| Andreeaioan115 a întrebat:

Buna, am primit diagnosticul de colita ulcerativa, in urma unui control la medic, când am primit vestea, viața mea s-a schimbat considerabil. Ma simt vinovata pentru lipsa igienei orale și a alimentatiei nesănătoase. Am șanse de vindecare și sa îmi continui viața? Care a fost factorul care a declanșat astfel de boala? Dau funda! Sunt in durere mare (21 de ani)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Si eu am avut ulcer gastric in tinerete si am scapat "babeste" de opertie (a fost aroape perforat).
In vecin a trait o femeie in varsta, care avea o vaca.
Timp de o luna, fiecare dimineata si seara, am baut cuta un jumat- un litru de lapte ptoaspat muls.
Pe langa aceasta cura de lapte, mi-am reconsiderat mesele (anterior aleatoare) la 3 mese /zi, la amiaza obligatoriu masa gatita.
Dupa o luna, ulcerul s-a vindecat complet.
Cele 3 mese zilnice le pastrez si acum.

| dannyel86 a răspuns (pentru Bula):

Lapte proaspat muls - crud sau l-ai fiert imediat dupa?

| Bula a răspuns (pentru dannyel86):

Lapte proaspat muls inseamna lapte crud, inca cald, spumos, trecut doar printr-o sita (pentru a retine eventualele mici impuritati).
Vaca nu se fierbe! big grin

| dannyel86 a răspuns (pentru Bula):

Am priceput! Nu eram lamurit. laughing

| Sophieka a răspuns (pentru Bula):

Multumim de informatie si ma bucur ca ai fost ajutat si te-ai vindecat! Cinste acelei femei ( cred ca nu mai traieste ).

La ce medic specializat te adresezi pentru a investiga daca ai un posibil ulcer gastric?

| Bula a răspuns (pentru Sophieka):

O mica precizare: nu se mananca timp de cel putin 2 ore inainte si dupa lapte!

| Bula a răspuns (pentru Sophieka):

Intai la medicul de familie, cine iti va face trimitere la gastre-enterologie.

Multumesc mult!

La medicul de familie nu apelez pentru probleme serioase, nu vreau sa intru in amanunte de ce, dar sunt motive destule, de aceea am intrebat direct la ce medic se merge pentru aceasta problema.

| sierra1 a răspuns:

Cred că am mai vorbit despre subiect

https://www.tpu.ro/......mea-s-a_1/

| Sophieka a răspuns:

Pai nu ti-ai intrebat medicul?

| LaviniuA a răspuns:

O sa te vindeci de colita asta, la fel cum se vindeca orice ulcer. Probabil de la alimentatie sau stres ai facut-o. Tu parca nu prea reuseai sa dormi prea bine.
Am auzit ca nici medicii nu stiu prea bine cauzele pentru colita ulcerativa... asa ca nu te invinui prea mult.
Igiena orala nu prea vad cum ar fi putut sa-ti cauzeze boala. Adica de la gura la colon e distanta mare happy
Ia pastilele, tine regimul si o sa iti treaca.

| Tekken33 a răspuns:

Medicul știe mai bine, medicul la care ai fost. Poate ai mâncat prea mulți MC puișori la MC, am văzut ca acolo lucrezi.