| Elelena65 a întrebat:

Are ceva dacă am aplicat timp de o lună violet de gențiană pe unghie unde am avut o intervenție chirurgicală? Doctorul mi-a spus să mă bandajez și să dau cu violet de gențiană zilnic iar după o lună să vin la control, nu mi-a specificat dacă trebuie să dau cu violet de gențiană până merg iar la control dar eu așa am dedus. Întrebarea mea este poate să îmi facă rău că am dat zilnic cu violet de gențiană timp de o lună, pot suferi vreo intoxicație din această cauză?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"Doctorul mi-a spus să mă bandajez și să dau cu violet de gențiană zilnic "
Ce nelamuriri mai ai, daca asa ti-a spus Dr?

| Elelena65 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mi se pare totuși cam mult să dau zilnic timp de o lună cu violet de gențiană

| Pacientul0 a răspuns:

Nu-ți face griji, dacă ai folosit violet de gențiană așa cum ți-a spus doctorul, o lună nu e nicio problemă și nu vei face intoxicație. Dacă nu ai avut roșeață, mâncărimi sau altă reacție, e totul ok. Oricum, dacă te îndoiești, sună-l să te lămurească.

| gllopel a răspuns:

Traiasca chatgpt-ul care ti-a raspuns deja!
Nu, de la violet de gentiana nu te intoxici. Dar ramane colorat un timp.
Sa nu uiti sa mergi la control.

Răspuns utilizator avertizat