nu recriminează decât contra lui Dumnezeu.Pentru el,diavolul nu există.La fel pentru Avraam- credința lui în Dumnezeu este aceasta:el crede-sau știe-că Dumnezeu îl va opri-eventual, înviindu-l pe fiul său-despre care i se spusese "Eu voi încheia cu el legământul Meu, legământ veşnic: să-i fiu Dumnezeu lui şi urmaşilor lui."(Facerea 17, 19)
P.S.da,pardon, am uitat să răspund-în nici un caz.

| Damasc a răspuns:

N-are cum sa porunceasca asa ceva din moment ce nu exista laughing)

| hummer24 a răspuns (pentru Damasc):

Cum sa nu existe mai pustiule? iar iei etnobotanice? laughing))

| Damasc a răspuns (pentru hummer24):

S-au interzis(in sfarsit) ai uitat? Si nu, nu am luat, nu obisnuiesc.Cred ca dintre noi 2 tu esti ala ce a luat laughing

Ba da eu cred ca tu esti, cred ca ti-au ramas sechele de la ele laughing)

Esti amuzant,as putea incepe prin a deschide un subiect cu tine,avand ca tema principala existena barbosului, dar sunt prea ocupat cu pokerul in momentul de fata+ca sunt satul de conversatii de genul. Poate mai pe seara laughing, cand mai trece efectul etnobotanicelor laughing (jocking)

Dar de ce nu crezi in Dumnezeu? pentru ca el crede in tine!
Si tu crezi numai ca esti pusti, ai 17 ani, esti mai razvratit, dar odata cu varsta o sa devi mai intelept, mai calculat, si pana la urma o sa ti se deschida ochiiwinking... copii din ziua de azi,.,,,,

Varsta nu are importanta in cazul asta, acum si peste 10 ani nu cred ca am sa imi schimb parerea. Daca el crede in mine, foarte bine atunci este pacatul meu, eu ma cam indoiesc de El.La astia 17 ani sunt destul de calculat, sa nu mai zic ca am vazut si auzit destule pentru a avea un motiv sa cred asta.Fie ce o fi,pentru mine aceste lucruri reprezinta foarte putin. Daca o luam logic nu ai cum explica ca exista Dumnezeu la fel cum nu poti explica nici teorie Big Bang,nici tu, nici nimeni altcineva, dar probabil este cum zici tu sunt un pusti, pana la urma ce stiu eu? oh go on

Hai ca fac pariu ca daca te imbolnavesti, sau patesti ceva, sau chiar si un examen, nu stii ce sa mai faci sa te rogi la D_zeu sa te ajute laughing
copii astia, asa zisi atei laughing chiar si ateii pe patu de moare se roaga la d_zeu happy

Aprob,asta facem cu totii,in momente de maxima intensitate laughing apelam imediat la D-zeu,dar asa e firea omului, la necaz nu te mai gandesti aaa stai eu sunt ateu nu cred in d-zeu din instinct o facem, deci nu o mai trage cu vorba " copii astia" ca e general pentru toata lumea.Am observat ca in fiecare comentariu ce mi l-ai dat ai tinut expre sa mentionezi termenul "copil"ca-s un pustan, copii astia, cati ani daca tot am deschis subiectul?

| caractere a răspuns:

Nu

| MenInShadow a răspuns:

Oi fi eu credincios, dar asta ar fi prea de tot, si in nici un caz NU, chiar daca i-as omora mi-as asigura intrarea in rai.
Mai bine intru in Iad decat sa-i omor. Credincios credincios, dar nici asa.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

De fapt povestea biblica este o metafora, care spune sa nu pui nimic mai presus de Dumnezeu, lucru cu care sunt de acord. Nu se refera la a da cuiva dintre cunoscuti sau familie, cu ceva in cap, asa ca intrebarea e penibila din start si pleaca din proasta interpretare a textului din Biblie.

| ExistaMosCraciun a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

In Biblie sunt cuprinse legile morale care ar fi de dorit sa fie respectate pentru a iti mentine sanatatea sufleteasca. Tu doar interpretezi textul intr-un mod superficial, atat tot. Daca pui iubirea pentru ceva sau cineva mai presus de Dumnezeu, te vei atasa de obiectul pasiunii tale si asta nu e un lucru de dorit, pentru ca orice lucru mai putin placut care ti se va intampla, ti se va parea o drama de nereparat, te vei simti neindreptatit si vei avea tendinta sa invinovatesti. E mult mai usor sa ai sufletul liber, crede-ma pe cuvant.

| Lavinia218 a răspuns:

Nu! Never Ever. insa "l-as omori" pe dumnezeu pentru familia mea!

| MeGustaaaaa a răspuns:

Clar ca nu!

| hummer24 a răspuns:

Asta cred ca e cea mai stupida intrebare din cate am auzit vreodata!
Cred ca trebuie sa o stergi laughing) cum poti sa pui asemenea intrebari, poate din plictiseala ai pus-o

| hummer24 a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Ici deja nu mai e devotament ci nebunie laughing)

| Astaroth a răspuns:

Daca Satan mi-ar porunci, categoric as face-o.

| Kazimir a răspuns:

Eu mi-as ucide familia pentru a face sex cu o fosta happy

| Damasc a răspuns (pentru Kazimir):

E vreo jessica alba fosta ta de esti dispus sa mergi atat de departe?laughing

| Kazimir a răspuns (pentru Damasc):

Mult mai superba :X faza e ca n`am avut sansa ca e minora si nah... nu sunt pedofil. sa o faca dumnezeu de 18 ani si omor tot orasu sa ma f cu ea happy

| Twilight a răspuns:

Nu chiar dac ae un ex in Bible in care D-zeu a cerut asta, dar a fost un test, desigur, l-a oprit ca sa nu'si omoare fiul.

| LNK a răspuns:

Nu. Orice pana la asta.

| kta1431k a răspuns:

In primul rand nu esti in gradul de a pune o intrebare in numele Lui.
In al doilea rand una din Porunci este : Sa nu ucizi
Tu privesti partea proasta a vietii, cat traiesti trebuie sa stii sa traiesti nu sa pui asemenea intrebari.

| Isabelamaria21 a răspuns:

Nu,nu aș face asta, țin la familia mea și nu aș putea niciodată să le fac vreun rău.

| Justmeandmysmile a răspuns:

Nu oricat de mult as tine la Dumnezeu n-as putea.e familia mea happy si o iubesc mult si pe ea, dar si pe Dumnezeu

| roxycool a răspuns:

Nu as putea face asta ea mea dat viata

| raluka20 a răspuns:

Categoric NU. nu vreau sa intreb de ce intrebi.

| K3mY a răspuns:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Neah