| Alecsandra200 a întrebat:

Buna!

Am sh ieu o intrebare despre ceaiuri! Ceaiul de cimbru e bun pentru sanatate ma refer daca beau o cana sau 2 cani pe zi? Beiam cand eram racita cate vreo 3 cani! Si o farmacista i-a zis la mama ca e bun numai sa ppuna putin cimbru si mai mult zahar [un beau cu miere]

Dau fundita la raspunsul corect si primul am nevoie sa stiu urgent!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Ceaiul de cimbru este expectorant si calmant al tusei, antiseptic intestinal, carminativ, coleretic, diuretic, vermifug. Intrebuintari principale: bronsita, tuse, astm. Alte intrebuintari: balonari, anorexie, helmintiaza, anemii. Uz extern: dureri reumatismale, plagi purulente, igiena capilara, igiena bucala. Mod de administrare: se beau 2-3 cani cu infuzie de ceai pe zi. Uz extern: se aplica bai locale, comprese sau lotionari capilare cu infuzia concentrata. Infuzia se prepara astfel: se pune o lingurita de plante la o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa 10-15 minute sa se infuzeze. Se indulceste cu o lingurita de miere de albine sau zahar, dupa gust. Se poate pune si o feliuta de lamaie.

0 răspunsuri: