|

Am o colega care in urma unui accident rutier a ajuns in coma de gradul 1, cu edem cerebral masiv, hemoragie subarahnoidiană şi hemoragie de coloană cervicală...

ce sanse are? va rog ajutati-ma! Ce trebuie facut? cat de grav este?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Orice coma este un lucru grav, dar dupa cate stiu eu gradul 1 este cel mai usor, adica se poate iesi din ea. Restul leziunilor sunt infricosatoare. Sansele le stiu doar doctorii, poate ca nici ei! Ei au doua variante de raspuns in situatia unui bolnav: pronostic optimist si pronostic rezervat, adica in care se spune ca s-ar putea sa moara. Nu stiu ce au spus ei. Tu nu-ti pierde speranta si roaga-te pentru ea sa se insanatoseasca. Este tanara si asta o ajuta, pana la un punct. Doamne fereste de asa ceva! Intr-un accident de circulatie acum esti vesel, sanatos si fericit si peste un minut poti fi mort!

| a răspuns:

Văleleei.
Săracasad
Tot ce puteţi face în calitate de rude e să vă rugaţi că va scăpa cu viaţă.

| a răspuns:

Este foarte grav. In functie de evolutia din urmatoarele 24-36 de ore se va sti cat de grav este. Daca edemul cerebral progreseaza, coma se adanceste (gradul 2, 3) si sansele de supravietuire scad. Daca edemul cerebral poate fi controlat (e foarte dificil si adesea imposibil), si in urmatoarele 24-36 de ore devine constienta (macar partial), va supravietui. Se mai pune problema daca va ramane sau nu paralizata (de la tarumatismul de coloana).

| a răspuns:

Pai, din cate ne-ai spus e o situatie destul de grava...
Dar, trebuie dusa la cei mai buni medici, si in primul rand trebuie sa ai credinta, ca va putea sa scape.
Intreaba doctorul ce sanse are.Sunt sigura ca iti va explica destul de clar situatiahappy
succes. si, imi pare rau.

| explică:

Orice implica o hemoragie in maduva cervicala sau un edem cerebral masiv pune clar viata in pericol. Sunt sigur ca de edem au scapat repede cu manitol concentratie 20%, dar de celalalte, in functie de dimensiune, trebuie sau nu interventie chirurgicala, acum sau mai tarziu.

| a răspuns:

Va multumesc pentru ajutor dar...crying colega mea nu a mai rezistatcrying i-a cedat inima crying Dumnezeu sa o ierte crying