| Lightning1997 a întrebat:

Am cumparat niste pere chinezesti imbracate in acel material alb pentru protectie.Am mancat fara sa le curat de coaja...ce stiti despre acest tip de pere? Este periculos mancat cu coaja? Pot avea probleme?
.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Atata timp cat le-ai spalat corect, nu o sa ai probleme. Totusi, nu mai manca fructe din supermarket, poti cumpara pere din piata mult mai gustoase, mai sanatoase si mai ieftine. Stiu ca exista mitul ca, deoarece si taranii stropesc pomii primavara impotriva daunatorilor, nu merita efortul de a cumpara fructe din piata, dar e o idiotenie. Fructele din piata trebuie doar spalate si asta le face complet nepericuloase si farte sanatoase. Perele din China nu mai au nici un fel de vitamine (sunt culese de prea multa vreme) si sunt imbibate cu substante chimice pentru a rezista caldurii din vapor luni si luni de zile. Daca le speli bine de tot si le consumi ocazional, nu sunt periculoase, dar nici nu iti aduc vreun beneficiu. Tinand cont ca trebuie sa consumi 5 fructe sau legume pe zi, dacda consumi numai porcarii din supermarket, in timp ajunge periculos.

| cristi202 a răspuns:

Pasi in a descoperi daca ceva e periculos de mancat, luati dupa un curs de supravietuire.
1) Freaca putin cu o bucata mica pe dosul palmei. Daca apar iritatii, roseata, se umfla, sau orice e in neregula cu pielea, e clar ca nu e bun de mincat
2) Ia in gura putin. Daca pisca, daca irita, daca ustura, nu are ce cauta acolo.
3) Inghite putin. Daca nu deranjeaza la stomac dupa un sfert de ora, poti minca linistit mai mult.
Cum cred ca a trecut deja un sfert de ora, e sigur ca poti sta linistit ca nu ti se va intampla nimic.

| Violleta2022 a răspuns:

Paote fructele se manaca cu coaja, dar au insecticide pe ele, de aceea este bine sa le speli foarte bine inainte sa le manaci.
REpet: fructele se mananca cu coaja, deci, nu coaja iti face rau ci insecticidul cu care sunt stropite toate fructele si legume ca sa nu fie mancate de muste sau alte ganganii...tu spala fructele fffff bine si manaca-le cu coaja, ca vitamina C si tot ce-i mai bun, in coaja sta!

| NLS a răspuns:

Material alb pentru protectie? Nu am vazut live asa ceva, in Germania am vazut pere chinezesti dar arata normal. Totusi, nu as consuma pere din China, exact cum a spus Brigaela, sunt plinde de conservanti ca sa reziste. Produsele autohtone sunt mai sanatoase. Dar ar trebui acordata atentie cerii de pe fructe. Toate merele care se gasesc in contraanotimp, sunt imbracata intr-o pojghita foarte subtire de ceara. Vei spune ca ceara nu e daunatoare sanatatii, unde, din pacate, nu ai dreptate. E vorba despre ceara sintetica, obtinuta din chimicale si alte prafuri. In Germania exista medici care recomanda sa nu consumi coaja de lamaie exact din acest motiv. Merele, perele si celelalte fructe imbracate in ceara (citricele, mango..etc) trebuie puse scurt sub un jet de apa foarte calda-fierbinte, apoi sterse bine cu o carpa uscata.