| Elelena65 a întrebat:

Am o aluniță foarte mare pe spate pe care am zgariat o cu mulți ani în urmă iar când am fost la medic mi-a spus sa o las asa deocamdată până o voi scoate pentru ca momentan nu am asigurare medicala. Problema e că azi noapte în timp ce dormeam când m-am întors pe o parte am simțit o durere puternică la aluniță iar de dimineață când ma trezii si ma uitai la ea văzui că are sânge în jurul ei. Imi este foarte teama. Astăzi nu cred ca am cum sa merg la doctor, credeți ca e grav dacă aștept până mâine sau poimâine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Poti astepta cat vrei, de la o alunita nu se poate intampla nimic!

| Elelena65 explică (pentru lpavel):

Mi e frică să nu fac cancer de piele. Alunița este foarte mare, cât un bob de strugure, și am mai zgâriat-o din greșeală acum mulți ani. Doctora mi-a spus ca ar trebui scoasă dar eu având probleme cu alergiile mi-a spus sa vin la control la 6 luni să o monitorizez. Acum un an mi am făcut testare la alergologie și a ieșit ca nu sunt alergică dar momentan nu am asigurare medicală și de aceea nu am fost să scot aluna.

| lpavel a răspuns (pentru Elelena65):

Stai linistita ca 100% sigur nu poti face cancer de piele de la o alunita oricat de mare ar fi! in cel mai rau caz poti face un furunc dar nici acela nu e asa grav! Daca a iesit sange roaga pe cineva s-o stoarca apoi aplica o compresie cu spirt medicinal si esti ca si vindecata! Va ramane urma cam 1 luna dar se va vindeca treptat, nici la medic nu trebuie sa mergi din cauza asta! e doar o alunita, nu fi atat de speriecioasa... laughing