| pirmaidă0 a întrebat:

Bună.Am o întrebare puțin stânjenitoare, pentru mine.Am 12 ani și jumătate, iar ciclul mi-a venit prima oară în 20 mai anul acesta și s-a terminat pe 26 mai.Însă de atunci nimic. Cândva prin 23-24 iunie am avut o zi o scurgere,dar puțină a fost "cantitatea" și o singură dată, însă nu sunt sigură dacă chiar a fost.Am citit într-un articol că dacă pe la început întârzie de 42-43 de zile, e o problemă. Pentru cele cărora li s-au întâmplat astfel de situații.Ce să fac?
Fără răspunsuri scrise la caterincă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată!

NU ai de ce să fi neliniştită!
Este o situaţie NORMALĂ în PRIMUL an de CM.

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noifetle.ro

| maddy673 a răspuns:

Pai in primii ani nu este regulat...iti poate aparea de doua ori pe luna...sau deloc..depinde
nu iti face griji pentru ca este normal. happy
cel mai bine ar fi sa vorbesti si cu mama ta. poate te ajuta happy
te pup

| pirmaidă0 explică (pentru maddy673):

Mulțumesc de răspuns. :*

| Gogoshica94 a răspuns:

Mie mi-a venit la 13 ani...si in a doua luna nu mi-a venit deloc...nu cred ca e ceva care sa te sperie, la inceput oricum nu e regulat nici cantitativ nici ca perioada! daac nu iti vine nici luna asta poti vb cu mama ta sa te duci la un control ca sa fi sigura ca e totul okwinking

| pirmaidă0 explică (pentru Gogoshica94):

Ok.mulțumesc de răspuns! :*