| oprescudorin11 a întrebat:

Vin eu si va intreb:de ce oare,neputinciosii in a tine post,in a fi lipsiti de pacate, de orice fel, cauta justificari in:refugieri in hulirea Ortodoxiei(spre exemplu),in chiar ateism, "stiinta'-rau inteleasa, in chestii chiar mai josnice, in gasirea de 'hibe ' in Biblia pe care nu au inteleasa sau chiar a pendula printre 'alte religii' in cautarea de justificari ale nemerniciilor lor? De ce mai au tupeul sa faca si propaganda anti religioasa? Ce ura si manie ii mana spre asa ceva? Cum isi permit, chiar sa acuze Ortodoxismul ' de propriile patimi?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Asta e blasfemie contra profetului Mahomed, deoarece multor musulmani le place sa critice erorile Bibliei pentru a scoate in evidenta perfectiunea Coranului. In tarile islamice ai fi condamnat la moarte pentru asta. In Afganistan, Pakistan si Iran au fost executati oameni care nu au avut nici macar un sfert din tupeul tau. Bucura-te ca traiesti intr-un stat laic si ai libertatea religiei. Si dupa cum tu te bucuri de libertatea religiei si ateii si adventistii si Martorii lui Iehova si hindusii si mormonii au aceleasi drepturi ca si tine. Daca ar fi dupa tine ai introduce sharia pravoslavnica. Ca libertatea cuvantului nu a fost acordata unei singure religii nu ti-a trecut prin minte.

48 răspunsuri:
| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

Conteaza cine are dreptul de viata si de moarte'. Deocamdata, intre noi s-ar putea eu sa am, dar nu-l folosesc.La harapii tei, e o debandada, nu nejustificata. Dar o sa-si prinda nasul, la o anumita vreme. Tu vorbesti de fundamentalisti. Astia sunt cei mai vanati de cei la putere. Asa ca atentie.
Puterea poate coercita, cand iti vei lua tu drepturile, deja o sa TREACA SUFICIENT TIMP CA SA AJUNGI CHIAR SFANT!

| doctorandus a răspuns (pentru oprescudorin11):

Culca-te baiete, ca e tarziu si ai inceput sa vorbesti in dodii. Islamul e pe tot atat de dovedit obiectiv ca si ortodoxia. Adica vax. Si daca te consoleaza, daca te-ai fi aflat in mijlocul unei multimi de hindusi ai fi fost linsat pentru a incerca sa le propovaduiesti crestinismul.

Răspuns utilizator avertizat
| Kalla a răspuns:

Dumnezeu a dat liberul arbitru deci intr-un fel accepta si ateii. Daca asa e voia Domnului nu te opune.In Biblie spune ca o sa avem mult de suferit pentru ca credem in Cuvantul Sau.Nu iti strica credinta cu ura pe care o port.Te-au jignit? Fii indiferent si cu gandul la Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Kalla):

"In Biblie spune ca o sa avem mult de suferit pentru ca credem in Cuvantul Sau"... tell me more. Cam cat de mult suferiti voi in prezent? Cam cat de mult ati suferit voi de cand a inceput crestinismul pana in prezent in comparatie cu cei care au avut alte religii si care au fost vizitati de crestini pentru convertire? Hai sa luam Australia ca exemplu. Consideri ca in prezent, voi crestinii suferiti mai mult decat au suferit "aborigenii" cand au intalnit crestini care au vrut sa-i converteasca?

Cam cat de discriminata si persecutata esti tu ca si crestin in prezent?

Majoritatea crestinilor impart palme in stanga si in dreapta dupa care scuipa dar atunci cand cineva se ridica si zice "ajunge", imediat o ard cu "Dar vai, suntem persecutati. Vedeti? Biblia a avut dreptate".

Sa iti fie rusine ca faci asemenea afirmatii fara sa te documentezi. Putina istorie nu strica. Mult mai multe persoane au avut de suferit din cauza crestinismului si din cauza crestinilor decat aveti sau ati avut voi de suferit pana in prezent.

O sa iti cer iar (pentru ca sigur vei incerca sa eviti, sa schimbi subiectul, sa bagi scuze penibile sau sa tragi de timp) :

Prin ce anume ai tu ca si crestin de suferit si cum esti discriminata / persecutata?

Eu pot sa iti dau exemple de persoane pe care le discriminati / persecutati voi. Voi vreti sa aveti drepturi si sa fiti liberi dar cand vine vorba de anumiti oameni, imediat sariti in sus si urlati "noi nu vrem ca ei sa detina acele drepturi".

| Mădă0611 a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=4CqLtbw0rlM espero que sabes un poco de ingles.

Religia e o boala, si asa cum sistemul imunitar apara organismul de boli, asa creierul se apara de religie. Ateismul e neutru, pana niste debili... asa il confunda cu altceva si incepe sa se apere. Ce nesatuli! :)) Biserici sunt la fiecare colt de strada, toate cu boxe de parca sunt discoteci, clopotele alea de disperati cu care disperati oamenii sanatosi mintal, si tot ortodoxia e atacata. Mi-ar fi rusine, probabil pentru ca am bun simt.
App, tot vad pe facebook ca unii cer oamenilor sa dea report anumitor pagini, care cica blasfemiaza, dar n-am vazut pe nimeni sa ceara acelasi lucru pentru paginile religioase unde se ataca stiinta, ateismul, sau alte religii, ei au dreptul, ceilalti ar trebui omorati, nu? Cred ca ar trebui sa fie invers din moment ce sunteti atat de nesimtiti.

| Moisie a răspuns:

Pentru ca acei "neputinciosi" in a tine postu, sunt putinciosi in a STII ca in Biblie Dumnezeu nu cere crestinilor sa tina postu.
Iar aversiunea oamenilor, in aceasta privinta, fata de ortodoxie, provine de la faptul ca dupa ce se termina postul, popa ortodox si alaiul sau, vin cu cosul sa stranga suncile si carnatul pe care l-au "economisit" prin post fraierii care nu cunosc Biblia, si nu stiu ca Dumnezeul-Creatorul nu cere crestinilor sa tina post!
2 A te documenta corect NU este o nemernicie, nici daca pendulezi intre 2 religii, pentru ca religia crestina, deci si ortodoxia, are o radacina iudaica ba chiar si o Biblie furata, dar si personajele mitologice furate de la o alta religie!
Asa ca daca vrem sa intelegem corect scriptura, asa cum "a inspirat-o" Dumnezeu, TREBUIE "sa pendulam" ca sa vedem care este sensul ei adevarat in religia din care s-a FURAT scriptura, pentru ca acolo gasim sensul adevarat al "inspiratiei divine" pentru ca divinitatea i-a inspirat pe mozaici si nu pe crestini!
Si aceasta incercare de a afla adevarul, NU se numeste nemernicie, ci separarea minciunii de adevar!
Iar a cauta adevarul poate fi considerata o "nemernicie" doar pentru nemernicii care doresc sa ascunda adevarul, ca sa-si prezinte ei minciuna lor inspirata de Diavol, asta pentru ca adevarul "l-a inspirat" Dumnezeu religiei mozaice si nu celei crestine!
Asa ca noi acuzam ortodoxia de "minciuna in Falsh" asa cum se exprima o ortodoxa care a patimit, ce-a patimit, chiar de Craciun!

NOname
| NOname a răspuns (pentru Moisie):

"Iar a cauta adevarul poate fi considerata o "nemernicie" doar pentru nemernicii care doresc sa ascunda adevarul, ca sa-si prezinte ei minciuna lor inspirata de Diavol, asta pentru ca adevarul "l-a inspirat" Dumnezeu religiei mozaice si nu celei crestine!"
Sigur eşti ateu?
Nu cred că adevărul tău mai e a vreunui ateu.

"Asa ca noi acuzam ortodoxia de..."
Cine "noi"?
De ce nu vorbeşti doar în numele tău?

| mODIN a răspuns:

Tampitii vostri de crestini au inceput atatea razboaie, la fel si celelalte religii.Lumea ar fi mult mai pasnica daca oamenii s-ar maturiza si nu ar mai avea prieteni imaginari.

| Delmoniko a răspuns (pentru Kalla):

Doar intr-un fel? Pacat. In ce fel? happy
Si care anume e voia Domnului? Probabil deja suferi. O simti? Voi simtiti, stimbabililor, cum sufera?
Fii cu gandul la Dumnezeu, tu crestino, tu!

| oprescudorin11 explică (pentru anonim_4396):

Eu as propune ceva simplu:fiecare sa stea unde ii este locul!
vrei la hinhusi :du-te la hindusi!; vrei la fundamentalisti?, fugi la ei!(iti platesc eu drumul!). Etc. Dar lasa-ne pe noi in pace!

| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

Daca dormi, tot este ceva bun, ca nu incurci lumea! Dar tu?

| Moisie a răspuns (pentru NOname):

Cand vorbesc asa, vorbesc cu credinciosii " pe limba lor", adica lucrez cu materialul clientului, si fac asta de pe pozitia scripturii originale, pentru ca aia este presupusa de a fi inspirata de Dumnezeu, nicidecum varianta ei mincinoasa numita Biblia crestinilor!
In concluzie eu vorbeam de fapt in numele meu, doar ca de pe pozitia aceluia care cunoaste adevarul si care doreste sa demaste o minciuna de cea mai proasta calitate!

| oprescudorin11 explică (pentru Moisie):

In Biblie exista un capitol, parca 'EXODUL'.
Tare mi-as dori sa vi se intample asta la toti!
V-as indica Franta!
Acolo puteti sa aveti credinta in democratia si invers.
Se invata usor limba caci e francofona.
Acolo e loc si pentru negri si pentru atei si pentru alte 'religii". E frumos. Plecati acolo! Va platesc la toti avionul pe fonduri europene!@
Ma descurc eu, doar vreau sa va vad fericiti!
Asta e o tara Ortodoxa! Pa!
(O sa vedeti ca mancati mai bine orice acolo!)

NOname
| NOname a răspuns (pentru Moisie):

Înţeleg, Moisie, numai în acest fel naşti confuzii, cu atât mai mult, cu cât te autodeclari (indirect) reprezentantul tuturor ateilor.
Poate ar fi bine dacă ai fi pe viitor ceva mai explicit şi atent în afermatiile tale.

NOname
| NOname a răspuns (pentru oprescudorin11):

Cine te crezi, oprescu, proprietarul României şi un mic Hitler al ortodoxismului?

Tirania şi discriminarea sunt cam domeniul Evului Mediu. Dacă nu ai un calendar, îţi pot împrumuta unul. Fă cunoştinţă şi cu o cărticică numită "Constituţie"!
Nu eşti buricul Pământului, oricât ţi-ar plăcea să fii unul.

| oprescudorin11 explică (pentru NOname):

In primul rand, nu vreau sa fim colonizati, in al doilea rand, te rog sa nu-mi mai pronunti prenumele caci ma pangaresti. V-am trimis in chestii manoase, bune pentru voi! De ce rastalmacesti oferta mea?

| oprescudorin11 explică (pentru oprescudorin11):

In plus, daca tiganii, negrii, toti oboditii(parca ) ai lumii s-au intalnit au bani pot fura ucide, au bani, nici Dumnezeu, de mancare au si o coasta de azur, nu e pacat sa pierdeti oferta? Nu e ceea ce vreti?

In plus, daca tiganii, negrii, toti oboditii(parca ) ai lumii s-au intalnit au bani pot fura ucide, au bani, nici Dumnezeu, de mancare au si o coasta de azur, nu e pacat sa pierdeti oferta? Nu e ceea ce vreti?

NOname
| NOname a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu, poate doar în minţi bolnave, pline de fantasme, ură, megalomanie şi prejudecăţi.

| Moisie a răspuns (pentru NOname):

Imi pare rau ca ai inteles asta, eu nu ma reprezint decat pe mine.
Iar faptul ca m-am exprimat la modul generic, este ca replica a faptului ca si intrebarea era pusa tot la modul generic adica impersonal.
Dar asta nici pe departe nu inseamna ca vreau sa reprezint pe cineva.

| Moisie a răspuns (pentru oprescudorin11):

Ma dezamagesti!
Pai tu imi propui sa las o tara model care este prima din Europa, ca sa ma duc intr-o harababura lat(r)ina?
Romania, conform Constitutiei, nu este o tara ordoxa ci una LAICA, faptul ca in Ro "modelul ortodox" este modelul intregii societati, este chiar motivul principal pentru care Romania se zbate in mizerie fsi cancer moral in faza de metastaza!

E practic.

Cred ca nu cunosti constitutia nici cum arata stema!

| oprescudorin11 explică (pentru miculprint):

Defineste, te rog, asociatia de cuvinte, ca sa inteleg si eu.

Nu e vorba de ura, doar de ajutor' fratesc'. Cand va trimetea Stalin Iosif Visarionovici in Sibieria, va trimetea ca sa aveti credinta si ce va doreati. Acum veti fi in Franta cei mai tari din parcari!

Ai mai! In Biblie, in Noul Testament este precizat undeva despre post. Adevarat ca preotii au interpretat cum a vrut muschii lor. Poat inseamna insa in a respecta macar atunci Decalogul. Adica in perioada de post.Adevarat spui ca adevarul e in afara noastra, de aceea Iisus si l-a atribuit.Care 'voi'?

Vorba de fete! Lor nu le convine adevarul!(in principiu). In rest ai dreptate.

| oprescudorin11 explică (pentru oprescudorin11):

Dar ortodocsii, nu ma pricep si-i eludez pe alti asa zis crestini, deci ortodocsii, au inventat termenul de 'TAINA'. Asta se refera la a trece cu vederea, un fel de 'moglish'(cu umlaut pe 'o'.)Asta ca sa puna adevarul intr-o lumina asa cum si este, ca este in afara noastra!
Ca adevarul este doar in Dumnezeu.NC

Dar ortodocsii, nu ma pricep si-i eludez pe alti asa zis crestini, deci ortodocsii, au inventat termenul de 'TAINA'. Asta se refera la a trece cu vederea, un fel de 'moglish'(cu umlaut pe 'o'.)Asta ca sa puna adevarul intr-o lumina asa cum si este, ca este in afara noastra!
Ca adevarul este doar in Dumnezeu.NC