| mihaa a întrebat:

Am fost de dimi diagnostikata ca pata la plaminii, am facut si analiza de laborator si martii imi aduce rezultatul daca sunt negativa incerc un tratament ca antibiotic si dupa 12 zile repet filmul, intrebarea mea este poate fii pata doar de la raceala? nu neaparat pata de tbc?, nu am slabit, doar tusesc si parca transpir putin si simt o durere in spate

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mihaa, exista imagini radiologice foarte caracteristice pentru tuberculoza, atat de caracteristice incat se poate institui tratament imediat, mai ales daca sunt si simptome sugestive. Presupun ca ti-ai facut si tu radiografie cand a fost bolnav sotul tau si este greu de crezut ca esti bolnava de-atunci. Nu stiu ce sa zic, nu m-as fi gandit dupa simptomele tale ca ai TBC si inca mai cred ca sunt cele mai mari sanse sa nu ai tuberculoza. Iti tin pumnii si te rog, cand afli, da un semn sa stiu si eu. E suficient sa lasi un comentariu in care sa incluzi cuvantul Brigaela. Eu il voi gasi cu search. Iti tin pumnii (stiu cum e, am fost si eu suspecta la un moment dat de TBC si era in Saptamana Pastilor) si sper ca flerul meu (oarecum tocit in ultimii ani) sa nu se fi inselat.

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In cele mai multe cazuri pata respectiva e o pneumonie sau o pleurezie. Dar fiindca TBC e o boala grava care necesita tratament si izolare, exista un indice de susceptibilitate inalt. Adica cam orice pacient cu modificari pe radiografia pulmonara este testat de TBC, just in case.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Pata poate insemna si prezenta unui lichid in acea zona. Inseamna ca esti racita foarte tare, dar exista antibiotice foarte eficiente care te pot vindeca. Sa nu excluzi ideea ca se poate face TBC pulmonar si pe fondul unei raceli. Organismul devine sensibilizat si se activeaza astfel cu usurinta Bacilul Koch. Sa stai linistita, se poate trata la ora actuala fara probleme, exista o schema de tratament unica in lume la care, de la caz la caz, doar perioada de tratament difera. Daca tusea este uscata, si nu prea frecventa, nu devine contagios, inseamna ca este doar la nivelul pleurei, care reprezinta acea foita "virtuala", care inveleste plamanul. Daca se inteteste, trebuie sa iei in serios problema, mai ales daca ai familie. Iti trebuie tratamentul adecvat, caldura si multa odihna. Sa speram insa ca nu este, si este doar raceala pe care o banuiesti. Cel mai bine este sa astepti rezultatele medicale si sa urmezi cu strictete tratamentul prescris si controalele medicale. Nu te speria, se vindeca suta la suta. Iti dau si un sfat naturist: incearca sa mananci ciorbe acrite cu bors de putina, ba chiar sa bei cate o cana pe zi macar, daca iti place, si sa consumi, desigur nu in exces, slanina afumata sau nu, dar preparata in casa. Sa nu ignori nici usturoiul, caci el este digerat de stomac, dar este expirat prin plamani. Este foarte bun pentru asa ceva. Pe perioada tratamentului, daca este puternic, iti recomand sa iei zilnic LIV 52, un preparat naturist hepatoprotector, deoarece medicamentele prescrise pentru plamani, pot afecta ficatul. Iti atasez si un link cu prospectul. Multa sanatate!
http://www.farmaline.ro/? cid=1&pid=302

| mihaa explică:

Da, sotu meu a fost bolnav anul trecut de tbc, dar simptomele la el erau diferit de a le mele, in sensul ca a slabit, obosea si avea tuse ca secretie, eu doar tusesc si simt o durere in spate, ma socat cand a zis ca am pata al plamini sa nu mai zic ca inainte medicul de la raze mi-a zis ca am gaura, era sa fac imfarct sdi ma tr la alt medik mia zis ca am pata, am facut analiza de laborator si marti vine rezultatul, daca este negativ sunt salvata, voi face tratament ca antibiotic si injectii acasa, sper din toata inima sa nu fiu asa blestemata

| mihaa explică:

Brigaela dar am auzit cazuri de tbc dar aveau doart pata dar erau trecutii imediat la tratamentul de tbc, chiar nu inteleg medicina astae drept daca fac efort transpire, poate si de al antiobitk ca acum iau zinat pana marti si apoi mai vedem ce zice rezultatul la sputa, oricum eu incerc sa nu imi fac prea marii sperante ca va fi bine, ma asteptp ca sarbatorile sa le fac in spital, oricum am sa va zic martii rezultatul dupa ora 12 merge la policlinika

| mihaa explică:

Iti multumesc din suflet brigaela, sincer, ieri toata ziua am plans, cand mi-a citit radiografia si mi-a zis primadata ca am gaurain plamin, am vrut sa-l scuip, eu nu ma simt bolnava de tbc, l-am facut asa aiurea ca tuseam si simteam o durere in spate si am zis sa-l fac, dar in rest sunt ok, am o stare buna, nu am slabit, nu transpir noaptea, merg ca bicicleta la cumparaturii, apoi alt medik de la policlinika mai zis ca am pata la plamini cand mia citit filmul si am facut si acea analiza de laborator adica sputa, marti imi vine rezultatul dupa ora 12, at se pare ca va veni si sotu ca mine si-a amintit ca eu am fost alaturi de el, dar ma rog, eu incerc sa ma resemnez, cel mai tare sufar acum pentru fetitele mele in special pentru cea mare, care este in clasa 1 si are nevoiie de ajutor la lectii, dar mi-a promis ca ma ajuta sora mea, vine mama de la bihor, incerc sa trec si de asta, dupa socul de ierii, ma astept la orice, nu mai am nici o speranta in viata, repet sufar doar dupa fetite

| mihaa explică:

Am uitat sa zic brigaela, ca in urma ca 1 an si jumatate cand sotu a facut tbc am facut toata familia, inclusiv fetele razee la palminii si eram ok a, pai am lucrat in fabrika in urma ca 1 an am facut electrokardiograma ca asa a cerut firma la totii angajatii, periofdik se faceau anlizee, eram ok, medicul de la policlinika a zis ca e ceva recent acea pata si posibil sa stau, maxim o luna in spitala, acum mai este si gura lumii care vor zice, vai ce familie si sotu si ea bolnavii de tbc, lau barfit mult pe sotu si au fost persoane care sau imbolnavit si ei sau a fost doar suspecte, e vina mea, eu l-am protejat mai mult pe sotu ca vitamine, etc si m-am neglijat pe mine, din prostie mea mam imbolnavit, eu eram aia frumoasa, f sexxi imbracata, nu mam gandit nici o clipa ca ma pot imbolnavii, imi era teama de boala dar nu am luat pentru mine nici o masura, nu credeam ca ma pot imbolnavii dar,,, de prea figuranta acum sunt suspecta, sa vedem martii ce va fi, am sa va zic oricum si pe hi5 am scris la status suspect de tbc, nu sunt ca altii care ascund, mint ca sunt plecatii in concediu dar de fapt sunt in spital, eu sunt o persoana sincera si de multe ori am bataia de jokk dar nu mai conteaza acum uite hi5 meu http://miha790.hi5.com

| EUSIATIT a răspuns:

Plaminii nu dor deci dacaai o tuse seaca deci care nu expertorezi si transpiri atunci sigur ai racit puternic dar daca si fumezi atinci nu e exclus ceva inceput de tbc acum tu stii ce anume faci [daca medicul sp ca tratament cu antibiotice atunci nu ai tbc pentru ca altfel {sanatoriu stia de tine]sanatate iti urez

lolita
| lolita a răspuns:

Nu stiu prea multe despre medicina si nici nu vreau sa te sperii, poate nu ai nimic. anula asta a venit tatal meu in vizita, a inceput sa se simta rau, sa truseasca, sa oboseasca forte tare, sa transpire, se trezea cu camasa uda de storceam transpiratia din ea. am fost la radiogafie si i-a iesit ca un plaman nu i se vede, l-am internat si dupa mi.au zis ca are o pata care inca nu stiu ce este, dupa ce asi-a facutr tac-ul ne-au dat vestea cea rea: avea cancer, de fapt inca mai are, a inceput tratamentul acum patru luni si momentan se simte bine. cum am mai zis nu te speria, si pe mine m-au timeis de urgenta la spital in vara sa vada daca am ceva grav la plamani dar mi-au zis ca este doar o raceala netratata. am luat niste medicamente si gata, nu a fost nimic grav. totusi tu pana nu ai analizele nu trebuie sa gandesti negativ.

| sy46 a răspuns:

Poate fi si candida la plamani.Insa petele se inmultesc dupa un anumit interval de zile.Eu zic ca cel mai bine ar fi sa urmezi sfaturile unui doctor, deoarece daca ai candida, antibioticele pot si grabi dezvoltarea bolii. Sper sa nu fie nimic asa de serioshappySucces!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Nu înţeleg de unde teama asta pentru T. B. C? Ai avut pe cineva în familie sau în anturajul tău ori ce?
Poate fi o pleurezie (lichid în cavitatea pleurală sau apă la plămâni), pneumonie, chist, tumoare, etc. Răbdare până la rezultatul analizelor finale.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai linistita.plamanii se trateaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciau am 21 ani si eu exact simptomele tale le-am avut, am pata la plamanul drept si eu m-am temut ca am tbc da mi-au iesit analizele negative si iau o gramada de antibiotice.cred ca si tu ai la fel nu te speria ancet o sa se vindece plamanul