| oqverde a întrebat:

Ar putea cineva sa ma ajute intr-o problema. Am un prieten care are o problema la unul din plamani si trebuie operat cat mai repede posibil pentru a nu se complica situatia mai grav si sa faca cancer la plamani. Operatia costa undeva peste 50 mil lei. El si familia lui nu dispun de acesti bani, dar din cate imi amintesc vazusem la TV mai demult ca sunt niste formulare europene care pe baza lor poti beneficia de o reducere pentru interventii chirurgicale sau pentru cazuri mai grave. Ati putea sa ma indrumati spre o posibila varianta de a nu plati atat de mult o astfel de operatie? Sau stiti care e acel formular european care te ajuta pentru astfel de interventii medicale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Empathizer a răspuns:

Daca e asigurat, costul operatiei e acoperit de asigurarea de sanatate. Cred ca cei 50 de milioane sunt onorariul neoficial al chirurgului (ciubucul). Nu e obligat sa plateasca suma asta si poate reclama daca i se pretind bani pentru operatie. Dar calea cea mai simpla ca sa-si rezolve problema e sa schimbe chirurgul.