| Gino202 a întrebat:

Azi în urma unei consultații ofltalmologice am fost diagnosticat cu Glaumcom,(am 20 ani) mi s-a zis să mă duc la spital pentru o consultație mai detaliată, acum 11 ani aș mai fi fost o dată diagnosticat dar după consultația de la spital mi s-a zis ca nu am, îmi e frică să nu am această boală…întrebarea e dacă pot scăpa de ea…mi s-au dat și ochelari dar îmi e frică ca pot orbi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Pacientul0 a răspuns:

Dacă glaucomul e descoperit la timp și urmezi tratamentul corect (picături, controale regulate), se poate ține sub control și nu vei orbi. E bine că te duci la spital, acolo o să afli sigur despre ce e vorba. Ochelarii nu au legătură cu glaucomul, sunt doar pentru corectarea vederii, așa că stai liniști

| Gino202 explică:

Nu am diabet, și bunica mea a avut ceva asemănător…ideea e ca mi-au zis să mă duc la spital pentru o analiză mai în detaliată, sper să nu fie glaucom…așa mi-au zis și când am fost mai mic și după ce am făcut analizele mi s-a zis ca nu am..acum ce vrea dumnezeu..mulțumesc de răspuns!