Frigul, de fapt răcirea extremităților corpului provine de la o circulație periferică deficitară, de la o îmbrăcăminte inadecvată temperaturilor exterioare.
Nu are nici o legătură cu infecția urinară.
Infecția se face de obicei din alimente, deoarece acestea conțin multe chimicale care dăunează grav sănătății, dar și din apa contaminată.
Medici sau oameni de știință zic ca nu exista nici o legatura, bătrâni si oameni in general zic ca da.
Normal infectiile urinare din cate am inteles provin de la bacterii, iar femeile sunt cele mai des predispuse deoarece microbi si bacteriile pot ajunge mai usor la trecutul urinar.
Frigul de la picioare este din cauza ca temperatura solului este mai scazuta decat cea din aer. Lipsa de izolatie termica. Si asta se simte cel mai mult la casa.
Poti urmari chiar de la inceput: https://youtu.be/gHFYhgeiLeg?t=236
Deci vina nu cred ca ar fi de la vreo infectie urinara, ci de la aerul rece de la picioare.
Nu este un mit. In ciuda modei de acum ca ar fi de vina chilotii cu fermoar. Adevarat, pot fi si alte cauze. Dar si frigul duce la cistita sau alte infectii urinare.
Da, daca esti expus la cauza infectiei, frigul slabeste organismul si asta produce infectia
daca in schimb nu esti expus la nici o cauza, atunci nu ai nici pe dracu'... eu de obicei faceam stari gripale in draci, toata vara, insa din cauza pandemiei, a masurilor de prevedere, si a faptului ca nu sunt expus la nimic, mi s-a intamplat sa dorm cu fereastra deschisa si sa ma trezesc in frig RAU si nu am nici pe dracu
Frigul nu imbolnaveste, virusii imbolnavesc, sunt virusi care traiesc ma mai bine la frig, iar altii la caldura
Buna sa stii ca rare ori din cauza frigului se intampla sa ai infectie urinare, dar exista si cazuri in care este cauza infectiei. La un momendat am avut si eu infectie urinara, am mers la ginecolog si doctorul a spus ca este din gauza frgului. De atunci nu stau fara sosete sau papuci de casa in picioare, si nu m ai am probleme