Si aici se vede cati dintre aia care se cred crestini sunt de fapt crestini pana la capat.
Mie vara-mea, cand i-am pus intrebarea asta, mi-a zis ca m-ar omori fara nicio ezitare daca 'I s-ar arata Domnul si ar fi asa pe placul lui'. Si tocmai de-aia mi-e frica mie de crestini, cine stie ce bazaconii viseaza la noapte si maine ma trezesc cu toporu' in cap.
Avraam a fost pus la incercare de Domnul.I-a fost incercata credinta, de aceea el este numit tatal credinciosilor.
Uite oamenii ca voi,nu sunteti crestini sunteti de-a dreptul idioti frate,cum sa zici asa ceva? Te consideri un bun crestin pentru ce ai spus acum? Afla ca nu e asa, asta e dementa curata, ti-as fi dat 10 stupid dar din pacate nu este posibila decat o singura votare/user.E trist ce se intampla cu unii, mai ramane sa te apuci de ucis oameni aiurea pe strada crezand ca asta e menirea ta ca ajutor al Lui Dumnezeu, ti-am dat idee acum.
Tu ai auzit de avram? ai auzit ca Domnul ia poruncit sa-si omoare fiul? Domnul zice sa nu ucizi.Dar cand este porunca de la Dumnezeu oricare ar fi ea,un bun crestin trebuie sa o indeplineasca. Dumnezeu nu va cere nimanui sa ucida pe altcineva in numele lui, asta e o intrebare absurda, eu am raspuns prin absurd daca El mi-ar cere asta.
Tu ai auzit de avram? ai auzit ca Domnul ia poruncit sa-si omoare fiul? Domnul zice sa nu ucizi.Dar cand este porunca de la Dumnezeu oricare ar fi ea,un bun crestin trebuie sa o indeplineasca. Dumnezeu nu va cere nimanui sa ucida pe altcineva in numele lui, asta e o intrebare absurda, eu am raspuns prin absurd daca El mi-ar cere asta!
oameni buni-unii care să aibă gradul de credință a lui Avraam,nu mai există de foarte mult timp.Să pretinzi orice altceva-este doar orgoliu!
De fapt, aici intervine o problemă teologică destul de complexă, as zice-acceptarea sau nu a existenței răului. Există două moduri de a vedea problema 1.răul nu există-Dumnezeu răbdând slăbiciunile creației-dându-le oamenilor însa și puterea de a le învinge. Faimoasele "încercări"
2.răul este peste tot,Dumnezeu ne"salvează"dacă vrem.
Evident,este cam aceeași chestie-doar că,pentru a considera inconsistența răului, trebuie să ai multă credință-mai multă pe zi ce trece.
În V.T. modul asta de a vedea, de a explica lucrurile este evident în cartea lui Iov-ni se spune că cel rău îl supune la încercări-și că Dumnezeu permite sa fie încercat.Dar Iov însuși-nu recriminează decât contra lui Dumnezeu.Pentru el,diavolul nu există.La fel pentru Avraam- credința lui în Dumnezeu este aceasta:el crede-sau știe-că Dumnezeu îl va opri-eventual, înviindu-l pe fiul său-despre care i se spusese "Eu voi încheia cu el legământul Meu, legământ veşnic: să-i fiu Dumnezeu lui şi urmaşilor lui."(Facerea 17, 19)
P.S.da,pardon, am uitat să răspund-în nici un caz.
Esti amuzant,as putea incepe prin a deschide un subiect cu tine,avand ca tema principala existena barbosului, dar sunt prea ocupat cu pokerul in momentul de fata+ca sunt satul de conversatii de genul. Poate mai pe seara
, cand mai trece efectul etnobotanicelor
(jocking)
Varsta nu are importanta in cazul asta, acum si peste 10 ani nu cred ca am sa imi schimb parerea. Daca el crede in mine, foarte bine atunci este pacatul meu, eu ma cam indoiesc de El.La astia 17 ani sunt destul de calculat, sa nu mai zic ca am vazut si auzit destule pentru a avea un motiv sa cred asta.Fie ce o fi,pentru mine aceste lucruri reprezinta foarte putin. Daca o luam logic nu ai cum explica ca exista Dumnezeu la fel cum nu poti explica nici teorie Big Bang,nici tu, nici nimeni altcineva, dar probabil este cum zici tu sunt un pusti, pana la urma ce stiu eu?
Aprob,asta facem cu totii,in momente de maxima intensitate
apelam imediat la D-zeu,dar asa e firea omului, la necaz nu te mai gandesti aaa stai eu sunt ateu nu cred in d-zeu din instinct o facem, deci nu o mai trage cu vorba " copii astia" ca e general pentru toata lumea.Am observat ca in fiecare comentariu ce mi l-ai dat ai tinut expre sa mentionezi termenul "copil"ca-s un pustan, copii astia, cati ani daca tot am deschis subiectul?
Oi fi eu credincios, dar asta ar fi prea de tot, si in nici un caz NU, chiar daca i-as omora mi-as asigura intrarea in rai.
Mai bine intru in Iad decat sa-i omor. Credincios credincios, dar nici asa.
De fapt povestea biblica este o metafora, care spune sa nu pui nimic mai presus de Dumnezeu, lucru cu care sunt de acord. Nu se refera la a da cuiva dintre cunoscuti sau familie, cu ceva in cap, asa ca intrebarea e penibila din start si pleaca din proasta interpretare a textului din Biblie.
In Biblie sunt cuprinse legile morale care ar fi de dorit sa fie respectate pentru a iti mentine sanatatea sufleteasca. Tu doar interpretezi textul intr-un mod superficial, atat tot. Daca pui iubirea pentru ceva sau cineva mai presus de Dumnezeu, te vei atasa de obiectul pasiunii tale si asta nu e un lucru de dorit, pentru ca orice lucru mai putin placut care ti se va intampla, ti se va parea o drama de nereparat, te vei simti neindreptatit si vei avea tendinta sa invinovatesti. E mult mai usor sa ai sufletul liber, crede-ma pe cuvant.
Asta cred ca e cea mai stupida intrebare din cate am auzit vreodata!
Cred ca trebuie sa o stergi
) cum poti sa pui asemenea intrebari, poate din plictiseala ai pus-o
Nu chiar dac ae un ex in Bible in care D-zeu a cerut asta, dar a fost un test, desigur, l-a oprit ca sa nu'si omoare fiul.
In primul rand nu esti in gradul de a pune o intrebare in numele Lui.
In al doilea rand una din Porunci este : Sa nu ucizi
Tu privesti partea proasta a vietii, cat traiesti trebuie sa stii sa traiesti nu sa pui asemenea intrebari.
Nu,nu aș face asta, țin la familia mea și nu aș putea niciodată să le fac vreun rău.
Nu oricat de mult as tine la Dumnezeu n-as putea.e familia mea
si o iubesc mult si pe ea, dar si pe Dumnezeu