Afectiunile cronice nu se vindeca, tratamentul si regimul stopeaza evolutia acestor afectiuni, si reduc simptomele. in general aceasta afectiune evolueaza cu perioade de acutizare (dureroase) cand se impune untratament adecvat, si perioade de acalmie cand nu sunt prezente simptomele. pentru a evita perioadele de acutizare este foarte important sa urmati strict regimul alimentar, sa nu utilizati preparate medicamentoase decat dupa avizul medicului ( un numar mare de medicamente au ca efect afectarea mucoasei gastro-duodenale, dar daca sunteti nevoita sa luati astfel de medicamente este obligatoriu sa asociati omeran ), sa evitati consumul de alimente ce stimuleaza secretia gastrica -cafea, muraturi, ciocolata, mere crude, afumaturi, prajeli. etc.
Trebuie neaparat sa faci o endoscopie si sa afli daca esti infectata cu Helicobacter Pylori. Daca esti, atunci trebuie sa faci tratament cu antibiotice, conform unei scheme recomandate de gastroenterolog, pana la eradicarea infectiei. Doar asa te poti vindeca.
Si eu am avut gastro-duodenita in noiembrie.eu una am intrat in spital.acolo m-au tratat iar dupa 5 zile de stat in spital m-au externat. apropo. daca in continuare nu iti va trece cu acel tratament ai grija sa nu iei prea multe pastile deodata.eu luam cate noua odata si mi-am dat stomacul peste cap.ai grija! eu acum nu mai am.deci in curand iti vei reveni.nu uita sa bei multe lichide.insanatosire grabnica!
clau_3037 întreabă: