| xristiana40 a întrebat:

Am gastroduodenita cronica de 8 luni, de atunci tin regim alimentar si fac tratament.In prezent iau Omeran si fac tratament naturist cu cartofi cruzi, dimineata pe stomacul gol(am inceput tratamentul cu cartofi de 5 zile). Poate s-au mai confruntat si altii cu aceeasi problema, as vrea sa stiu daca am vreo sansa ca in viitorul apropiat, tinand regim si facand tratament, sa ma vindec definitiv. Poate stie cineva adresa de e-mail a unui medic gastroenterolog care da consultatii online.Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| drpopa a răspuns:

Afectiunile cronice nu se vindeca, tratamentul si regimul stopeaza evolutia acestor afectiuni, si reduc simptomele. in general aceasta afectiune evolueaza cu perioade de acutizare (dureroase) cand se impune untratament adecvat, si perioade de acalmie cand nu sunt prezente simptomele. pentru a evita perioadele de acutizare este foarte important sa urmati strict regimul alimentar, sa nu utilizati preparate medicamentoase decat dupa avizul medicului ( un numar mare de medicamente au ca efect afectarea mucoasei gastro-duodenale, dar daca sunteti nevoita sa luati astfel de medicamente este obligatoriu sa asociati omeran ), sa evitati consumul de alimente ce stimuleaza secretia gastrica -cafea, muraturi, ciocolata, mere crude, afumaturi, prajeli. etc.

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie neaparat sa faci o endoscopie si sa afli daca esti infectata cu Helicobacter Pylori. Daca esti, atunci trebuie sa faci tratament cu antibiotice, conform unei scheme recomandate de gastroenterolog, pana la eradicarea infectiei. Doar asa te poti vindeca.

| elvisedy a răspuns:

Foloseste aloe vera si scapi sigur de problema ta.Detalii la adresa-elvisedy.

| Dyallex a răspuns:

Si eu am avut gastro-duodenita in noiembrie.eu una am intrat in spital.acolo m-au tratat iar dupa 5 zile de stat in spital m-au externat. apropo. daca in continuare nu iti va trece cu acel tratament ai grija sa nu iei prea multe pastile deodata.eu luam cate noua odata si mi-am dat stomacul peste cap.ai grija! eu acum nu mai am.deci in curand iti vei reveni.nu uita sa bei multe lichide.insanatosire grabnica!