| AlTheConquerorOfHeaven a întrebat:

Voi cum va pregatiti de intalnirea cu Domnul? In Biblie scrie sa cantam cantece de veselie. Intrebarea mea, sunt bune astea moderne de la artistii contemporani?

7 răspunsuri:
| ania a răspuns:

In Efeseni 5:19 scrie - Vorbiti intre voi cu psalmi si cantari de lauda. Asa ca Psalmii sunt mod extraordinar de a-L lauda pe Dumnezeu. Eu simt ca daca nu citesc macar 20, prin care il laud pe El intr_o zi, intru in sevraj, imi piere bucuria si cheful de viata. In Psalmi scrie de mai multe ori:Cantati Domnului o cantare nouă! Asa ca si cele noi sunt bune. Mie imi place mult Cristocentric, Sunny etc

| Matthew1995 a răspuns:

Da, canta manele.

| MIulia1997 a răspuns:

Întrebare frumoasă și profundă! Dacă ar fi să răspund „ca noi", în sensul celor care caută un sens mai înalt — fie prin credință, fie prin reflecție — atunci pregătirea pentru „întâlnirea cu Domnul" nu e doar despre teamă sau judecată, ci despre trăirea cu sens, iubire, compasiune și adevăr.

Despre cântările de veselie: Da, în Biblie (mai ales în Psalmi) se vorbește des despre cântare, bucurie, lăudarea lui Dumnezeu prin muzică. Nu se specifică un gen muzical anume, ci se pune accent pe inimă curată și intenție sinceră.

Așa că, da — și muzica modernă poate fi potrivită, dacă e făcută din inimă, cu bucurie și respect. Sunt artiști creștini contemporani care compun piese foarte puternice spiritual (de ex. Lauren Daigle, Hillsong, Matt Maher), dar și melodii mai comerciale pot transmite emoție curată, speranță sau dragoste autentică.

Important e ce simți tu în inimă când o cânți sau o asculți. Dacă te apropie de bine, de recunoștință, de Dumnezeu — atunci e un cântec bun, chiar dacă are chitară electrică sau beat.

| Numaizicnimic1 a răspuns:

Ireal asa ceva... De ce intelegeti atat de rau Sf. Scriptura (Biblia)?
Unde scrie despre,,cantece de veselie,, Biblia se refera la cantarile inchinate Domnului, Maicii Sale, Sfintilor etc, adica cantarile din Sf. biserica. Nu inseamna ca daca tu te inveselesti prin cantarile lui Dani Mocanu (doar exemplu) alea sunt,,cantece de veselie,,. Da, noi oamenii atat de rau am ajuns, incat in loc sa consideram,, cantece de veselie,, cantarile bisericesti, le consideram pe cele (cantecele) cu tenta sexuala, cu injuraturi, pentru ca doar asta stiu sa cante majoritatea,, atristilor,, contemporani.
Nu critic pe nimeni, si eu ascult melodiile artistilor contemporani, deorace sunt din aceasta generatie a tinerilor, dar haideti sa ne indrumam unii pe altii catre adevaratele,, cantece de veselie,, macar sa ne ducem dumica la biserica, chiar daca mai ascultam cate o melodie. Daaa, suntem oameni, ne place sa facem lucruri, dar haideti sa ne mai amintim macar din cand in cand si de Dumnezeu! Se apropie cu pasi repezi Invierea Domnului, haideti sa umplem toate bisericile in acea noapte, ca sa ne bucuram atunci de adevaratele,, cantece de veselie,,!
Sper ca mi-ai inteleles mesajul, multa sanatate!

| AlTheConquerorOfHeaven explică (pentru Numaizicnimic1):

Inteleg ce vrei sa spui, dar in Vechiul Testament scrie in mai multe locuri sa salte pamantul de bucurie si locuitorii lui in catece de veselie caci Domnul a gasit un pret de rascumparare iar asta nu prea da de inteles a fi muzica bisericeasca care cere un sentiment de umilitate.

| Numaizicnimic1 a răspuns (pentru AlTheConquerorOfHeaven):

Dă de înțeles să-l slăvim pe Domnul, iar în zilele noastre cum îl putem slăvi? Eu consider că prin rugăciune și cântări închinate Lui. happy

| LuciferTheLordOfHELL a răspuns:

Pai uite, nu stiu ce sa zic... daca e din suflet, merge orice cantec laughing David a dansat gol in fata chivotului, deci Domnul nu prea se uita la gen muzical, ci la intentie. Doar sa nu fie satanist pe ascuns, hehe. In rest, alearga-ti playlistulwinking