Lasa naibii metodele naturiste! Exista riscul sa pui polen in ochi si faci alergie la polen care o sa-ti agraveze boala. Tine-te de un oftalmolog bun, daca ai facut keratita e fffff periculos.
Am o colega care a avut o conjunctivita virala, care NU se trateaza cu Cloramfenicol. Oftalmologul i-a spus ca poate dura pana la 6 luni. Oricum, ea isi punea 6 feluri d picaturi in ochi si lua mai multe pastile si a durat veo 7 saptamani, timp in care s-a dus la consult saptamanal si si-a pus mereu atropinice (nu vedea aproape deloc de la acestea). Abia dupa aproape doua luni s-a vindecat cat de cat, zicea ca dupa doua saptamani de tratament nu se vedea nici o imbunatatire si medicul i-a spus ca a avut noroc, ca unii pacineti necesita 6 luni de tratament.
Conjuctivita este o imflamatie cauzata de infectie.
Cel mai usor si mai rapid se trateaza cu solutie-picaturi de CLORAMFENICOL, solutie oftalmologica de 0, 5%, 3-4 picaturi in ambel ochi, la interval de 3 ore. Rareori, daca roseala este deja si pe ploape si in jurul globului ocular, se aplica si unguent oftalmologic de TETRACICLINA.
Solutia se prepara in orice farmacie si costa putin.
ATENTIE! Conjuctivita fiind contagioasa, sa nu te stergi la ochi cu mainile, sau daca da, spala ti le f bine. De asemenea, foloseste prosop propriu care sa fie schimbat si fiert zilnic! In caz contrar ochii se pot reinfecta (cea ce ti se intampla si acum) iar membrii familiei se infecteaza de asemenea de la tine!
Am si eu conjunctivita. o am de app 2 saptamana si tot nu mi-a trecut. mi s-a iritat ochiul de la atatea picaturi mie mi-a dat Alcon Ciloxan. Pranoflog si Tobradex. mai aveam un unguent dar mi l-a scos cand am fost la control. ai grija ca in perioada asta sa te feresti de curent, aer conditionat, fum de tigara, sa nu mergi la bazin